Hae
Palasia Arjestani

Mun vaaka valehtelee satavarmasti!

Processed with VSCO with a4 preset

En ole pitkään aikaan ollut mikään kovin innokas vaakalla kävijä. Paino on keikkunut jo vuosia 65kg tienoilla ja siinä on ollut hyvä olla. Tuo on lukema, jonka eteen ei tarvitse kauheasti tehdä duunia ja tuossa painossa kroppa pysyy ihan itsestään. Mulle vaaka ei ole mikään hyvän kunnon saati onnellisuuden mittari. Ei ole oikeastaan mitään merkitystä mitä lukuja se näyttää. Nyt olen muutaman kerran käynyt puntarilla ihan mielenkiinnon vuoksi. Olkapääleikkaus muutti mun kroppaa aika paljon. Lähinnä sen vuoksi, koska en pystynyt treenaamaan. Menetin paljon lihasmassaa ja huonon ruokavalion ansiosta lihasmassa korvautui osittain rasvalla. Loppukesästä en meinannut tunnistaa itseäni peilistä ja sekin taisi vetää fiilistä matalaksi.

Leikkauksen jälkeen viihdyin suhteellisen paljon kuntosalilla. Crossfitin pariin minusta ei silloin vielä ollut ja taisinkin olla aika pitkään sitä mieltä etten lajin pariin enää uskalla lähteäkään. Salilla kun seurasin päivästä toiseen lihaksikkaita ja hyvässä kunnossa olevia ihmisiä niin aloin itsekin ihan huomaamatta kiinnittämään enemmän huomiota ulkonäköön. Halusin olla hyvässä kunnossa ja miten miltä tuntuisi taas vetää kunnon dieetti ja rasvat pois. Se mitä crossfitissä rakastan, on huomion kiinnittäminen itse tekemiseen. Ei ole mitään väliä miltä näytät, vain tulokset ratkaisevat. En ole itse kauhean innoissani enää ulkonäkökeskeisestä treenaamisesta. Sain siitä ihan tarpeekseni vuosia sitten. Huomasin nytkin, että kyllästyin aika nopeasti perussalitreeniin. Haluan treenaamiselta niin paljon muutakin kuin tietynlaisen peilikuvan tai rasvaprosentin. Haluan voimaa, liikkuvuutta, räjähtävyyttä ja uusia taitoja. Peilikuvasta, rasvamäärästä tai vaa´an lukemasta viis!

Minusta on tällä hetkellä todella hauskaa seurata ja tutkia mitä omalle kropalle tapahtuu, kun asioita muutetaan. Nyt ruokavalio on ihan erilainen kuin puoli vuotta sitten ja treeniä tulee säännöllisesti. Vahvistun viikko viikolta ja pystyn tekemään enemmän asioita. Lihasmassaa on tullut silminnähden paljon takaisin ja alan olla kohta vanhoissa ”mitoissa”. Tällä hetkellä teen pientä kikkailua ruokavalion kanssa. Lähinnä hiilarien määrää vaihtelen ja tutkiskelen mitä vaikutuksia sillä on oloon ja peilikuvaan. Viime viikon söin selkeästi enemmän hiilareita ja fiilis oli todella hyvä. Tänään ei enää niinkään. Huomaan, että kroppa on turvonnut ja olotila tukala isomman hiilarimäärän jälkeen. Hyppäsin eilen aamulla myös vaakalle pitkästä aikaa. Se näytti +3kg parin kuukauden takaiseen, vaikka peilikuva on mun mielestä mennyt parempaan päin! Olin ihan varma lukeman nähtyäni, että vaaka valehtelee tai se on mennyt rikki. Mä olen niin monta vuotta pysynyt samoissa lukemissa, että on vaikeaa kuvitellakaan muita kilomääriä taulussa 😀 Ilmeisesti treenaaminen on kerännyt taas normimäärän nestettä kroppaan ja myös lihasmassaa on tullut vähän lisää, koska en osaa millään muullakaan tuota kilomäärää selittää. Ja ei, mua ei haittaa vaikka paino on noussut. Edelleen pääasiaa näyttelevät oma hyvä olotila, peilikuva ja se, että treenit kulkee! Treenaamista, ja varsinkin voimatreenejä, mulla on ollut niin suuri ikävä, että olen aivan onneni kukkuloilla kun vihdoin ja viimein saan jumpata säännöllisesti!

Päätin, että vaaka saa edelleen pysyä käyttämättömänä. Tällä hetkellä en tee mitään tiedolla, jota se antaa. Osaan katsoa peilikuvasta ja vaatteista omaa edistymistäni varsin hyvin! Meillä on miehen kanssa menossa mielenkiintoiset ruokavaliotestaukset. Lähinnä ollaan lisätty vihanneksia ruokavalioon ja muutamia luonnon omia terveyspommeja. Vaikutukset harvoin on näissä välittömät, mutta on hauskaa seurata tuoko nämä uudet jutut jotain muutoksia omaan olotilaan 😉

Minkälaista roolia vaaka näyttelee teidän elämässä?

10 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Mä ottaisin ne kilot mulle jos vain antaisit, 5kg+ olisi tavoitteena kesään mennessä tosin en tiedä onko vähän epärealistinen? Kun nyt se painon nostaminen on tuskan takana ja vaikeaa. Seuraan viikottain mutten määrittele omaa arvoani painon mukaan. Paino kuitenkin vaihtelee viikottain/päivittäin, enemmänkin katson mitä kuukauden aikana tapahtunut ei viikkotasolla. Mittoja on parempi mitata koska kehonkoostumus voi muuttua. Tärkeintä kuitenkin et on itse tyytyväinen. Jos olet nyt tyytyväisempi+3kgsena niin anna olla. Kunhan kroppa toimii ja mieli virkeä.

  • Jonna kirjoitti:

   Hei, tehdään vaihtokauppa! Joo kyllä mä olen tälläkin hetkellä ihan yhtä tyytyväinen kuin -3kg sitten. Tiedän että jotakin on ainakin tapahtunut 😉

 2. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Tutkijan luonteeni ansiosta vaaka ja numerot kulkevat kyllä mukana elämässäni, mutta tärkeintä on olla tyytyväinen ja hyväksyä itseensä numerosta riippumatta. 🙂 Vähän sen suuntainen oli taas tämän päiväinen blogipostauskin:

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/uskalla-olla-sen-kokoinen-kuin-olet/

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä, juurikin näin! Ja ainahan sitä saa painoa pudotettua jos ihan ahdistavaksi käy olotila 😉 Hyvä postaus, jälleen kerran!

 3. ulla kirjoitti:

  Tuttu fiilis vaa’alla käydessä.
  Itsellä kunoli pakkolepoo kunnon juoksulenkeistä, vain kävelyä yli kuukausi niin paino tippui jopa 2 kiloa. Lihaksisto tyhjeni. Olo ei ollut kovin hyvä . Mutta kun pääsi taas kunnon treeniin takaisin, nousi paino 2 kiloa =) Ja huomaa kyllä muutenkin. Kroppa ei ole enään löysä- hyvin huomasi pohkeissa ja käsivarsissa löytymisen. Ei kiva.

  Mutta nyt taas tiukka olo ja paino ylhäällä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä luulen, että mulla on tapahtunut tuo sama efekti. Lihakset on vaan täydemmät ja lihasmassaakin tullut nyt ihan rytinällä, kun vanhat muskelit palaa takaisin. Eikä ruokakaan ole mitenkään pahaa ollut 😀

 4. ulla kirjoitti:

  Juuri näin 🙂

 5. ulla kirjoitti:

  Niin ja ohoh kuinka muuten rasva % nousi hurjasti kun ei ollut kunnon lihasrasistusta . Nyt se sitten taas tippui ropisemalla 🙂 Keho on ihmeellinen 😉

 6. ulla kirjoitti:

  Useimmiten kyllä toimii. 🙂 Ilmeisesti .
  Koti vaa`alla rasvaa mittaan, mutta kyllä se suuntaa antaa, meneekö ylös vai alas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.