Hae
Palasia Arjestani

Viljaton mukileipä mikrossa

Processed with VSCO with hb1 preset

Pikamoit täältä iltapalan ääreltä! Koska uusi parempi elämä vaatii myös iltapalaa niin tekaisin itselleni pitkästä aikaa mukileipää mikrossa. Kiitos taas teille lukijoille, kun heittelitte hyviä resepti-ideoita ilmaan! Tämä resepti oli itse asiassa testattu jo jokin aika sitten, mutta vain kuvat uupuivat. Ei nää mitään kuvien rolls royceja valitettavasti ole, mut ladoja nyt ainakin 😀 Mutta näihin leipiin. Reseptihän on järjettömän helppo eikä se vaadi suurta taituruutta onnistuakseen. Jos omistat ainekset, mukin ja mikron niin et voi epäonnistua 😉 Erikoista miten vähällä vaivalla ja lyhyellä paistoajalla voikin saada näin hyvän leipäsen aikaiseksi!

Testatkaa ja ihastukaa!

Viljaton mukileipä mikrossa (1 leipä)

  • vajaa desilitra mantelijauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 1/2 rkl sulatettua kookosöljyä tai voita

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi mikrossa ja vatkaa munan rakenne rikki pienessä kipossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Voitele muki (itse käytin muumimukia) voilla tai kookosöljyllä ja kaada taikina mukiin. Mikrota täydellä teholla noin 90 sekuntia. Jos leipä vaikuttaa raa´alta niin mikrota hetki lisää. Kumoa leipä leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa siivuiksi ja täytä mielesi mukaan. Minä kumosin leivän päälle omenahillon jämät.

Processed with VSCO with hb1 preset

Näppärä valmistaa hetkeen kuin hetkeen!

Yksi kommentti

  1. Seija kirjoitti:

    Meni vesikielelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *