Hae
Palasia Arjestani

Kaamein olotila hetkeen

Snapchat-6934935440933576487

No nyt kyllä uidaan syvissä vesissä. Juuri kun kerkesin hehkuttaa miten helppoa tämä dieettielämä on ollut niin iski aivan järkyttävät olotilat. Ei ole hauskaa tämä. Väsyttää, nälättää, ei huvita treenata, ärsyttää toi olkapää, tekee mieli kaikkea hyvää ja kaiken huippuna sellainen tyhjä ja ontto olo. Asiaahan ei yhtään helpota kuukauden huonoin aika, joka ärsyttää vieläkin enemmän. Olin eilen niin poikki, että sain raahattua kyllä itseni tunnin lenkille aamulla, mutta loppupäivä meni kauheassa koomassa. Makasin lähinnä sängyssä, luin lehtiä ja katsoin töllöä. Suunniteltu iltatreeni jäi tekemättä, koska ei vaan kyennyt.

Snapchat-8637621990611937261

Snapchat-6163617677240173892

Snapchat-1186932712133038553

Onneksi en ole ensimmäistä kertaa tässä hommassa. Muistan kisadieeteiltä tämän saman olotilan. Nälkään mä en todellakaan kuole ja valinnanvara ruokavaliossa on suuri. En siis pääse kyllästymäänkään. Nämä vaan on näitä päiviä. Näitä tulee ja menee ja kun vaan pysyy tiukkana tavoite kirkkaana mielessä, niin homma alkaa taas luistaa omalla painollaan parin päivän sisällä. Tätä tyhjää ja onttoa oloa seuraa aina rasvan palaminen. Näiden jaksojen jälkeen mulla tippuu paino yleensä rysähtäen. Se on jännä juttu, mutta nähty todella monta kertaa. Nytkin tekisi mieli hirveästi kaikkea ja kohta on tarjolla munkkikahvit. Olen luvannut hemmotella tänään itseäni protskuletuilla ja bataattiranskiksilla ja ne riittää vallan mainiosti!

Snapchat-4284803624820619102

Snapchat-3108661032791776280

Snapchat-6879721611098090529

Snapchat-2028415659509469381

Olen jopa treenannutkin täällä suhteellisen ahkerasti. Punttitreenejä en ole tehnyt, vaikka aitasta löytyisikin penkki, tanko ja käsipainot. En vielä kauheasti hyödy niistä. Olkapäälle olen tehnyt jumppaa gymstickillä ja jumpannut sitä muutenkin ahkerasti. Pari päivää se on jo oikutellut ja ollut aika kipeänä, mutta venyttely helpottaa. Olen käynyt tekemässä reilun tunnin lenkkejä äänikirjaa kuunnellen ja tehnyt paljon kehonpainotreenejä. Olen taas todella innostunut erilaisista kehonpainolla tehtävistä liikkeistä! Raskauskiloja pudottaessa yhdistin kehonpainotreenejä punttitreeneihin, mutta silloin toki pystyin treenaamaan tasaisesti koko kroppaa. Silloin paino tippui todella helposti. Raskauskiloja oli pudotettavana seitsämän, mutta homma oli niin helppoa että pudotin 14 😀 Olo on melko malttamaton taas tuon olkapään kanssa. Haluaisin jo treenaamaan koko kroppaa! Mutta odotettava on. Edistystä tapahtuu todella hitaasti tällä hetkellä ja pelkään etten vieläkään pääse töihin. Olkapää ei kestä kovin suurta rasitusta ja kipeytyy edelleen todella pienestä. Mutta jotain positiivistakin: pystyn jo nukkumaan lyhyitä aikoja vasemmalla kyljellä!

Nyt mä meen juomaan pikkaset kahvit ja suunnittelen sen jälkeen päivän treenit. Jotenkin ajatusten kirjoittaminen tänne sai fiiliksen paremmaksi 🙂 Mukavaa lauantaita! Kuvat muuten snapchatin antia, josta minut löytää nimellä jonnamusakka.

4 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  välillä tulee takapakkia ja huonoja päiviä. ihan normaalia ja se tulee hyväksyä. onneksi(usein)seuraava päivä on sitten parempi. toivottavasti et kuitenkaan pakota itseäsi lenkille, liikunnan tulee antaa enemmän kun ottaa. tuosta olkapäästä tuli mieleen oletko vesijumppaa/juoksua kokeilut? vesihän on todella hellävarainen elementti ja ns kuntoutusliikuntaa. Ja tehokasta vaikka onkin ”mummomaineessa”

  • Jonna kirjoitti:

   Joo en todellakaan pakota! Jos on väsynyt oloni en todellakaan pakota itseäni treenaamaan. Kyllä liikkumisessa pitää nimenomaan se ilo olla mukana 🙂 Ja tänään oli! Hikistä hommaa, mut hemmetin hauskaa 😀

   Me ollaan tytön kanssa käyty muutamia kertoja nyt uimassa ja oon jumpannut kättä siellä. Pystyn jo jotenkuten uimaankin mutta joku pitäisi olla vahtimassa tyttöä…

 2. Emma kirjoitti:

  Olen seurannut blogiasi pitkään ja tykännyt. Noh, nyt aloitit ainon laatiman dieetin ja mielenkiinto loppui kuin seinään. Odotan että lopetat dieettisi ja palaat ns. normiin. Ei sinun tarvi dieetata pätkääkään! Aino on valitettavasti ortorexinen ja täysin fanaattisen liikunnan jne. suhteen. Missä kultainen keskitie ? En jaksa erään yhtään tuollaisia hömpötyksiä.

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Emma! Ymmärrän fiiliksesi, mutta mun on ollut pakko tehdä tämä. Itseni takia. Mä olen kuitenkin hyvin lähellä omaa tavoitettani jo, joten sun ei tarvitse kauan enää odottaa normaaliin palaamista 🙂

   Itse tykkään Ainosta valtavan paljon enkä häntä kyllä ortoreksiseksi haukkuisi. Hän treenaa ja treenauttaa ihmisiä ammatikseen, on kiinnostunut ravinnosta ja se kyllä näkyy! Mutta kyllä hän rennostikin osaa ottaa 😉

   Se mun täytyy sanoa, että Ainon tekemä ruokavalio on paras ja monipuolisin jonka ulkopuolinen ihminen on mulle koskaan tehnyt. Tästä on ollut mulle suuri apu palauttamaan vihannekset suuressa määrin aterioille ja ymmärtämään, että muutakin voi syödä kuin leipää. Mutta mä kaipaan leipomista ja kokkailua ilman laskemista. Juuri eilen tätä mietin. Eli voi olla että hyvinkin nopsaan palaan ns. vapaampaan syömiseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *