Hae
Palasia Arjestani

Lisää vihanneksia ruokavalioon: mifu-kasvispihvit

Processed with VSCO with a6 preset

Kasvisten lisääminen ruokavalioon on lähtenyt etenemään meidän perheessä varsin kivasti. Viime päivinä ollaan syöty paljon ihan perussalaattia tomaatteineen ja kurkkuineen, mutta lisäksi höyrytyskattila ja raastin ovat käyneet kuumina. Juurekset ovat nyt edullisia ja niitä kannattaa todellakin käyttää! Joskus on vaan vaikeaa keksiä mitä niistä laittaisi enkä itsekään ole mikään haka (vielä) tekemään kasvisruokia. Mulla on tavoitteena vähentää punaisen lihan syöntiä huomattavasti ja lisätä kalan ja kasvisten määrää. Kyllästyn ruokiin todella helposti, joten tarvitsen vaihtelua ja uusia reseptejä jatkuvasti kokeiltavaksi!

Olen todella kiitollinen, että sain Valiolta kasan mifua sekä erilaisia terveellisiä raaka-aineita kotiin. Tähän mennessä olen kokkaillut niistä täytettyjä paprikoita, välimeren makaronilaatikkoa ja nyt näitä kasvispihvejäkin. Täytetyt paprikat olivat todellinen hitti, mutta välimeren makaronilaatikko jäi vähän mauttomaksi oman mokani vuoksi. En lukenut ohjetta riittävän tarkasti ja yksi tärkeä aine, ja samalla vahva maun tuoja, jäi kokonaan pois. En tietenkään tajunnut nostaa samalla mausteiden määrää, joten lopputulos olis syötävä kaikinpuolin, mutta vähän platun makuinen. Kuvia mulla ei valitettavasti kyseisestä ruuasta ole pienten teknisten vaikeuksien vuoksi. Välimeren makaronilaatikon ohjeen löydät kuitenkin täältä.

No mutta näihin kasvispihveihin. Nämä vaativat hieman aikaa, koska kaikki tehdään itse alusta loppuun asti raastamisesta pilkkomiseen. Pihvit eivät todellakaan ole vaikeita tehdä, mutta ehkä seuraavalla kerralla käyttäisin raastamiseen käsipelin sijaan monitoimikonetta. En ole mikään raastamisen suuri fani 😀 Pihvit ovat täysin kaiken vaivan arvoisia ja meillä jopa mies tykkäsi näistä! Ja onhan näissä paljon hyviä asioita 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Mifu-kasvispihvit

 • 2 dl mannasuurimoita
 • 3 (200g) punajuurta
 • 2 (200g) porkkanaa
 • 50g lehtikaalia
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 vihreä chili
 • paistamiseen voita tai Valion oivariini juoksevaa
 • 1 pkt (330g) Mifu original ruokaraetta
 • 2 dl vettä
 • maustamiseen suolaa ja mustapippuriaPaahda mannasuurimot kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi, varo polttamasta. Siirrä sivuun jäähtymään.

  Kuullota sipulit ja chili Oivariini rasvassa tai voissa korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää Mifu ruokarae. Paista silloin tällöin sekoitellen muutama minuutti. Lisää juuresraasteet ja lehtikaali. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia samalla sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  Muotoile massasta 8 paksuhkoa pihviä leivinpaperille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 25 min. Käytä hampurilaispihvinä tai syö sellaisenaan kasvispihveinä.

  Vinkki: Minulla ei ollut rittävän korkeareunaista paistinpannua niin kippasin raastesekoituksen kypsennyksen jälkeen suureen leivontakulhoon, lisäsin mannasuurimot ja veden ja laitoin kannen päälle. Raaste oli niin lämmintä, että suurimot turposivat myös näin todella hyvin!

  Alkuperäinen resepti täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *