Hae
Palasia Arjestani

Näin treenaan takareisiä ja pakaroita!

Näin treenaan takareisiä ja pakaroita!

En ole aikapäiviin treenannut salilla erikseen pakaroita muutamaa hassua kertaa lukuunottamatta. Olen aina ajatellut, että kun kyykkää riittävän usein, niin se kehittää myös takalistoa ihan riittävästi ja niinhän se on kyllä tehnytkin! Kun pääsin mukaan Eevsku training ambassadoriksi, ja sain ensimmäisen treeniohjelman käsiini, huomasin että ohjelmaan kuuluu erillinen pakaratreeni. Mietin vähän, että ei tule kauppoja, mutta annoin sille kuitenkin mahdollisuuden. Tiedättekö mitä? Takareisi ja pakara -päivä on nykyään mun suosikki kaikista. Mulla on luontaisesti aika pienet pakarat (omasta mielestäni :D), joten tuskin on yhtään huono idea antaa niillekin välillä erityishuomiota. Ei niinkään ulkonäön vuoksi, vaan kropan muiden osien toiminnan vuoksi. Pakaralihakset avustavat melkeinpä kaikissa päivittäisissä tilanteissa, kuten kävelyssä, kumartumisessa sekä liikkumisessa. Ne on siis hyvä pitää kunnossa! Kokemusta on minkälaisia selkäkipuja ja elimistön toispuoleista toimintaa huonosti hermottuvat pakarat voi aiheuttaa. Minulla oli olkapääleikkauksen jälkeen ongelmaa vasemman pakaran hermotuksen kanssa, joka aiheutti virheasennon lantioon ja sitä kautta selkäkipuja. No, ei mennä siihen asiaan sen enempää, koska en ole mikään fysilogian asiantuntija saati fysioterapeutti, joka osaisi näitä asioita selittää paremmmin.

Summa summarun, tykkään hurjasti nykyään treenata myös takaosastoa ja keskityn aina nimenomaan pakaran työskentelyyn. Samaa systeemiä käytän treenatessa jokaista lihasryhmää: liikkeen täytyy tuntua siellä mitä lihasryhmää treenataan  Menen täysin tuntuman ehdoilla, en painojen!

Alla video, jonka julkaisin toissa päivänä. Siinä ihan yleistä arkea ja pätkä treenistä, jossa tein juurikin takareisiä ja pakaroita! Ihan kaikkia liikkeitä en videolla näytä, koska en halua paljastaa koko Eevskun treeniä. Eikä se olisi reiluakaan 😉 Mun muita videoita pääset katselemaan täältä.

Mukavaa perjantai-iltaa!

Edellinen postaus: Aika laittaa taas kukkaronnyörejä tiukemmalle

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *