Hae
Palasia Arjestani

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi!

mustikkapullapuuroa

Mietiskelin sunnuntaina mikä olisi helppo ja hyvä aamupala, josta riittäisi useammalle aamulle syötävää. En syö normaalisti kovin usein aamulla puuroa, koska se ei vain yksinkertaisesti maistu minulle aamupalana. Löysin tämän mustikkapullapuuron ohjeen Puuron uusi aika -kirjasta jo aikoja sitten, mutta se muistui uudelleen mieleeni, kun selailin kirjaa sunnuntaina. Puuro tehdään uunissa, joten siitä tulee kivan jämäkkää ja rapsakkaa! En nyt tiedä maistuuko se mustikkapullalle, mutta jotain samaa makua siinä kyllä on. Mustikkapullapuuroa olen syönyt kolmena aamuna putkeen ja teen sitä varmasti uudelleen. Ohje on helppo eikä vaadi mitään erikoisia raaka-aineita, jos kookosmaitoa ei lasketa erikoiseksi. Ei muuta kuin mustikkapullapuuroa tekemään!

Kaipaisin itse enemmän juuri tällaisia uunissa tehtäviä puuroja. En ehdi koskaan aamuisin keitellä puuroa kattilassa ja mikropuuro on ihan annelista, vaikka sitäkin tulee silloin tällöin syötyä paremman puutteessa. Kyllä puuro täytyy tehdä kattilassa tai uunissa, jos haluaa oikeasti hyvää! Puuron uusi aika -kirjassa on myös suolaisten puurojen ohjeita. Ehkä testaan niitä seuraavaksi! Olin pari vuotta sitten Anton&Anton myymälän avajaisissa ja siellä oli tarjolla mielettömän hyvää suolaista kaurapuuroa. Puuroon tuli ainakin pestoa, parmesaania ja pinjansiemeniä. Erilaisia täytevaihtoehtoja oli vaikka kuinka paljon! Muistan vain ihmetelleeni kuinka hyvää se puuro oli, vaikka sekaan oli ripoteltu paljon ei puuromaisia asioita. Jännää! Oletteko te koskaan maistaneet suolaista puuroa? Siis sellaista, jonka seassa on esimerkiksi herkkusieniä, pestoa tai juustoa? Jos joskus tulee siihen mahdollisuus, suosittelen maistamaan ennakkoluulottomasti. Voitte vaikka yllättyä 😉

Lue täältä postaus Anton & Antonin aamupalalta ja suolaisesta puurosta!

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi

 • 4 dl kaurahiutaleita
 • 2 tl ceyloninkanelia
 • 2 tl kardemummaa
 • 0,5 tl vanijlajauhetta
 • 1 muussattu banaani
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 2 dl vettä
 • 1,5 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se kookosmaidon ja veden kanssa tasaiseksi. Lisää kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi. Voitele uunivuoka kookosöljyllä tai voilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat ja painele niitä hiukan puuron sekaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Säilytä jääkaapissa ja herkuttele aamuisin!

11 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Oi vau ja nam mikä ohje 🙂
  Vois Juhannuksena tehdä 😛
  Ja vielä gluteeniton. Onko hyvää kuumana kuin kylmänäkin ? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   En oo syöny kylmänä ollenkaan! Lämmitän joka aamu mikrossa 🙂

 2. zara kirjoitti:

  Tuli tästä mieleen että ite en koskaan ennen voinu sietää mikropuuroa – väärä koostumus, menee yli ja roiskuu pitkin mikron seiniä…vain kattilassa tehty on good enough. Mut nytte oon alkanut laittaa hiutaleet turpoamaan jo illalla lautaselle . Aamulla lisään vain hieman lisää vettä ja mikrottelen valmiiksi ja tulos on yhtä hyvä kuin kattilassa haudutettu eikä tule koskaan yli 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, tuo onkin hyvä vinkki! Mulla vaan puuronhimo tulee niin spontaanisti ettei välttämättä ole hiutaleita valmiina likoamassa. Mutta voisi kyllä kokeilla josko tällä tyylillä alkaisi puurokin taas maistumaan 🙂

  • maikki kirjoitti:

   Mä teen kans näin aina aamupuuroni, tulee tosiaan hyvä. Illalla kaurahiutaleet + chiasiemeniä lautaselle likoamaan, ja aamulla vaan mikrossa 🙂

 3. Ninna kirjoitti:

  Nam! Tehty aikaisemmin ja toimii terveellisenä mustikkapiirakkakorvaajana, vielä kun tarjoilee esim. vaniljarahkan(tai kastikkeen/kerman jos oikein haluaa herkutella)kera niin ei huomaa eroa paljonkaan. Tässä toimii parhaiten pikakaurahiutaleet, isot hiutaleet jäävät aika irtonaiseksi. Mustikoiden sekaan hieman perunajauhoa niin ei tule niin vetistä, varsinkin pakasteversioon ehdoton lisä.

 4. ulla kirjoitti:

  Mullakin jo nyt huomen aamun mikropuuroon hiutaleet likoomassa 🙂 Tulee aamulla ihana , kuohkea puuro mikrossa 😛 Näin tehnyt aina .

 5. Erja kirjoitti:

  Kiitos reseptistä! Tästä tuli tosi hyvää. Vaniljarahka tai -kastike kruunaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä! Seuraavan kerran aion itsekin lusikoida kylkeen vaniljakastiketta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *