Hae
Palasia Arjestani

Mies keittiössä: kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

Mun on pakko kehua, että mun mies on todella hyvä kokki. Harmillisesti näistä taidoista päästään nauttimaan melko harvoin, koska arkena hän syö tarkasti omien suunnitelmiensa mukaisesti ja minä hoidan ruuanlaiton itselleni ja tytölle. Viikonloppuisin laitetaan yleensä ruokaa ihan ajan kanssa ja päästään välillä maistelemaan hänen mestarituotoksiaan. Hänen bravuurinsa on ehdottomasti pitkään haudutetut lihapullat tomaattikastikkeessa. Jestas ne on hyviä! Täällä mökillä mieskin kokkailee enemmän koko porukalle ja eilen hän valmisti meille kalkkunan jauhelihasta pihvejä ja siihen kylkeen riisiä sekä mahdottoman hyvää currykastiketta. En henkilökohtaisesti ole mikään curryn suurin fani, mutta tähän ruokaan currykastike sopi todella hyvin. Kalkkunan jauheliha on itsessään aika mautonta ja se kannattaakin maustaa ihan reilulla kädellä. Pihvien ohje on todella simppeli eikä se sisällä laisinkaan gluteenia (ellei mausteissa ole), kananmunaa eikä maitotuotteita.

Äläkä ihmettele suurta määrää. Meitä oli neljä aikuista ja yksi lapsi syömässä ja koko ruoka hävisi viimeistäkin murua myöten! Jos sinulla on pienempi porukka syömässä, pienennä määriä.

Kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

  • 1,2 kg (kolme pakettia) kalkkunan jauhelihaa
  • suolaa
  • cajunmaustetta
  • cayennepippuria
  • mustapippuria
  • curryjauhetta

Currykastike

  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1,5 rkl sinappia (dijon parasta)
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1,5 rkl curryjauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus cajunmaustetta

Aloita valmistamalla pihvit. Kumoa jauhelihat kulhoon ja mausta reilulla kädellä. Jos et ole tulisen ystävä, ole varovainen cayennepippurin kanssa. Nosta pihvitaikina sivuun odottamaan ja maustumaan.

Valmista seuraavaksi kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Maistele kastiketta ja lisää mausteita tarvittaessa. Ohjeen määrät ovat noin määriä ja jokaisella meillä on omat makutottumuksemme, joten suosittelen maistelemaan rauhassa. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.

Paista pihvitaikinasta noin kämmenen kokoisia pihvejä voissa pannulla. Tarjoile currykastikkeen ja riisin kera 🙂

Lue myös:

Mies keittössä: Banaani-cashewleipä (viljaton ja maidoton)

Mies keittiössä: Gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä

Mies keittiössä: Joulupäivän puolukkapiirakka

Mies keittiössä: Gluteeniton vispipuuro

Mies keittiössä: Kreikkalainen makaronilaatikko

Mies keittiössä: Gluteenittomat perunarieskat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *