Hae
Palasia Arjestani

Meillä alkaa uudenlainen arki

uudenlainen arki

Tänään tyttö aloitti koulutaipaleensa ja meillä alkaa uudenlainen arki. Sanoisin, että helpompi arki. Ainakin minulle! Olen odottanut tätä päivä kuin kuuta nousevaa, sillä päiväkotiin kuskaaminen on välillä ollut tuskien taival. Olen joutunut heräämään järjettömän aikaisin ja nyt koulun alettua saan itsekin nukkua normiaamuina 30-45 minuuttia pidempään. Toki tuo aika ei kuulosta kovinkaan ruhtinaalliselta, mutta kyllä se yöunissa tuntuu! Meillä on ollut sellainen systeemi, että minä olen vienyt tytön päiväkotiin ja mies taas vastavuoroisesti hakenut. Tämä siitä syystä, että mies on mennyt niin aikaisin aina töihin ettei päiväkoti ole edes auki siihen kellonaikaan. Joten kyllä, koulun alkaminen on kuin lottovoitto minulle 😀

Koulun kanssa meillä on käynyt tuuri. Tai voihan sen kääntää niinkin päin, että ostettiin asunto järkevästi. Meiltä koululle ei nimittäin ole kuin parin minuutin matka eikä tytön tarvitse ylittää yhtään autotietä. Vaikka hän on hyvin tarkka tietä ylittäessään, niin pienillä saattaa huomio herpaantua helposti aivan muihin asioihin. Ompahan yksi huoli vähemmän meillä! Niitä muita huolia sitten riittääkin: herääkö hän kellonsoittoon, saako itsensä ajoissa liikkeelle vai jääkö kotiin höhhäilemään, muistaako ottaa kaikki tavarat mukaan jne. Olen itse ollut aina ”virheistä oppii” -tyyppinen ihminen ja tyttö tuntuu olevan samanlainen. Riittävän monta kertaa kun jää uneksimaan tai unohtaa jotain kotiin, niin oppii varmasti pitämään tavaroistaan huolen. Tai sitten ei.

uudenlainen arki

ei tullut itku!

Olin varautunut tähän aamuun nenäliinoin, mutta niitä ei tarvittukaan, ihme kyllä! Melkein heti luokkaan mentyämme tyttö totesi, että voitte mennä ja poistuttiin siitä vähin äänin muiden vanhempien kanssa. Ehkä se itku ei tullut juuri hänen reippauden takia. Siellä se istui pulpetissaan ihan kuin olisi istunut siellä jo kauan. Ryhmä on aika suuri, peräti 26 oppilasta, mutta luokalla oli monia eskarikavereita. Tyttö tosin saa kavereita hyvinkin helposti, joten siitä asiasta en ole yhtään huolissani. Minusta on tärkeää, että ryhmässä on myös vieraita ihmisiä, jotta hän oppii toimimaan erilaisten lasten kanssa. Vierustoveriksi tuli poika ja hänkin oli aivan vieras. No, siinäpähän tutustuvat ajan kanssa! Opettaja vaikutti mukavalta tyypiltiä ja häneen päästään varmasti tutustumaan paremmin. Jo ensi viikolla on vanhempainilta, jonne täytyy tietysti osallistua!

Lomailen itse vielä ensi viikon ja järkkäilen kotia kuntoon. Samalla opetellaan tätä uutta arkea ja kouluun lähtemistä. Tytön huone täytyy myllätä ihan kokonaan, sillä siellä on ihan liikaa tavaraa, joilla hän ei tee enää mitään. Niiden tilalle tarvittaisiin järkevä säilytysratkaisu kynille ja muille tarvikkeille. Idea tähän kaikkeen on jo olemassa, mutta täytyy vain alkaa toteuttamaan! Myös vaatekaapit täytyy käydä läpi ja pistää kiertoon/tuunaukseen pieneksi jääneet tai muuten käyttämättömät vaatteet. Onneksi on aikaa koko ensi viikko. Sanoo hän ja miettii epätoivoisesti urakan suuruutta…

Tästä se kuulkaa lähtee ja meillä alkaa uudenlainen arki, jännää! Onko teillä juuri koulunsa aloittaneita lapsukaisia? Miten meni ensimmäinen päivä?

Yritin muuten ehdotella tytölle harrastukseksi partiota, koska minua itseäni se kiinnostaisi kovasti! Vaan ei hän innostunut yhtään, vaikka muuten viihtyykin luonnossa ja tykkää näpräillä kaikenlaista.

Edellinen postaus: Refashion – Tehdään vanhasta uutta!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *