Hae
Palasia Arjestani

Facepull – olkapäävaivaisen lempiliike

Olkapään jumppaaminen, sen vahvistaminen ja liikkuvuuden parantaminen ovat tulleet varsin tutuiksi mulle viime aikoina. Olen tällä hetkellä todella motivoitunut treenaamaan sekä huoltamaan olkapääni kuntoon. Monet mieltävät fysioterapeutin antamat ohjeet ja liikkeet tylsiksi ja hyödyttömiksi eivätkä sen vuoksi niitä viitsi tehdä. Moni ei vain ymmärrä sitä, että tulokset eivät välttämättä näy saman tien vaan pienten lihasten vahvistaminen tai liikeratojen muuttaminen vie aikaa todella paljon. Itse ymmärsin tämän jo varhaisessa vaiheessa ja sen vuoksi olen jaksanut jumpata olkapäätä aktiivisesti. Totta kai homma tuntui aluksi järjettömän suurelta ja pitkältä, mutta jokainen liikkeiden tekemiseen käytetty minuutti on tuottanut tulosta! Mä olen aina ollut todella kiinnostunut liikkuvuusharjoittelusta ja tämä aika olkapäätä kuntouttaessa on vain lisännyt mun innostusta. Mun mielestä lihashuolto ja erilaiset liikkuvuustreenit on ihan parhaita!

Facepull on ehdottomasti tällä hetkellä mun lempiliike olkapäille. Teen niitä paljon erilaisten kiertäjäkalvosimia vahvistavien kiertojen lisäksi. Facepull on liike, jota ei kannata tehdä överisuurilla painoilla ja huonolla tekniikalla. Usein näin tehtynä liike on enemmän käsillä ja epäkkäillä repimistä kuin olkapäitä kokonaisvaltaisesti vahvistava liike. Liike käy hyvin takaolkapäille, mutta itse teen sitä vahvistamaan kiertäjäkalvosimia sekä olkapään pikku lihaksia. Siksi teen liikkeen aina hitaasti ja hallitusti seuraavalla tavalla:

Processed with VSCO with 4 preset

Laita kuminauha kiinni noin leuan korkeudelle. Ota kuminauhan päistä kiinni ja anna sen vetää kätesi suoriksi. Anna olkapäiden ja epäkkäiden olla rentona.

Processed with VSCO with 4 preset

Vedä olkapäitä hieman ylös ja taakse niin, että saat lapoihin hyvän tuntuman. Pidä epäkkäät rentona.

Processed with VSCO with 4 preset

Vedä kyynerpäät taakse kädet 90 asteen kulmassa niin, että takaolkapäät jännittyvät. Pyri pitämään kyynervarret vaakatasossa, ranteet suorana ja epäkkäät rentona.

Processed with VSCO with 4 preset

Pidä kyynerpäät paikallaan ja käännä kädet kohti kattoa. Hauiksen ja kyynärvarren kulma pysyy 90 asteessa, ranteet suorina ja epäkkäät rentona. Palauta lähtöasentoon. Tässä yksi toisto!

Tee liikettä säännöllisesti 4 x 15-25 toistoa. Tekee hyvää olkapäille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.