Hae
Palasia Arjestani

Ystäväni tempaus ja parvekkeen sisustamista.

Sormet ristiin sillä vielä ollaan eilisen treenin jäljiltä kunnossa! Otin todella rauhallisesti ja tasasin sykkeitä ihan reilusti aina kun siihen oli tarvetta. En yhtään ihmettele miksi niin moni on treenaamiseen ja sen tuomaan endorfiinipiikkiin ihan koukussa. En voi edes sanoin kuvailla mikä oli fiilis kun pääsin taas boksille. Kaikki ne äänet, tuoksut, loistavat läpät, tekemisen meininki, kiroilu ja ähellys, suurta hien määrää unohtamatta! Voi kun pääsisin nyt säännöllisesti taas treenaamaan.. voisko joku suurempi voima nyt kuulla mua ja pitää minut terveenä, jookos?

kuvia 009

kuvia 010

Vaikka kotona oleskelu ja puuhastelukin on mukavaa niin rajansa kaikella. Kun on koko ikänsä urheillut niin monen viikon urheilutauko on kuin revittäis pala sydäntä irti. Pää alkaa hajota, mieliala maassa ja ainakin mä olen todella ärtynyt. Liikuntakin on eräänlaista huumetta ja koukuttaa pahasti! Vierotusoireet on olleet mulla melkoisia ja toivottavasti niitä ei tarvitse kokea taas ihan heti 😉

kuvia 004 kuvia 005Eilen aiheena siis ihana kamala tempaus. Edellisestä tempaussessiosta taitaa olla aikaa noin kuukausi, joten lähdin treeniin mukaan ilman suurempia odotuksia. Joka kerta näppeihin jää joku uusi oivallus, mutta samalla saattaa joku vanhempi karata teilleen.. Tehtiin tempausta alkuun taskusta (high hang) ja se sujui mielestäni hyvin ja hangikin vielä meni ihan ok, mut maasta asti homma vaan leviää käsiin. En osaa edelleenkään käyttää olkapäitäni riittävän hyvin ja tanko karkaa liian eteen. Saankohan tuota koskaan korjattua? Alun voimaosio oli 12 minuutin emom (every minute of the minute) ja jokaisen minuutin aikana tehtiin kaksi toistoa tempausta. Kilot oli mulla pienet (kuten aina) ja yritin ennen kaikkea keskittyä tekniikkaan. Välillä tuli todella hyviä toistoja ja välillä homma kusi ja pahasti. Sitä normaalia siis 😀

kuvia 007 kuvia 008Päivän wodina olisi ollut 21-15-9-6-3 hang snatch ja leuat, mutta mä päädyin tekemään kevennetyn version jottei sykkeet nousis heti ihan kattoon. Tein siis neljä kierrosta ja molempia liikkeitä aina 5 toistoa. Tasasin sykkeet jokaisen setin jälkeen kunnolla ja vasta sitten alotin seuraavan. Kippileukojakin onnistuin tekemään useamman putkeen, jei! Nekin onnistuu sillon kun en oo hetkeen treenannut ja olkapäät on vetreenä 😀 Perhosleukojakin onnistuin itse asiassa jokusen tekemään putkella. Leuoista ja tempauksista muistona jälleen kerran kunnon vesikellot kämmenissä… Kippileuoista laitoin instaan videon ja sen läydät täältä ja instastahan mut löytää nimimerkillä jonnam1983. Siellä lisää kuvia arjesta, päivän tapahtumista, treeneistä ym!

kuvia 012Viljatonta elämää takana yksi päivä, jei 😀 Heittääkäähän hyviä vinkkejä viljattomista välipaloista ja suosikkiaterioistanne. Maitotuotteita syön kyllä edelleen vaikka niitäkin enää aika vähän. Pari kertaa viikossa syön välipalalla rahkaa ja muuten maitoa menee lähinnä kahviin ja välillä juuston muodossa. Muutamia herkullisia leipomisideoita olen löytänyt pinterestistä ja viikonloppuna voisi olla aikaa taas toteuttaa kokeellista kokkausta 🙂

20140530_132834

Tytön kanssa päästiin hiekkalaatikolla maistelemaan Evoken uusia proteiinimehuja! Varsinkin tuo trooppinen hedelmä oli tosi hyvän makuista ja bonuksena kätsän kokoinen pullo. Kulkee matkassa minne vaan :)
Tytön kanssa päästiin hiekkalaatikolla maistelemaan Evoken uusia proteiinimehuja! Varsinkin tuo trooppinen hedelmä oli tosi hyvän makuista ja bonuksena kätsän kokoinen pullo. Kulkee matkassa minne vaan 🙂

20140530_154128Helatorstaina käytiin muuten Plantagenissä shoppailemassa vähän vihreää kotiin. Haluan meidän parvekkeen vihdoin ja viimein kivaksi kesäkeitaaksi, jossa voi istuskella ja lukea vaikka lehteä ja hörppiä kahvia kauniina kesäpäivänä. Tilasin partsille myös uuden sohvan ja möin vanhat kalusteet pois alta. Uusi sohva saapuu tänään ja sen jälkeen pääsen hankkimaan viimeisetkin kesäkukat 🙂

20140529_150343 20140529_150629 20140529_150635 20140529_151449 20140529_15145720140529_152649

Plantagen on yksi niistä paikoista, joissa sekoan aivan täysin. Vähän niin kuin Punnitse&Säästä-kaupassakin 😀 Tekis mieli haalia kaikki kukat kotiin ja yleensä niitä lähtee matkaan vähän liiankin kanssa… Nyt olis sen verran fiksu, että ostin vain lisää multaa, yhden pelargonian sekä amppelitomaatin. Tältä meidän parveke näyttää tällä hetkellä.

20140530_093430 20140530_093517 20140530_093525 20140530_093443Ei siis todellakaan mikään ilo silmälle saati että siellä haluaisi aikaansa viettää enemmän kuin on pakko. Tuon vanhan karvamaton heitin jo roskiin ja uusi kirpparilta ostettu odottaa vaatehuoneessa. Katsotaan saisinko jotain kivaa viriteltyä myös parvekkeen seinälle 🙂 Kyllä sisustaminen on kivaa! Kun vaan olis enemmän rahaa toteuttaa itseään 😀 Jokos teillä on parvekkeet laitettuna?

Tänäänhän sitä vois taas painella treeneihin!

14 kommenttia

 1. Elli kirjoitti:

  Heippa Jonna!

  Kiva, että kokeilet viljatonta ja että oot vähentäny maitoja. Kun muutaman viikon jaksat, uskon että huomaat eron, etkä välttämättä halua palata entiseen.
  Mä en juuri enää jaottele ruokia syömisajankohdan mukaan (aamupala, lounas jne…), vaan pyrin syömään joka aterialla paljon proteiinia (liha, kala, kana, kananmunat, heraprotsku) ja siihen kylkeen kasviksia, juureksia, marjoja sekä rasvaa (oliivi/kookosöljy, avocado, pähkinät). Treenin päälle sitten hiilareita, juureksista ja riisistä. Paljon marjoja, harvemmin hedelmiä.
  Useimmin aamuisin menee esim. kananmunaa jossain muodossa sekä esim. porkkanaa ja avocadoa. Pitää nälän poissa monta tuntia. Välipaloja en juuri syö, vaan kun on nälkä, syön ruokaa tai reissun päällä esim. heraa, pähkinöitä ja marjoja.
  Olen ite pyrkiny ajattelemaan, että ravitsen kehoani monipuolisella ja laadukkaalla ruualla. Siihen ei kuulu sokeri, einekset, viljat eikä maitotuotteet. Jossain vaiheessa keväällä mulle jäi jotenkin herkuttelu päälle enkä kattonut kauheasti mitä söin. Keho ei voinut silloin hyvin. Sitten palasin taas tähän ”hyvin syömiseen” ja keho ja vatsa voi paljon paremmin. Olen energisempi ja nukun paremmin. Bonuksena nopealla tahdilla tippui kolme kiloa nesteitä ja rasvakin on hieman sulanut. Myös makeanhimo on hävinnyt. Jos makeaa tekee mieli, teen jonkun smoothien, johon tulee banaania tai sitten banaanilettuja marjoilla. En punnitse ruokia tai laske kaloreita, syön kunnes nälkä lähtee.
  En mäkään mikään pyhimys ole, joskus syön jäätelöä ja maistelen suklaata, muttei niitä mene enää semmoisia määriä kuin ennen, ei vaan tee mieli.
  Joku voisi kutsua mun syömistä paleoksi ja ehkä se on sinnepäin aika lailla kallellaan. En kuitenkaan ite tykkää kategorisoida syömisiäni, vaan syön kunnon ruokaa ilman viljoja ja maitotuotteita ja eineksiä, sokeria vältellen.

  Aamuisin syön usein:
  – kananmunaa, kasviksia/juureksia, avokadoa, hapankaalia
  – ”marjamössöä”, jossa on kookosmaitoa, chiasiemeniä ja paljon marjoja
  – edellisen päivän ruuantähteen ja kananmunaa
  – smoothie, jossa heraprotsku, marjoja, öljyä tai avocadoa

  Päiväruuaksi
  – liha, kala, kananmuna, kala ja kasviksia, pähkinöitä, avocadoa
  – tai kiireessä aamulla vamiiksi tehty smoothie ja pähkinöitä, kalkkunaleikkelettä , keitettyjä kananmunia

  Illalla
  – sama kuin päivällä, mutta jos on ollut treenit, niin sitten lisäksi riisiä, bataattia, banaania…

  Jos tekee illalla teeveen ääressä vielä jotain
  – banaanilettuja marjoilla
  – samaa ”marjamössöä” kuin aamulla
  – smoothie

  En tiiä vastasiko yhtään sun kysymykseen… 🙂

  Ps. En ole kerinny treeneihin kämpän etsimisen ja tulevan muuton järjestelyiden takia, toivottavasti pian nähdään! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä luulen, että mullakin leivän popsiminen ja pullanhimo viikonloppuisin on vaan tottumuksesta kiinni. Onhan maailmassa niin paljon muutakin syötävää kuin leipä! Ehkä mulla on suurin pelko se, että tulee kauhea nälkä mutta eihän se niin mene. Sen kun vaan syö just sen verran kun on tarve ja vatsa vaatii 🙂

   Tuota sun marjamössöä on kokeiltava ja kananmunia keiteltävä jääkaappiin valmiiksi 🙂 Smoothie onkin ehkä maailman helpoin ateria ja banskuletut hurjan hyviä! Jotain viljatonta leipääkin voisin kokeilla…

   Täytyy vaan itsekin alkaa pyrkiä ajattelemaan jokainen ateria samanlaisena eikä eritellä niitä välipaloihin, lounaaseen jne. Mulla toimii myös tosi hyvin tuo, että hiilarit syödään treenin jälkeen. Jonkun verran tykkään syödä ennen treeniäkin mutta aina se ei ole välttämätöntä.

   Kiitos vinkeistä ja nähdään boksilla 😉 Tänään taidan päästä uudestaan treenaamaan!

   • Elli kirjoitti:

    Joo, toi marjamössö on hyvää ja helppoa.
    Paan noin puoli desiä tai vähän yli chiasiemeniä kippoon ja siihen päälle pikkupurkki (2dl) kookosmaitoa (tykkään santa marian punaisesta tetrasta, kun siinä ei oo ku kookosta ja vettä, tetrat on 2dl tai iso 5dl). Kun neste on imeytyny (kannattaa välillä sekoittaa) niin marjat päälle ja syömään. Jos marjat laittaa jäisenä, niin on täydellistä hetken päästä kun marjat on vähän sulanu, ite syön monesti töihin saavuttuani tän. Tässä on protskuakin ihan kivasti, vajaa 20g.

    • Jonna kirjoitti:

     Täytyypä käydä ostamassa lisää chia-siemeniä 😉 Edellisen pussin tuhosin just suklaiseen chiavanukkaaseen. Tattaria et ilmeisesti käytä ollenkaan? Ite tykkään tattarisuurimoista tehdystä tuorepuurosta tosi paljon. Voiskohan sitä kuitenkin syödä…hmm…

 2. armi kirjoitti:

  mistä, mistä, MISTÄ kaupasta oot löytänyt maustamatonta skyriä? en oo löytänyt ite ja skyrien jokapäiväsenä kuluttajana tykkäisin kokeilla sitä maustamatontakin… 😉
  ja tohon parvekkeen sisustamiseen – täällä ollaan kaikki alekoodilappuset käsissä ja hampaissa pyörimässä ympäri erilaisia nettisivustoja! 😀 saatiin just meidän vanha terassi uudistettua ja enää kalusteet puuttuu, jihuu! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Cittarista! Älä nyt vedä ranteitas auki mut noi isot purkit oli euron kipale 😀 Pakko oli hamstrata!

 3. elisa kirjoitti:

  Mulla viljattomalla välipaloina ihan simppeleitä juttuja, smoothiet, banaaniletut eri variaatioin hunajan ja marjojen kera, nam! Riisikakut ja siihen herkkupäällisiä, aamupalalla aina kunnon kerroksella muussattua avokadoa, leikkelettä ja rehuja päälle! Ja nyt kesän tullessa on tullu tehtyä myös kookoskermapohjaisia jätskejä herkuksi uudella jätskikoneella !:))
  Tuntuu että kun lopetti sen leivän puputtamisen ja jätti maitotuotteet pois mun välipalatkin on paljon monipuolisempia nykyään

  • Jonna kirjoitti:

   Olisko sulla jotain hyviä reseptejä jätskin tekoon? Ostin itsekin juuri jäätelökoneen ja sormet syyhyää päästä testaamaan sitä 🙂

   Riisikakkuja just eilen söin välipalalla kera kalkkunaleikkeen ja avocadon <3 Nam!

 4. Zzaaii kirjoitti:

  Heippa!

  Puhelimella kun lukee sun blogia, niin kuvat on ihan venyneitä. :/

  • Jonna kirjoitti:

   No voi höh ja pöh 🙁 Täytyy katsella noita asetuksia uusiksi olisko vika siellä…

   • Zzaaii kirjoitti:

    Voi olla myös että omassa luurissa on vika, mutta ainakin muitten fitfashion -blogien kuvat on ihan normaalin näkösiä.

    • Jonna kirjoitti:

     Kyllä se on sit mun asetuksissa! Munkin kännykällä nimittäin kuvat oli venyneitä.. yritän korjata asian 🙂 Hyvä kun ilmoitit!

 5. skribentti kirjoitti:

  Mun ei ainakaan tee mieli perusleipää, kun vetelen tätä: http://heimeillavalvotaan.blogspot.fi/2014/05/herkkua-toisen-tilalle.html

  Perusrahkan/jugun tilalla käytän itse maitohapoilla kookosmaidosta jugua 🙂 http://heimeillavalvotaan.blogspot.fi/2014/03/muutama-kiva-juttu.html

  Tässä on muutama mun ruokapäiväkirja: http://heimeillavalvotaan.blogspot.fi/2014/02/maidotonta.html http://heimeillavalvotaan.blogspot.fi/2014/03/never-say-never-toivepostaus.html http://heimeillavalvotaan.blogspot.fi/2014/05/mitas-sita-on-taas-syoty.html

  Mutta minä söisin paljon monipuolisemmin, jos tosiaan mulla ei olisi niin paljon noita muitakin rajoitteita kuin pelkkä maito, vilja ja kananmuna. En voi syödä mitään kaaleja, sipuleja, paprikaa, tulisia mausteita, kaakaota, soijaa jne.

  • Jonna kirjoitti:

   No nam! Siemennäkkärin ohjeen oon jossain aikasemminkin nähnyt ja mietin jo silloin että sitä voisin tehdä 🙂 Ja tota sun banaanipannaria on kokeiltava! Iso kiitos näistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.