Hae
Palasia Arjestani

Kummasti mun elämä ärsyttää taas

kummasti mun elämä ärsyttää taas

Mä en taas jaksa ymmärtää ihmisiä. Puututaan asioihin, joihin ei todellakaan voida vaikuttaa millään tavalla. Minun elämääni ja elämänvalintoihini nimittäin. Heti kun aloitin tämän dieetin niin alkoi tämä marina, sättiminen ja haukkuminen. Minähän tätä elämääni elän, ei kukaan muu! Miksi minun valintani tuntuvat ärsyttävän yhtäkkiä niin monia? Miksi minusta on yhtäkkiä tullut niin monen mielestä täysin eri ihminen kuin kuukausi sitten? Ei sinun tarvitse lukea minun juttujani, jos tuntuu etteivät ne kiinnosta enää. Se on sinun vapautesi ja oikeutesi. Älä myöskään oleta, että minä eläisin elämääni niin kuin sinä haluaisit. Tai niin kuin elin ennen.

Tällainen kommentti tupsahti viikonloppuna muiden samankaltaisten lisäksi kommenttiboksiin:

”Ennen blogiasi oli suosikki, ei enään. Olet jatkuvasti kipeä, valitat siitä videollaan jota en jaksanut katsoa ja vedät dieettiä joka aivan naurettava sinunlaistesi naisen suhteen. Olen pitänyt sinua tervepäisenä immeesenä, mutta nyt täytyy muuttaa käsitystä. Palaan blogiisi takaisin ehkä kun olet lopettanut noi dieettisi ja palannut normaaliksi itseksesi.”

Tässä kiteytyy aika monta asiaa, jotka aikuisen ihmisen pitäisi ymmärtää: a) en voi sille mitään, jos flunssa iskee b) sinä et tiedä miten minä koen itseni ja oman kehoni c) sinä et tiedä miten kaikki loukkaantumiset ym ovat vaikuttaneet minuun d) miksi olen automaattisesti tyhmä ja vähemmän tervepäinen, jos haluan vanhan hyvän olon takaisin?

Anteeksi, mutta nyt menee kyllä yli. Olen aina ollut sporttinen ja urheilua rakastava ihminen. Kun sellaiselta ihmiseltä viedään urheilun ilo, tapahtuu paljon muutakin kuin ulkoinen muutos. Omalla kohdallani itsetunto laski todella rajusti ja olo oli koko ajan allapäin, nuutunut, ärsyyntynyt, välillä onnetonkin. Olinko tällöin tervepäisempi, koska en dietannut? En omasta mielestäni. Tilanne oli täysin päinvastainen. Minusta tervepäistä on nimenomaan tehdä asialle jotain, jos tuntee olonsa huonoksi eikä yhtään omaksi itsekseen. Jos sinulla on hyvä olla itsesi kanssa, sinulla on oikeus olla diettaamatta tai tekemättä mitään. Tulenko minä silloin sättimään sinua asiasta ja haukkumaan tyhmäksi vain sen vuoksi, että minä haluan dietata? Kukaan meistä ei tiedä mitä toisen pään sisällä liikkuu. Kukaan meistä ei tiedä toisen elämästä loppujen lopuksi juurikaan mitään. Minusta on outoa, että on täysin hyväksyttävää jos selvästi ylipainoinen haluaa pudottaa painoaan terveyssyistä. Entä kun minä haluan dietata terveyssyistä? Molemmat tekevät sen terveyssyistä, mutta erilaisin tavoittein. Minulla on päämääränä on voida henkisesti paremmin, ylipainoiselle ehkä sen lisäksi vielä fyysisesti paremmin. Toki en voi kieltää etteikö olisi mahtavaa olla taas samoissa mitoissa kuin parikymppisenä, mutta se ei ole tämä projektin pointti.

Minun ”normaali itseni” on onnellinen, jaksava, treenaava ja aikaansaava ihminen. Tiedän mitä haluan ja miten minusta tulee taas minä. Vaikka kirjoitan julkista blogia niin ei kenellekään pitäisi olla oikeutta tulla sanomaan, että minun valintani ovat minulle vääriä tai etten olisi enää ”normaali itseni” vain sen vuoksi etten toimi niin kuin sinä haluaisit. Sinä teet elämässäsi omat valintasi ja minä teen omani. Minun valintani on pudottaa painoa, koska sillä saan tämän raskaan olotilan pois ja sporttisen minän takaisin. Jos se tekee minusta jonkun toisen mielestä normaalin, että syön mitä sattuu ja milloin sattuu, hän voi minun puolestani toteuttaa sitä elämäntyyliä ihan itse. Ei siihen minua tarvita. Minä haluan olla virkeä ja energinen, en väsynyt ja nuupahtanut. Huomaan eron olossani jo nyt ja pidän tästä olotilasta enemmän kuin siitä missä elin vielä pari kuukautta sitten. Suunnitelin tätä elämäntapamuutosta puoli vuotta, mutta vasta nyt minulla oli riittävästi motivaatiota tehdä se. Niin, olenko tervepäisempi ihminen jos sanon tekeväni elämäntapamuutoksen kuin diettaavani? Koska minun kohdallani ne ovat yksi ja sama asia. En diettaa ulkonäön takia, vaan oman oloni takia. Se jos mikä on minusta tärkeää. Voida omassa kehossa hyvin. Niin henkisesti kuin fyysisesti.

En tiedä mitä näiden kommenttien taustalla oikein on? Tyytymättömyyttä omaan elämään? Liikaa aikaa? En osaa sanoa, mutta ei noissa mitään järkeä ole. Miksi palata blogiini vain kertomaan tuollaisia asioita? Kummallekin olisi helpompaa kun klikkaisit itsesi jonnekin aivan muualle ja olisit tyytyväinen siellä. Tämä nimittäin on nyt minun elämääni. Jos se ei sovi sinun maailmankatsomukseesi niin ei se ole minulta pois. Niin kuin ei pitäisi minun dieettini olla sinulta pois. Vanha minä on alkanut pikku hiljaa kuoriutua tuolta jostain ja huomaan taas nauttivani urheilusta, olosta ja peilikuvastakin. Olen siis oikealla tiellä. Dieettiä mennään jo viidettä viikkoa ja hyvin sujuu. Tämä tiedoksi niille, jotka niin kovin epäilivät minun onnistumistani.

Ai niin joo, joitakin tämä mun projekti ärsyttää niin paljon, että ihan vauva-palstalle on kirjoiteltu! Antakaa mun kaikki kestää…

Eipä siinä, minä jatkan omaa taivaltani samaan malliin kuin tähänkin asti. Toteuttaen omia unelmiani, tee sinä samoin 🙂

Ps. Jos sulla on elämässäs tylsää, mene vaikka edullisesti Flamingoon perheen kanssa uimaan , vie kaverit pelaamaan pakohuonepeliä tai hemmottele itseäsi kasvohoidolla sekä kuumakivi- ja päähieronnalla. Toki hyvä ruoka on myös aina hyvä idea! Kokeileppa koodia MYSTEERI kassalla! Sillä voi saada jänniä alennuksia 😉

21 kommenttia

 1. Syksylintu kirjoitti:

  Sanonpa vain, että olet ihana ja aito. Ihanan aito.
  Ja tykkään ihan hirveästi lukea blogiasi, joka on aivan valloittavan ihana, koska se on aito ja arkinen hyvällä tavalla.

  Ihanaa, että päätät olla lannistumatta toisten ihmisten ikävistä kommenteista!

  • Jonna kirjoitti:

   Ihana sinä, kiitos! Kiva kuulla välillä positiivistakin palautetta 🙂

 2. Tipi kirjoitti:

  Ei ole todellista! Miten ihmiset jaksaa harrastaa tuollaista?
  Olenko jotenkin ymmärtänyt väärin, että jokainen saa tehdä elämällään mitä haluaa ja sairauksille voi kauhean vähän mitään, ne iskee jos on iskeäkseen?
  Noista marisijoista pitäisi olla vaan välittämättä, mutta tiedän, joskus ei pysty! 😀
  Sen vauva-sivuston pitäisi kyllä saada joku luuseripalkinto, joskus on ihan suurta huvia käydä vilaisemassa otsikoista, mistä kaikesta keskustellaan… Ehkä joidekin ihmisten pitäisi vaan hankkia se elämä, niin ei olisi aikaa päivitellä muiden elämiä.
  Tsemppiä siis! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ihmisillä on selkeästi liikaa aikaa. Noin minäkin olen asiat ymmärtänyt: jokainen saa elämällään tehdä juuri sitä mitä tahtoo eikä flunssille oikein voi mitään. Kun voisikin!

 3. henna kirjoitti:

  Onpas todella asiatonta kommentointia, jos ei kiinnosta niin voi jättää katsomatta/lukematta 😮 siellä varmaan kateelliset huutelee kun heistä ei itsestään ole samaan ? Sinulla on aivan mahtava blogi ja mukava seurata tuollaista ”normaalia elämää” youtubenkin puolella 🙂 jatka samaan malliin!!

  • Jonna kirjoitti:

   Itsellä on ainakin tapana jättää sellaiset blogit lukematta jotka ei kiinnosta. Ei mulla ole kuitenkaan tarvetta mennä huutelemaan kirjoittajalle, että sä elät elämääs ihan väärin…

 4. Elli kirjoitti:

  Itsekin olen huomannut nuo kommentit. Sellainen ihminen on jostain syystä hyvin rikkinäinen ja luultavasti kateellinen. Minun mielestä olet hyvin aito ja reipas, voin nostaa vain hattua :). Onnea dieettiin!

 5. Annie kirjoitti:

  Ah! Mä haluan itsekkin dieetille! Tämän luettuani olen vielä varmempi, että se alkaa heti eikä huomenna. Mun ruokavalio on ollut ihan retuperällä jo monta kuukautta ja sen kyllä huomaa ja tuntee – KAIKESSA!
  Ihanaa että sulla on tahdonvoimaa muuttaa asioita. Silloin kun on kertynyt liikaa painoa ja sairastaa (ehkä just sen paskan ruokavalionkin takia) niin ei välttämättä jaksa tehdä mitään muuta kuin just valittaa. Ja jokaiselle se oma ideaalipaino, missä olo tuntuu hyvältä ja terveeltä! Hyvä sinä! Anna palaa!

 6. ninna kirjoitti:

  älä välitä muiden kommenteista. kaikkia ei voi miellyttää eikä pidäkään. asiallisesti ota palautteet vastaan myös kritiikit. Elä just niin kuin haluat, omaa elämääsi omien arvojen mukaisesti. Kenekään muu asia se ei ole. Mielestäni et ole muuttunut dieetin myötä toisenlaiseksi, olet edelleen hyvä ihminen ja bloggaaja jota jaksan seurata. Samaistun täysin; miksi muiden pitää puuttua toisten valintoihin ja elämäntapoihin? Jos joku haluaa ryhtyä buddhalaiseksi siitä vaan. Jos joku haluaa ajaa päänsä kaljuksi ei mua haittaa. Eikä haittais jos säkään tekisit(tuskin kuitenkaan tekisit?)Älä muuta mitään mitä et halua. <3

 7. Annina kirjoitti:

  Sulla on kiva blogi, kivoja videoita ja tykkään dieettijutuista. Ja kyllä, olen itsekin normaalipainoinen, mutta pienellä kevennyskaudella mennään. Olo on parempi kun vaatteet ei purista. 🙂

 8. Emma / Harkittuja herkkuja kirjoitti:

  Höh, mä oon niin kyllästynyt lukemaan näistä! Tai siis en todellakaan ole kyllästynyt siihen, että näistä kerrotaan – päinvastoin, jokainen ikävä kommentti pitäisi nostaa framille ja nolata niiden kirjoittaja julkisesti. Mutta kyllästynyt siis siihen, että ihmiset on muuttuneet ihan ääliöiksi näiden kommenttien suhteen! Sä vaikutat harvinaisen tervejärkiseltä nuorelta naiselta ja sun blogi on mun mielestä aivan ihanan maanläheinen, fiksu ja mukava. Kenelläkään ei pitäisi olla mitään muputtamista siitä, ootko sä dieetillä vai et, se on sun oma asiasi. Jatka vaan samaan malliin Jonna omalla tyylilläsi, äläkä välitä tällaisista kommenteista.

  Mä oon onneksi välttynyt kaikilta ikäviltä kommenteila oman blogin (http://harkittuherkku.blogspot.fi/) puolella, mutta heh, harva varmaan jaksaa käydä negailemassa keski-ikäisen naisen ruoka-, elämänlöpinä- ja lahdutusblogissa 😀

  Ihanaa viikon jatkoa sulle Jonna!

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkin yleensä vältyn näiltä, mutta nyt noita on alkanut tippumaan tappavan tasaista tahtia… Hei kiva blogi sulla! Ja kiitos ihanasta kommentista. Oot Super <3

 9. JK kirjoitti:

  Niinpä! Luuleeko joku, että blogisti muuttaa elämäänsä kun joku anonyymi kirjoittaa niin 😀 Ei joskus tajua. Palautetta voi antaa, mutta että oikein tuollaisesta, nehän on hlökohtaisia valintoja. Ehkä kirjoittaja itse muuttaa tapojaan kun vaikka työkaveri niin käskee ;D Vauva-palstalle mariseminen osoittaa vain, että on liikaa aikaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Ilmeisesti olettaa 😀 Palaute oikein annettuna on aina tervetullutta. Siitähän vain oppii asioita. Näistä ei opi muuta kuin että ihmiset ovat välillä todella urpåja.

 10. Riikka kirjoitti:

 11. Norppe kirjoitti:

  VOI EIII 😀 Meitä on moneen junaan ja jotkut jää jopa asemalle! Puss ja tsemii! 🙂

 12. Heta kirjoitti:

  Hui, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jos joku on tyytymätön omaan elämäänsä , valintoihin, arkeensa ja peilaa fiiliksensä sinusta, sille ei mahda mitään.

  • Jonna kirjoitti:

   Näinhän se on! Täytyy laittaa moiset kommentit sinne mihin ei päivä paista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.