Hae
Palasia Arjestani

My happy place

happy place

Viime aikoina olen miettinyt paljon onnellisuutta. Mistä asioista onnellisuus koostuu ja mitkä asiat tekevät minusta onnellisen? Mitkä asiat taas vähentävät onnellisuutta? Välillä kuluu pitkiäkin aikoja, että ajelehdin melkoisessa onnellisuuskuplassa. Kaikki elämässä tuntuu silloin olevan todella hyvin. Elämä rullaa niin sanotusti omalla painollaan ja kaikki asiat sujuvat ilman ponnisteluita. Elämä on jatkuvaa aallokkoa. Välillä on juuri noita tasaisia aikoja, välillä valutaan pohjaan ja noustaan taas ryminällä ylös. Parasta on ehkä se, että osaan odottaa näin tapahtuvan. Takaiskut eivät siis tunnu enää niin pahoilta, koska tiedän niiden olevan vain yksi vaihe elämässä. Nuorempana takaiskut tuntuivat maailmanlopulta. Kaikki asiat tuntuivat niin paljon suuremmilta ja vakavemmilta kuin nykyään. Ehkä olen itsekin tasoittunut. En ole niin temperamenttinen kuin ennen. Elämä on saanut aivan erilaiset mittasuhteet. Kaikkea ei tarvitse aina ottaa niin vakavasti.

Ihmisellä on hyvä olla arjessa niin sanottu happy place eli paikka, jossa tuntee olevansa turvassa ja onnellinen. Mun happy placeja on itse asiassa kolme: koti, treenisali sekä mökki. Kaikki toisistaan poikkeavia ja erilaisia onnellisuuden tasoja tuovia. Koti on turvasatama, jossa saan olla perheen kanssa ja tehdä omia arkisia juttujani. Arki tuo elämään tasapainoa ja pitää elämän mielenkiintoisena. Toki arki voi olla tylsääkin, mutta jokainen voi itse yrittää tuoda siihen uusia juttuja, jolloin jokainen päivä ei ole tasaisen harmaata. Salilla saan olla aivan yksin omien ajatusteni kanssa ja päästää päivän höyryt ulos. Olen onnellinen, kun saan hikoilla ja puskea itseni äärirajoille. Saan välillä treenin aikanakin järjettömiä onnellisuuspuuskia. Juuri niitä, kun tuntuu että haluaisi vain itkeä ja tanssia ympäriinsä onnesta. Ja sitten on mökki. Täällä pääsee irti arjesta ja saa relata luonnon keskellä. Rakastan luontoa, kasveja, puita ja linnun laulua. Aamuteetä pihakeinussa ja lämpimiä iltoja aitan rappusilla istuen. Kukkapenkkien kuopsutusta, tytön kanssa pelailua ja hetkiä omien ajatusteni kanssa.

Olen viime aikoina kriiseillyt itseni kanssa, mutta tänään pihakeinussa istuessani ja lintujen laulua kuunnellessani tajusin, että kriiseilyt taitavat olla taas hetkeksi ohi. Näitä hetkiä tulee ja menee. Niitä ei kannata säikähtää, vaan antaa kaikkien ajatusten ja tunteiden tulla sellaisenaan. Kaikki tunteet ja ajatukset – myös ne epämukavat – käsittelen pikkuhiljaa. Näin tein myös nyt, kun kriiseilin oman kroppani kanssa. Kyselin ja kyseenalaistin. Kävin sisäistä keskustelua itseni kanssa ja sain asian päätökseen. Parhaimmat päätökset syntyy juurikin mun happy placessa. Aina.

Mikä on sun happy place?

Alla mun uusin video, jonka julkaisin juuri tänään. Toivottavasti tykkäätte ja pistäkäähän ihmeessä kommenttia mitä tykkäsitte! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Viikon 18 ruokapäiväkirja – Olen syönyt liian vähän!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *