Hae
Palasia Arjestani

Kokkausta, bloggausta, jumppausta, pumppausta.

Ihan alkuun pari ruokajutut, ne kun on niin mukavia ja tällä hetkellä on aikaa puuhastella kaikenlaista, etsiä uusia reseptejä ja vielä kokeilla niitä. Nää ei kyllä vaadi kauheasti vaivaa. Testasin nimittäin äsken Maaritin aikaisemmin blogiinsa laittamaa pinaattikeiton reseptiä. Maaritin resepti täällä. Jonnan Pinaattikeittoon tulee:

 • 1 litra vettä
 • 2 kasvisliemikuutiota (minä käytin kanaliemikuutioita, muut oli vanhoja :D)
 • 2 pss pakastepinaattia
 • 3-4 rkl kookosjauhoa
 • 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
 • loraus kookoskermaa
 • suolaa+mausteita maun mukaan

Valitse riittävän suuri kattila ellet halua nuolla osan keitosta kätevästi suoraan levyltä. Laita vesi kiehumaan ja samalla pinaatit mikroon sulamaan. Lisää kiehuvaan veteen kaikki ainekset koko ajan sekoitellen. Anna kiehua aikansa levyllä. Höystä sopivaksi havaitsemallasi proteiinilisukkeella ja eikun ääntä kohti. Minä testasin keittoa kera makrillien ja uppos varsin mukavasti. Mun makuun keitosta tuli vähän liian ”vetistä” eli ens kerralla testaan ohjetta vähän vähemmällä nestemäärällä ja asiaan kuuluvien kananmunien kera 🙂

Pinaattikeiton valmistuksen ohessa värkkäsin myös jauhelihapiffejä aamua varten. Piffeihin tarvitset:

 • 400g luomujauhelihaa (tai enemmän jos teet isomman satsin kerralla)
 • 1 luomusipuli
 • 1 valkosipulin kynsi (luomu)
 • 1 kananmuna (luomu)
 • loraus kookoskermaa
 • 1-2 rkl kookosjauhoa
 • tuoretta chiliä
 • suolaa + muita mausteita

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hiero kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä tai pullia. Itse tein neljä 100g piffiä. Paista teoksia uunissa noin 25 minsaa. Omnom.

Ja sitten muihin tärkeisiin juttuihin eli treeneihin. Aloteltiin treenit tällä viikolla melko ”kevyesti” hermotustreenillä. Muutaman huilipäivän jälkeen tulee nyt neljään jaettu kierto, jossa teen pitkiä ja kiduttavia sarjoja. Kaikissa sarjoissa pyrin saamaan +20 toistoa. Palautukset mahdollisimman lyhkäset. Maanantaina kierto alko rinta+kädet-treenillä seuraavasti:

1. Vipunostot taljassa maaten 2x + 1 sarja istuen alhaalta
2. Vinopenakone 3x
3. Ristitalja 50 toistoa
4a. Pushdown v-kahva 3x
4b. Hk scottkone 3x
5a. Ranskalainen yhdellä käsipainolla istuen 3x
5b. Hk mutkatangolla 3x
6a. Ranskis köydellä taljassa selkä taljaan päin 3x
6b. Hk taljassa tangolla 3x
7. Rannekääntö kp 2x vastaotteella ja 2x myötäotteella
8. Hk taljassa vastaotteella 1x
9. Pohjekävely matolla 6 minuuttia

Rinta oli aivan järkyttävässä pumpissa jo kahden sarjan jälkeen. Ihan mukava, jos kaikki muutkin lihasryhmät ottais treeniä yhtä hyvin vastaan kuin tissit 🙂 Kädet sain kans aika mukavaan turpeeseen, hyvä kun vesipulloa pysty pitämään kädessä saati kirjottamaan mitään treenivihkoon. Ton pohjekävelyn bongasin uudesta ProBodystä. Siinä kävelymatto nostetaan noin 15 asteen kulmaan ja valitaan sopiva nopeus. Sitten vaan köpötellään ja jokaisella askeleella noustaan päkiöille. Vaati ainakin mulla hiukka keskittymistä.. Asiasta kukkaruukkuun, uusi ProBody on muuten lukemisen arvoinen! Paljon mielenkiintoista juttua.

Eilen kävin aamulla koiran kanssa köpöttämässä 45 minsaa ja yritin venytellä jalkaparkoja. Ovat aika jumissa.. Isännälle siis hierottavaa tiedossa. Illalla jalkareeni ja toistot taas +20.

1. Takareidet maaten 3x
2. Takareidet istuen 3x
3. Reidenojennus 3x
4. Hack väärinpäin 2x
5a. Prässi 2x, puolet sarjasta leveällä ja puolet kapealla
5b. Pallokyykky 1x
6a. Pohkeet prässissä 3x
6b. Selälle ylätaljaa leveällä 1x ja kapealla 3x

Tuota hackia vois alkaa taas tekemään. Käy aika muikeasti takareisiin ja hanuriin. Nyt alankin enemmän priorisoimaan takareisiä ja pakaroita kuin etureisiä. Katsotaan mitä keksitään 🙂

Postimies-Pate on viime päivinä ollut varsin mukava. Maanantaina tuli iso paketti Lisäravinnemestasta. Sisällöstä tarinaa myöhemmin. Voin paljastaa, että tuli iso kasa ihania alusvaatteita ja siistejä treenikuteita 🙂 Tänään tuli ellokselta uudet Adidaksen treenipökät. Hirmu alennuksessa niin oli vähän niinku pakko tilata ne. Melkein kun laittais rahaa pankkiin, niin halvat olivat! Tänään sain paljon odotetun Cathy LeFrancoisin treeni-dvd:n. Omistuskirjoitukset ja kaikki, eipä ole joka tytöllä 😀 Huomenna alkaa dvd:n katsominen.

Tänään kävin postireissun jälkeen varaamassa kirpparille pöydän ja samalla kolusin kirppiksen läpi. Löytyhän sieltäkin jotakin kivaa: farkkumekko, dolce&Gabbanan paita ja musta kiva laukku. Jotakin kuvaa vois niistäkin nappasta, tämmönen muotiguru kun olen 😀 not. Kirpparin jälkeen salille ja ohjelmassa 45 minsan aerobinen: 20 minsaa soutulaitetta, 10 minsaa crossaria ja 15 minsaa matolla köpöttelyä. Päälle koko kropan venyt. Oon aika jumissa… joka yö herään siihen, kun molempien käsein sormet on puutuneet 🙁 Sillä ne lähtee millä on tullutkin eli huomenna lisää treeniä, olkapäät + kädet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *