Hae
Palasia Arjestani

Korvapuustit with a twist.

Mä en ole mikään kovin erikoinen pullaleipuri. En tee pullaa oikeastaan koskaan, mut mökillä innostun usein leipasemaan muutaman pellillisen korvapuusteja. Niin tälläkin kertaa! Miten hyviä onkaan lämpöiset korvapuustit kera kylmän maidon!? Ei oo parempaa 🙂

kuvia 006

Mulla ei ole mitään tiettyä reseptiä millä tekisin korvapuustit aina vaan tykkään kokeilla erilaisia versioita. Tällä kertaa testattiin Kinuskikissan ohjetta, jossa täytteeseen käytetään normisokerin sijasta fariinisokeria. Sopi todella hyvin korvapuusteihin!

Korvapuustit with a twist

Pullataikina

 • 5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa (käytin jälkimmäistä)
 • 1 pkt hiivaa (tai kuivahiivaa ohjeen mukaan, itse laitoin 2 pss kuivahiivaa)
 • 2 dl sokeria
 • 1,5 rkl kardemummaa
 • 2 tl suolaa
 • 1 kananmuna
 • 200g voisulaa
 • n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte

 • 125-150g voita tai margariinia
 • 2 dl fariinisokeria
 • runsaasti kanelia
 • 1 dl mantelijauhetta (valinnainen, en laittanut)

Pinnalle

 • 1 kananmuna
 • raesokeria

Pullataikinan valmistus:

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Myös kuivahiivan voi sekoittaa maitoon (tai vaihtoehtoisesti pieneen määrään jauhoja). Sekoita kunnes hiiva on liennut maitoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voi sula ja sen jälkeen loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpöisessä vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia. Minä suosin mikroa aina kohottamiseen, kunhan vaan muistaa olla laittamatta sitä päälle 😀

kuvia 002 kuvia 001

Jaa pullataikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin kunnolla ilmakuplat pois.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Täytteen määrät on ilmoitettu koko taikinan osalta eli puolita määrät kun käsittelet yhtä puolikasta kerrallaan. Pehmennä voita hetken aikaa mikrossa, jotta se on helpommin levittyvää. Sivele voilla taikinalevyn pinta ja ripottele päälle runsaasti kanelia sekä fariinisokeria sekä halutessasi mantelijauhetta ja kardemummaa.

Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohdat umpeen. Leikkaa noin 5cm pätkiksi niin että saumakohta jää piiloon. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä noin 10 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle halutessasi raesokeria.

kuvia 003

Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes korvapuustit ovat kauniin kullanruskeita.

kuvia 005 kuvia 004Herkuttele hyvillä mielin <3

4 kommenttia

 1. marissa kirjoitti:

  Yleensä mun ei tee mieli pullaa, mutta jostain syystä tän jälkeen alkoi tehdä. Oli pakko tulla kommentoimaankin, että on nyt tunnin tehnyt mieli pullaa sun takiasi..Että kiitti vaan!!!! 😀 ahha. täytyy ehkä mennä pullakahville 😉

 2. Kati kirjoitti:

  Korvapuustit on parhaita! Bostonkakku tulee hyvänä kakkosena. Tein muutama viikko sitten bostonin, johon tuli täytteeksi mantelijauhetta ja appelsiiniaromia. Oli todella hyvää!
  Minä teen nykyään aina pullataikinan ilman kananmunaa, koska taikinasta tulee kuohkeampi ja helpompi käsitellä. Olen käyttänyt myös tavan maidon tilalla soija- ja kauramaitoa ja ne toimii myös hyvin.

  • Jonna kirjoitti:

   Bostonkakkua ne muuten olekaan koskaan tehnyt, sitä vois kokeilla seuraavaksi! Taidan kokeilla myös jättää kananmunan pois, kiitos vinkistä 🙂 Uskaltaisinkohan minäkin kokeilla tuota mantelijauhetta….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.