Hae
Palasia Arjestani

Lipat vol 1.

Heippa!

Tällä viikolla on treenit kulkeneet suht hyvin ja oon tajunnut mihin mun pitää todella panostaa ja mitkä on mun vahvuudet. Sykkeitä nostattavat liikkeet, kuten double underit, vaatii tosi paljon harjottelua koska ne alkaa mennä ihan plörinäksi heti kun hengästyn. Oon muutenkin edelleen auttamattoman hidas wodeissa joissa on useampi liike peräjälkeen. En tiedä onko nupista kiinni vai mistä mut tuntuu, että olen paljon nopeami wodeissa, joissa lasketaan itse kierroksia kuin että kierrokset on valmiiksi määrätty ja yritän tehdä ne aikaa vastaan mahdollisimman nopsaan. Voimapainotteiset treenit on muutenkin enemmän se mun juttu, sen totesin taas eilen 🙂

PicsArt_138609207159720131203_152912

Maanantain kyykättiin kolmen sekunnin pysäytyksillä. Alkuun otettiin kunnolla lämpöjä ja liikkuvuutta. En oo ihan niin paljon pystynyt panostamaan liikkuvuuteen viime aikoina kuin haluaisin niin jokainen treeneissä tehty liikkuvuusharjoittelu on iso plussa.

 • Backsquat 3 sekunnin pysäytyksella ala-asennossa 5 x 3 (40, 45, 50, 55, 60kg)

6 kierrosta aikaa vastaan

 • backsquat x 6 (35kg)
 • toes to bar x 10
 • double unders x 20
 • kyykyissä tanko vedettiin maasta rinnalle cleanilla ja rinnalta niskan taakse jerkinä tai push pressinä

Tässä wodissa helpointa oli kyykyt. Ne tais mennä kuta kuinkin unbroken joka kiekalla, mut loppu olikin sit ihan tuskaa 😀 Toes to barit kolmella ekalla kiekalla ja sen jälkeen knees to elbows. Double undersit suju hyvin ensimmäiset kolme kiekkaa, mut neljännellä tais tulla vaan ykkösiä ja kakkosia vaihdoin normi hyppyihin. Yritän aina tehdä wodit itselleni mahdollisimman raskaiksi enkä turhaan skaalaile mitään, mut tällä kertaa oli kyllä pakko. Miten voikin yhdet toes to barit olla niin raskaita! Tässä mentiin todella lahjakkaasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Maanantaitreeniksi varsin hyvä setti 🙂 Mulla kun tuppaa maanantaisin treenit kulkemaan aika huonosti… Jos treeni menikin hyvin niin sen jälkeen ei oikein mennyt putkeen. Vedin nimittäin pyörän kanssa komeat lipat treeneistä lähtiessäni. Onneks selvisin vain mustelmilla, mut aika varovasti olen pyörällä äksidentin jälkeen ajellut.

kuvia 001

Lähdössä tekemään kyykkyä.

kuvia 002

kuvia 003

Cleanilla rinnalle.

kuvia 004

kuvia 005

Push pressillä ylös.


kuvia 006

Niskan taakse…


kuvia 007

…ja kyykkäämään!

kuvia 008

kuvia 009

Treenin jälkeen olin taas nälkäinen kuin faan. Näistä treeneistä huomaa hyvin miten paljon kroppa kuluttaa ja vaatii energiaa. Mä olen aina treenien jälkeen valtavan nälkäinen ja syönkin joka kerta täysin nälän mukaan. Sit jos ei ole kauhea nälkä eikä vatsa mourua niin syön pienemmän annoksen tai vähemmän hiilareita. Tää systeemi tuntuu toimivan mulla hyvin 🙂 Ja viikonloppunahan tankataan aina energia varastot täpötäyteen 😀 Sen mä ainakin osaan!

PicsArt_1386092135906

Anopin tekemää kana-ananas-spagettivuokaa.

 

PicsArt_1386092016802

Eilen otin ennen treeniä pitkästä aikaa treenibuusteria!

Eilen olikin sit mavepäivä. Maastavedosta mä tykkään tosi paljon, oon aina tykännyt! Se on mun välityksille melkeinpä täydellinen liike ja voimatasot nousee koko ajan tappavan tasaisesti. Nykyään näppivoimatkin on parantuneet niin paljon etten tarvitse mitään remmejä vaan tanko pysyy näpeissä suht hyvin myötäotteellakin.

 • Deadlift 5 x 3 (60, 70, 80, 85, 90kg)

10 minuutin amrap

 • deadlift x 3 (75kg)
 • ring push up x 5
 • kierroksia 11

Mulla meni aika kauan hieroessa maven lähtöasento kuntoon ja siihen menikin vähän turhan paljon aikaa. Toisaalta kun miettii asiaa niin mieluummin kunnolla asento paikoilleen kuin selkä paskaksi huonon tekniikan takia. Melkein olisin voinut laittaa wodin tavoitepainon eli 80kg, mut en tiedä olisko käynyt liian raskaaksi sit. Tuollakin painolla vikat setit oli jo aika tiukkoja! Ring pus up olikin aika hauska liike ja valitsin aina mahdollisimman matalalla olevat renkaat, jolloin liike on luonnollisesti raskaampi tehdä kuin korkeammilla renkailla. Tällaisista voimapainotteisista wodeista mä tykkään! Sykkeet nousee kyllä muttei niin korkealle että se tekemistä haittaisi.

kuvia 001

kuvia 002

Maastavetoa.


kuvia 003

Tiukka setti!

kuvia 004

kuvia 005

kuvia 006

kuvia 008

kuvia 009

Ring push ups.

kuvia 010

kuvia 011

kuvia 012

kuvia 013

Eilen värkkäsin iltaruuaksi tytön kanssa banaanilettuja. Tai pannareita, ihan miten vaan. Lettuihin laitoin yhden muussatun banskun, kolme munaa ja pari ruokalusikallista mantelijauhoja. Sotkin taikinan sekaisin ja paistelin pannulla voissa pieniä lättysiä. Kylkeen parit leipäset niin taas siirtyi nälkä muutamalla tunnilla 🙂

20131203_183413

 

IMG_20131203_192833

 Jostakin luin jutun intuitiivisesta ruokavaliosta, joka tarkoittaa sitä että syödään omien mielihalujen ja kropan signaalien mukaan. Juttua lukiessa tajusin että syön itse juuri tuolla tavalla. Toki tietyt kriteerit täyttyy aterialla kuin aterialla (riittävästi protskua ja hyvälaatuisia rasvoja), mutta pääasiassa syön aina just sitä mitä mieli tekee. Tällä hetkellä tekis mieli tehdä lohkoperunoita uunissa ja jauhelihapihvejä. Varmaan niitä sit tänään syödäänkin 🙂 Uskon, että elimistö kertoo erilaisilla mieliteoilla esim. puutostiloista ja energiavajeesta. Jos tekee mieli syödä marjoja niin sitten syön niitä, sama pätee myös leivänhimoon. AIka usein kovan treenin jälkeen mun tekee kauheasti mieli leipää. Ehkä se on elimistön tapa kertoa että nyt tarvitaan hiilaria palautumiseen ja nopeasti?

IMG_20131202_162948

 

20131202_085825

 

20131201_210314

 

Sain loistoidean toissa iltana ja otin tytön pinnasängystä laidan pois. Nyt hänellä on isojen tyttöjen sänky 🙂 Idea ei ehkä ollutkaan niin loistava kun luulin, koska tuohon ikean malliin ei tule toiselle puolelle pienintäkään laitaa. Laitoin meidän päiväpeiton tytön sängyn vierelle jos hän sattuu tippumaan sängyltä ja molempina öinä oon vessareissulla saanut käydä tytön nostamassa päiväpeiton päältä takaisin sänkyynsä… onneks sänky on todella matalalla. Viikonloppuna on lähdettävä hakemaan tytölle kunnollinen sänky jossa olisi pienet laidatkin, ei tuon ikean virityksen kanssa tule mitään.

20131203_181539

Iso tyttö lukemassa.

 

20131203_153115

 

20131202_162912

 

20131203_153127

Pirtsakkaa keskiviikkoa!

 

Tänään oli tarkoituksena mennä open gymiin treenaamaan tempauksen tekniikkaa, mut mulle tulikin mahdollisuus jäädä hierontaan heti duunin jälkeen eikä tarvinnut montaa kertaa asiaa miettiä. Yläselkä on ollut viime päivinä niin kauheassa juntturassa että hieronta teki todella hyvää 🙂

Mitäs kivaa meinasitte tehdä veronpalautuksilla? Mulla osa menee yllättäen opintolainan korkojen maksuun ja lopuilla ostellaan varmaan joululahjoja. Jospa muutama euro jäis kampaajallekin 🙂

Ps. Crossfit ihmisille on tullut lisää luettavaa. Meidän salin Toni pisti pystyyn oman blogin ja Tonin blogi löytyy täältä. Toni treenaa hemmetin kovasti ja kehittyy kovaa vauhtia. Kannattaa siis käydä seurailemassa hänen treeneistä kertovaa blogiaan 🙂 Crossfit-aiheisia blogeja on edelleen harmittavan vähän!

17 kommenttia

 1. Janika kirjoitti:

  ”Neuvoja” tässä terve! Itelläni ei siis ole lapsia 😀 Mutta mieleeni tuli, että onnistuisiko laittaa tuoli sängyn viereen? Siis tuolin selkänoja vasten sängyn laitaa, eli selkänoja/tuolin jalat estäisi tytön kierähtämisen lattialle.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllähän se varmasti onnistuisi ja sitä eilen illalla mietinkin. Ainoa hankaluus siinä on ettei mies pääse sit yön aikana kulkemaan vessaan jos tarve iskee 😀

 2. Anu kirjoitti:

  Moikka! Ikeasta saa turvalaitoja sänkyihin, ei tarvi koko sänkyä uusia. Vikare-turvalaita 9,90 🙂

 3. Heidi kirjoitti:

  Mä oon opetellut syömään uudelleen, kun mulle ei enää käynytkään se tapa miten olin ennen syönyt, ja annoin keholle tosiaan kaiken vallan siinä. Nyt kaikki toimii hienosti ja keho on hirveän tyytyväinen. Mä kirjoittelinkin tästä aiheesta (piiiitkästi) blogiini. Kyllä se keho tosiaan tietää mitä se tahtoo, eikä mielihalutkaan ihan huuhaata selitä. Pitää vaan osata kuunnella mitä ne sanoo. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joskus se vaan on tosi vaikeeta erottaa esim. väsymyksen ja menkkojen tuomat mielihalut niistä oikeista signaaleista. Mut kaikki hyvin siihen asti kun olo on hyvä ja kroppa tuntuu toimivan, eiks ni? 🙂

 4. HöDe kirjoitti:

  Meijän ipana nukkuu vielä pinnasängyssä. on sille jo isojen tyttöjen sänky toisessa huoneessa oottamassa. en vaan vielä raski ihan eri huoneeseen siirtää..:’) (+en jaksa ravata yöllä eri huoneissa :D)

  Jaa, mikkä veronpalautukset? :’D
  Tuli sitä sentään miehelle, menee jouluun!

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä mäkin viime yönä mietin pariin kertaan et miks piti mennä se laita poistamaan. Aika levoton yö on takana kun tyttö ei halunnutkaan nukkua omassa sängyssä… nythän se pääsee sieltä pois millon vaan tahtoo! Eipä tullut tuo mieleen laitaa poistaessani 😀

   Kyllä mullakin kaikki menee mikä tulee. Harvoinpa rahaa kauheasti ylimääräistä on. Ainakaan näillä palkoilla!

 5. Eveliina kirjoitti:

  Mä tulin lukemaan missä ja miten ja KUINKA PAHASTI olet vetänyt lipat tuolla jossain liukkaalla, mutta otsikko johtikin sitten harhaan 😀

  http://musclefetish.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, toivoit kuitenkin että täällä on kättä jalkaa katki poikki 😀 Onneks selvisin pelkällä mustalla polvella! Vielähän tässä on tosin talvea ja liukkaita kelejä jäljellä 😀

 6. Adelheid kirjoitti:

  Me ostettiin veronpalautuksilla koko perheelle joululahja. Tehdään pieni reissu helmikuussa Saksaan. Musta myös toi oman kropan kuuntelu on hyvä ruokavalio. Tosin välillä pitää miettiä mikä on oikeesti tarvetta ja mikä vaan turhia mielitekoja. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Oi! Ne palautukset ei sit mene ainakaan hukkaan 🙂 Meilläkin itse asiassa tarkoituksena laittaa osa palautuksista sivuun kevään reissua varten 🙂

 7. Jaanaba kirjoitti:

  Moikka, kuka sulle ottaa kuvia tuolla crossfit-salilla? Itte olen nyt aloittanut OnRamp kurssin ja joo, kyllä on hianoo.

  • Jonna kirjoitti:

   Missä alotit On Rampin? Mulle ottaa kuvia millon kukakin 😀 Pari ”luottokuvaajaa” on mut ottaa kyllä yleensä kaikki ketä pyytää.

   • Jaanaba kirjoitti:

    Tampereella, CrossFit Tampere. Määkin oon vaan rohkeesti pyytänyt, että joku ottaa kuvia ja kyllä ne ottaa. Pari kertaa olen antanut puhelimen kätöseen kurssin vetäjälle ja sekin onnistuu hienosti. =)

 8. cathy kirjoitti:

  Ruokavalio ja syö mitä tekee mieli. Miten sulla kävi sillon raskausaikana?
  Mulla itellä on 2v poika ja nyt oon toistamiseen raskaana (syntyy ens kesänä) ja olo on mitä hirvein, varsinki iltasin.. Oon tottunu liikkumaan päivittäin, syömään terveellisesti jne, mut nyt viimenen kuukausi… kaikkea muuta! 🙁 Syön ihan mitä sattuu ja mikä sattuu maistumaan (lähinnä hiilarit = leipä + rasvanen ruoka, makea ällöttää, varsinki iltasin)..
  Entäs liikkuminen sitte.. Jos en aamulla ennen töihin menoo mee salille (=harvoin), niin en sitte voi oikeen mennä ällötyksen takia ollenkaan. Sama juttu kävelyjen yms aerobisten kanssa.
  Masentavaa ku hyvä olo menee käytännössä töissä ja sitte iltasin taas maataan ja kärsitään + mennään aikasin nukkumaan..
  Toivottavasti tää menis ohi ja pääsis taas harrastamaan, ennen ku alkaa paino ihan liikaa nousemaan makoilusta ja syömisestä. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle kävi huonosti raskauden aikana 😀 Keksit vei voiton jossakin välissä ja painoa kertyi ihan jonkin verran. Raskaana ollessa mulla oli kuta kuinkin koko ajan nälkä! Onneks pystyin treenaamaan suht hyvin loppuun saakka, mitä nyt jalkatreenit piti jättää melkein kokonaan pois 5kk tienoilla.

   Yrität vaan pitää ruokavalion suht terveellisenä ja sallit välillä itsellesi herkutkin. Liian ehdoton ei kannata olla! Muista, että toi väsymysvaihekin menee vielä ohi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *