Hae
Palasia Arjestani

Arjesta, tisseistä ja avioliittolaista

Viikko on mennyt hirveää haipakkaa. Riittää, että ykdi arkipäivä on poissa laskuista ja viikko tuntuu vain parin päivän mittaiselta. Mun arjessa ei ole mikään muuttunut. Musta on mukavaa, että hommat rullaa omalla painollaan ja tiedän suurin piirtein miten viikko tulee menemään. Työtunteja on nyt hieman enemmän, mutta olen kokenut sen lähinnä positiivisena. Aiemmin kun tein 30h viikossa niin tuntui, että osa työhommista jäi tekemättä tai ne piti ainakin tehdä kauhealla kiireellä. Haluan tehdä hommani kunnolla niin ettei niitä tarvitse jälkeenpäin enää korjailla. Ja saahan lisätunneista aina vähän bonusta tilintäytteeksi 😉

Paita:kirppis, farkut: kirppis, älykello:garmin saatu blogin kautta testiin.

Paita:kirppis, farkut: kirppis, älykello:garmin saatu blogin kautta testiin.

Illat tytön kanssa on rauhottuneet nyt todella hyvin. Hän menee hyvillä mielin kahdeksan aikaan yöunille ja me saadaan miehen kanssa hetki kahden keskeistä aikaa. Mä olen melkoinen iltavirkku ja alan puuhastelemaan aina illalla enkä malttaisi millään mennä nukkumaan. Tällä viikolla yöunet onkin jääneet noin kuuteen tuntiin per yö ja kyllähän se aina aamulla on väsyttänyt.. Eilenkin katsottiin vielä keskiviikon temptation island boksila, joka jäi niin jännään paikkaan että teki mieli katsoa myös toinen jakso putkeen. Väsymys vei kuitenkin voiton ja möngittiin nukkumaan. Tälle illalle vielä yksi jakso mun suosikkisarjaa siis jäljellä!

20150406_120840

Teistäkään ei varmasti ole kukaan välttynyt Maisa Torpan postaukselta Tissit kunniaan!, josta somessa nyt vaahdotaan. Mä kävin lukemassa kyseisen postauksen äsken ja täytyy sanoa ettei se hetkauttanut mua suuntaan eikä toiseen.  Hieman älyvapaa postaus, jossa tarkoituksena tuntui olevan vain oma erinomaisuutensa korostaminen, mutta en mä nyt mitenkään siitä raivostunut. Mun mielestä sen nyt vaan pitäisi olla ihan päivänselvää, että meistä jokainen on hyvä juuri sellaisenaan kuin on. En mäkään mikään isorintainen ole, mutta ei mua hetkauta jonkun random tyypin postaus isojen rintojen erinomaisuudesta. Se on hänen mielipiteensä ja that´s it ja mulla omani. Niin kuin meistä jokaisella. Eikös se sanontakin jo kuulu, että mielipide on kuin persereikä, meistä jokaisella on sellainen 😀 Senkö takia asiasta vaahdotaan, koska Maisa Torppa on julkisuuden henkilö vai onko hänen kommenttinsa käynyt joidenkin itsetunnolle niin pahasti, että siitä täytyy nostaa kauhea haloo. Ehkä multa on jäänyt jotain huomaamatta,  mutta en ymmärrä miksi vaahdotaan, koska eihän hänen mielipiteellään ole yhtään mitään väliä muiden elämän kannalta! Tuskin hänkään välittää muiden mielipiteistä.

IMG_20150406_113641

Faktahan on se, että meistä jokainen on erilainen kuin toinen ja se on vain rikkaus! Meidän tulee opetella rakastamaan itseämme eikä kuunnelle muiden mielipiteitä minkälaisia meidän tulisi olla, jotta olisimme rakastettavampia. Antaa Maisan tykätä omista tisseistään ja tykätään mekin omistamme sellaisina kuin ne on 🙂 Tämän tissikeskustelun asemasta pitäisi ehkä ennemminkin miettiä, mitä Päivi Räsänen & kumppanit meinaa aloitteellaan perua tasa-arvoinen avioliittolaki. Jos tuo aloite menee läpi niin meikä tyttö ottaa ja eroaa kirkosta!(edit. toi oli sit läppä, ettei tuu mitään väärinkäsityksiä) Suorastaan törkeää riistää näin tärkeä asia ihmisiltä kun se on jo kerran päätetty ja annettu. Sen tiedän ainakin ettei Päivä Räsänen saa minun ääntäni vaaleissa.. en kyllä muutenkaan tiedä ketä äänestäisin kun kukaan ei tunnu sopivalta 🙁

Oletteko te tuota Maisan postausta lukeneet ja mitä ajatuksia se on herättänyt? Vai herättikö mitään?

21 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Öö, haluaisin ihan vaan täsmentää, että Päivi Räsänen ei yksin ole kaatamassa mitään. Siellä on useampiakin puolueita ja ehdokkaita, jotka ovat tuota lakimuutosta vastaan ja aloitetta siitä kehitelleet. Joskus mä toivoisin vähän sellaista kriittista medialukutaitoa, että aina kaikki ei ole vain yhden ihmisen syytä ja seurausta, vaikka niin annetaan ymmärtää. Sitä paitsi, niinhän politiikka ja lakimuutokset Suomessa ylipäänsä toimii, niitä säädetään ja esitetään vasta-argumentteja ja aloitteita, ei se sen kummallisempaa ole tämänkään lain kohdalla.

  • Jonna kirjoitti:

   NO joo, ehkä hölmöstä multa kirjoitettu. Ei tietenkään kaikki ole yhden ihmisen varassa, mutta Räsänen mediassa tuntuu olevan se ”pääjehu” jos ymmärrät mitä tarkoitan? Tokihan e voi olla ihan tarkoituksellista, että juuri hän näissä pääjutuissa on mukana. Surullista se vaan on jos tämä laki kumotaan, mutta minkäs sille tällainen tavallinen tallaaja voi jos niin muut päättävät.

 2. Tarzan kirjoitti:

  Olihan tuo Maisa Torpan postaus nimenomaan älyvapaa, mutta eipä se täälläkään mitään suuria tunteita herättänyt. Yleistäminen on aina typerää ja yleistämällä saa jonkun närkästymään, oli mielipide mikä hyvänsä. Varmasti maailmassa on olemassa miehiä jotka pitävät naisessa tissien kokoa tärkeänä, mutta on myös niitä joita se ei kiinnosta. On miehiä jotka pitävät isoista tisseistäja miehiä jotka pitävät pieneistä tisseistä. Jotkut arvostavat luonnollisuutta ja silloin silikonit ovatkin turn off vaikka isot olisivatkin. Itse asiassa uskon, että on aika paljonkin miehiä jotka suosivat tavallisia rintoja ja viehättyvät vähemmän muovista. Mutta niin. Mielipiteitä on moneen lähtöön, toivottavasti Maisa Torppakin löytää miehen joka jakaa hänen arvonsa ja rakastaa kaikkea hänessä :))

  • Jonna kirjoitti:

   Näinpä. Ehkä tuo postaus oli häneltä ihan tarkoituksella noin kärkkäästi kirjoitettu tai sitte hän ei vain ymmärrä sitä, että tällä maapallolla on ihmisiä joka lähtöön eikä kaikki miehetkään todellakaan ole isojen tissien perään. Parempi niin 🙂

 3. Tissit! kirjoitti:

  Olen lukenu kyseisen blogikirjoituksen ja olen samoilla linjoilla sun kans, jokaisella on olemassa oma mielipiteensä tisseistä ja Maisa Torppa esitti omansa.Eniten mulla hävettää suomalaisten tapa ruveta haukkumaan toisia ihmisiä,jotka tuo esille oman mielipiteensä jostain asiasta.Tappouhkauksia,huonoksi äidiksi haukkumista etc.Siis hyi kauhea!En sinänsä haluais ilkeä olla,mutta ku suomalaiset antaa palaa nii mie teen samoin!Onko oikeasti joku uutinen,että kaikki miehet ei kiihotu pienistä rinnoista?Joku mies haluais oman naisensa tissien olevan isommat,mutta ei halua sanoa,koska rakastaa naistaan.Kävi mielessä semmonen pieni asia,ku luin kaikenlaisia kommentteja netistä,että osuko jollaki vähän turhan arkaan paikkaan(pienet tissit) vai haluaako ihmiset muuten vaan järkyttyä kaikesta,mitä julkisuuden henkilö tai kohublondi sanoo?

  Maisan kirjotus oli todennäkösesti vastine Jannin Hussin blogikirjoitukselle pienien rintojen hyväksymisestä.Jannia taputeltiin selkään ”hyvä tyttö”-meiningillä ja Maisa uhattiin tappaa oman kirjotuksen myötä.Ehkä Maisa olis voinu kirjottaa vähemmän räväkkääseen tyyliinsä isojen tissien puolesta,mutta unohti sen,kuinka jutteja suomalaiset onkaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Ja täysin samaa mieltä sun kanssa! Nuo tappouhkaukset ym ovat kyllä pikkasen liian voimakkaita reaktioita, mutta ainahan näitä huutelijoita riittää. Moni ei tosiaan tunnu ymmärtävän, että jokaisella meillähän saa olla oma mielipiteensä eikä se siitä muutu sanoo muut ihmiset mitä vaan. Tuskin olis tämäkään juttu herättänyt näin paljon huomiota ellei kyseessä olis juurikin ollut julkisuuden henkilö…

   Täytyypä käydä lukemassa tuo Janni Hussin kirjoitus! NO niin, ompahan taas tissit saaneet ainakin huomiota puolesta ja vastaan..

 4. Elina kirjoitti:

  Älä nyt ainakaan Räsäsen höpölöpöjuttujen takia kirkosta eroa jooko. Saa kirkosta toki erota niin halutessaan, mutta Päivillä ei kirkon kanssa ole muuta tekemistä kuin että on sen jäsen niin kuin suurin osa muistakin suomalaisista. Eikä tasa-arvoisella avioliittolaillakaan muuten ole kirkon kanssa yhtään mitään tekemistä. Mutta esim. kirkon arkkipiispa (ja minä myös yhtenä kirkon työntekijöistä) on sitä mieltä, että tasa-arvoinen avioliittolaki on ihan huippujuttu ja kyllä se on voimaan tulossa, nou hätä. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No juu, ehkä mä mietin vielä vähän aikaa asiaa 😉 Näistä jutuista muuten vois joskus jutella ihan ajan kanssa, kun sinä näistä tiedät enemmänkin. Millonkas oot palaamassa treenien pariin taas?

 5. Vera kirjoitti:

  Mä ymmärrän kyllä ihan täysin miksi tosta Maisa Torpan blogista on noussut niin iso haloo. Uskon kyllä, ettei 34-vuotiasta äitiä kiinnosta millään tasolla mitä mieltä joku silikonijulkkis on tisseistä, mutta itsetuntonsa kanssa kamppailevaa ja pienet rinnat omaavaa 14-vuotiasta se saattaa oikeesti kiinnostaakin. Nää nuoret tytöt on ikänsä, siihen liittyvän identiteetin rakentamisen vaiheen ja joka paikassa mediassa toitotettavan länsimaalasen kauneusihanteen vaikutuksen takia ihan oikeesti alttiita uskomaan tommosen blogikirjotuksen perusteella, että nainen, jolla on pienet rinnat, ei oo nainen ollenkaan ja on ihan turha kuvitella et semmonen ikinä löytäis miestä. Siksi mun mielestä on tosi hyvä et tosta on noussut niin iso juttu, ja että niin monet on ilmassut vahvasti kantansa siihen, ettei rintojen koolla oikeesti oo mitään merkitystä. Suurimmalle osalle se on totta kai itsestäänselvyys, mutta ei kaikille, ja julkisuuden henkilöiden pitäis osata kantaa vastuunsa siitä, että niiden jutut voi oikeesti vaikuttaa jonkun elämään.

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä pointti, joka jäi multa täysin huomiotta. Tulee vielä aika jolloin itsekin varmasti älähdän tällaisista asioista, kun oma tytär on murrosiän kynnyksellä. Hyvä kun kommentoit ja tän pohjalta voin kyllä sanoa, että Maisakin voisi tältä samalta kantilta asiaa miettiä…

  • Tissit! kirjoitti:

   Mutta jos mies ei pidä pienirintasia naisia seksikkäinä,niin naisen hyvä itsetunto ei pelasta mitään.Seon hyvä,että julkisuudessa kerrotaan pienten tissien olevan ok,mutta otetaan miehen mielipide myös huomioon.Jos isot tissit on hyvät nii sellasia deittaillaan sitte.Eikös se tyttölasten malli kohti aikuisuutta lähe vanhemmista,somen ohella?

 6. Tuuli kirjoitti:

  Täysin samaa mieltä muusta, mutta ei Räsäsen takia kirkosta kannata erota. Päivi Räsänen on Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja, eikä hänen kannoillaan ole mitään tekemistä evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Sen periaatteessa ymmärrän, että joku eroaa kirkosta, jos ei ole esimerkiksi arkipiispan tai muun kirkon edeustajan kanssa samaa mieltä, mutta sen, että on jonkun puoluejohtajan kanssa eri mieltä, ei pitäisi olla syy ”rangaista” täysiin asiaan liittymätöntä kirkkoa. Vähänhän (mutkat suoriksi vetäen) tuo olisi sama kuin jos katolilaiset alkaisivat erota kirkosta, kun Timo Soini päästää suustaan jotain tyhmää tai juutalaiset heittäisivät kipansa nurkkaan, jos Ben Zyskowicz puhuu läpiä päähänsä ;).

  • Jonna kirjoitti:

   No joo ei kannata, se oli vaan semmonen huono läppä. Mut noi sun vertaukset oli loistavia 😀

   Mä oon jo jonkin aikaa miettinyt et pitäiskö erota kirkosta kun en kuitenkaan mikään uskonnollinen ihminen ole mut toisaalta en ole keksinyt riittävän hyvää syytä miks erotakaan.

 7. Nimetön kirjoitti:

  Hjallis sanoi joskus hyvin, kun ihmetteli että miksi ihmeessä niin monet vihaavat Räsästä kun hän ajaa arvojaan(ja aika monien muidenkin kun hänet vuosi toisensa jälkeen eduskuntaan valitaan) nehän on yhtä lailla ihmisen mielipide ja Räsänen pitää puolia omista arvoistaan ja mielipiteistään, samanlailla kuin toiset omistaan. Mut mikä viha sen vuoksi on Räsästä kohtaan henkilökohtaisesti monella…Hjallis ihmetteli ihan oikein. Mielipidevapaa maa..jebajee. Tottakai jokainen täysjärkinen ajaa arvoja, jotka itse kokee tärkeiksi, miksi vihaamaan\halveksumaan ihmistä joka on eri mieltä jostain asiasta kuin minä. Totean vain että en ole siinä asiassa samoilla linjoilla, en ehkä bestikseksi tulisi, mutta ei tarkoita etteikö hänellä oikeutta omiin mielipiteisiin olisi ja niitä ajaa…ei Tuu Ny mieleen esim. Jani Toivolaa pystyyn haukkua ja manata, vaikka olisinkin hänen kanssaan eri mieltä. Sen kun on vaan todennu että kaikilla meillä on ne mielipiteemme niinkuin sanoit…

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on ja jokaisella meillä on se oma ideologia mielipiteiden takana. Pitäis muistaa se asia aina itsekin!

 8. On my way kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi tuosta tissikohusta, joka on paisunut ihan naurettaviin mittasuhteisiin. Jengi tekee vastineita ja vaahtoaa. Jokaisella meillä on oikeus mielipiteeseen ja vaikken itse ole Maisan mielipiteen kannalla niin eipä mua haittaa, että hän isoja tissejä hehkuttaa. Jotenkin järkyttävää millaista kielenkäyttöä on esimerkiksi Facessa tullut vastaan, en ymmärrä miten ihmiset voivat kommentoida niin julmasti. Turha toisten mielipiteitä on kuitenkaan ottaa niiiiiiin henkilökohtaisesti. 🙂

  Kivaa viikonloppua sinne! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo aika julmia kommentteja on saanut Maisa osakseen. Toiset ymmärtää sen, että kaikilla meillä on omat mielipiteet siitä huolimatta vaikkei ne samat olisikaan kuin meillä itsellämme 🙂

 9. 78 kirjoitti:

  Jussi Niinistö on hyvä ehdokas uudeltamaalla.
  http://jussiniinisto.fi/index.php/sanomaa/

 10. Heidi kirjoitti:

  Tästä tissikohusta olen perillä vain sen, minkä iltapäivälehden lööpistä olen lukenut, mutta kommenttien perusteella tuntuu siltä, että itse keskustelun aloittanut – Maisako se nimi oli – muokkaa elämäänsä miehiä miellyttääkseen. Jos tisseillä huomion saaminen on hänen uransa ja elämäntehtävänsä, se hänelle suotakoon. Se ura ei vain välttämättä kanna eläkeikään saakka.
  Isäni kerran totesi (sukulaismiehen pahoitellessa, miten pienitissisen vaimon isäni on ottanut), että hänen vaimonsa tissit ovat täyttäneet paremmin kuin hyvin sen tehtävän, johon ne ovat luotu: ruokkineet monta lasta hyvään elämän alkuun.
  Kirkosta puheenollen minulle on aivan sama, vihkivätkö vaikka papukaijoja aviopareiksi tai mitä mieltä siitä ovat päiviräsäset – minun kirkosta eroamiseni syy oli kirkon loputon ahneus. (Tätä nykyä sentään kuolinkellojen soittaminen saattaa olla kirkkoon kuuluvalle maksuton palvelu, mutta siitäkin on pitänyt maksaa. Joten köyhillä ei aikoinaan ollut varaa edes siihen – ja kirkkohan ei mitään ilmaiseksi tarjonnut. Se siitä ”laupeudentyöstä”.) Itse lopullisen sinetin eroamiseen löi se, kun entisessä köyhässä, pienessä kotikunnassani oli piispantarkastus. Piispa irvisteli ja valitteli, kuinka ”ongelmallisia” ja ikäviä tällaiset pienet ja vanhojen ihmisten kunnat ovat, kun sellaisista kunnista kertyy niin vähän RAHAA kirkolle. Että kehtasikin – ne ikääntyneet, teini-ikäisistä asti kovaa työtä tehneet kirkolle hyödyttömät köyhät olivat kuitenkin maksaneet melkein koko ikänsä niistä pienistä palkoistaan ja eläkkeistään ihan yhtä suuren kirkollisveroprosentin mukaista veroa kuin rikkaampienkin kuntien seurakuntalampaansa. Ja viinerit ja hillopullut ja paistit olivat hänelle kyllä tarjolla köyhässäkin kunnassa.
  Kirkosta erotessani kirkkoherranviraston virkailija vielä muistutti, että ”ei varmaankaan kannata sitten kummilapsille kertoa, että et enää kuulu sitten meidän yhteyteen ja seurakuntaan”. Olin siis huonompi ihminen. Kummilasteni kanssa olemme ihan yhtä tyytyväisiä keskenämme kuin ennenkin, vaikka kummitädistä tulikin huonompi ihminen… 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Nykyaikana on ihan sama kuuluuko kirkkoon vai, ei se kenestäkään huonompaa ihmistä tee. Mä olen pidemmän aikaa miettinyt miksi olen enää kirkossa. Tuskin tulen koskaan menemään naimisiin kirkossa enkä osaa oikeastaan muitakaan sen tuomia ”etuja” ajatella omalle kohdalleni.. Tämä sun kommentti pisti taas ajattelemaan asiaa ja täytyy nyt oikeasti miettiä haluanko enää kirkkoon kuulua vai en. Aika läppä toi virkailijan kommentti! Siis oikeesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *