Hae
Palasia Arjestani

Tervetuloa lomakilot – ruokapäiväkirja viime viikolta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt tulee vähän erilaista ruokapäiväkirjaa kuin normaalisti. Viime torstaina lennettiin tänne Turkin Gumbetiin ja sen jälkeen menu onkin ollut varsin lomapainotteinen: raflaruokaa, höttöleipää, jälkiruokia ja herkuttelua. Ihan niin kuin lomalla kuuluukin! Mietittiin, että jos täällä olis parikin viikkoa niin olis oikeasti jo pakko katsoa mitä suuhunsa laittaa. Täällä on kuntosalikin, jossa oli tarkoitus käydä vierailulla, mutta tää mun flunssa vesitti sen suunnitelman täysin. Ens kerralla sit 😉 Pikkasen huonosti olen muistanut ruokia kuvailla jo kotonakin, mutta nyt mennään tällä kuvamatskulla!

Maanantai

Crossfit-treeni 1h + kävelyt treeneihin ja takas.

PicsArt_1439233230122

Aamupalaksi miehen väsäämä suklaapuuro riisihiutaleista ja suklaaprotskusta // lounaalla riisiä, kanaa ja vihanneksia // Treenin jälkeen palkkari // iltaruuaksi anopin tekemää kaalilaatikkoa ja vihanneksia // iltapalaksi riisikakkuja kalkkunaleikkeellä ja avocadolla.

Tiistai

Crossfit-treeni 1h + kävely treeneihin (autolla takas).

PicsArt_1439233348881

Aamupalana kauraleivät paistetulla kananmunalla ja juustolla // lounaalla kanaa ja gluteenitonta pastaa sekä vihanneksia // Treenin jälkeen palkkari // iltaruuaksi minimurekkeita bataattikuorrutteella // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Keskiviikko

Lihashuoltoa open gymissä reilu tunti. Kävelyt treeneihin ja takas,  yhteensä 5 km.

PicsArt_1439233521900

Aamupalana kauraleivät kinkulla ja avocadolla // lounaalla minimurekkeita bataattikuorrutteella // välipalaksi mustikka-puolukkasmoothie // anoppilassa illalla pizzaa // iltapalaksi hedelmiä.

Torstai

Illalla 3,5h lentokoneessa istumista.

PicsArt_1439295332597

Aamupalana kauraleivät paistetulla kananmunalla ja juustolla, lisänä vika tomaatti jääkaapista // välipalana mustikkasmoothie // lounaalla ennen lähtöä viimeiset minimurekkeet bataattimuussin kera ja pari kauraleipää päällisillä // lentokentän Starbucksissa valkosuklaa juustokakkua ja kahvi // lennon aikana cokista, muutama sipsi, Questbar sekä banaani // perillä paljon vettä ja purkillinen tonnikalaa.

Perjantai 

PicsArt_1439296028075

Aamupalana kaurapuuroa rusinoilla höystettynä, vettä ja kahvia // rannalla välipalaksi banaania //  lounas Konya Ugurlussa // uinnin jälkeen juustokakku-jäätelö // illallinen hotellin ravintolassa.

Lauantai

PicsArt_1439296104617

Aamupalana leipää, levitettä, kananmunia, vettä, kahvia ja mehua // rannalla välipalaksi banaania // uinnin jälkeen jäätelö // välipalaksi leipää ja Questbar // illallinen Annaliviassa. Alkupalaksi bruschetta, pääruuaksi teryakilohta pinaattipedillä ja jälkkäriksi brownie jäätelöllä.

Sunnuntai 

PicsArt_1439296187107

Aamupalana leipää leikkeleillä, kananmunia, vettä ja kahvia // välipalana banaania ja altaalla jätski // budjettilounas hotellilla: leipää, banaania ja Questbar // illallinen Diver’sissa. Alkupalaksi vuohenjuustolla täytettyjä paprikoita, pääruuaksi naudan kyljys riisillä ja pottumuussilla ja jälkkäriksi maailman paras suklaa suffle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona koko viikko meni ruokailuiden osalta siihen, että yritettiin syödä jääkaappi mahdollisimman tyhjäksi. Siinä kärsi vähän mun gluteenittomat ja maidottomat systeemit, mutta ehtiihän noihin vielä palata jos mieli tekee. Lomalla ollessa ruokailukertoja on tullut päivässä selkeästi vähemmän, koska uniaikakin on pidentynyt reilusti. Töissä ollessa olen hereillä 5.15-21.30 ja lomalla 9.30-23. Ehkä tuonne saisi vielä yhden aterian ahdettua jos oikein alkaisi kellon kanssa pelaamaan, mut toisaalta ei kyllä huvita sellainen yhtään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyttöhän ei tällä reissulla olisi muuta syönytkään kuin ranskalaisia ja jäätelöä,  jos siihen olisi annettu mahdollisuus. Onneksi hän ei englantia ymmärrä, joten ollaan aika monta kertaa vaihdettu ranet riisiin tai tilattu aikuisten listalta ja pyydetty vain pienempi annos. Täälläkin lasten lista on täynnä ranskalaisia… Nämä turkkilaiset tosin ovat niin lapsiystävällistä porukkaa, että lapselle saa pyytämällä (ja välillä pyytämättäkin) melkein mitä vaan. Monessa paikassa lapset syövät ilmaiseksi!

Huomenna koittaa viimeinen lomapäivä täällä Turkissa ja veikkaan, että normaaliruokiin palaaminen saattaa olla alkuun vähän hankalaa. Täällä elämä on niin paljon helpompaa, kuten lomamatkalla kuuluu ollakin 😉 Jännä nähdä montako lomakiloa oon onnistunut haalimaan 😀 Mut hei, kuukausi aikaa kuoria ”rantakuosi” esiin ennen Bulgarian matkaa!

Nyt mä lähden yksin harhailemaan kohti ostoskeskusta, koska maanantain reissulta jäi vielä pari juttua huutelemaan. Instaan ehdin jo laittaa kuvan sikamageista treenipöksyistä, jotka ostin Addun liikkeestä! Mies on satavarma, että eksyn matkalla 😀 Aion todistaa sen luulon vääräksi!

6 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  herkullisen näkösiä ruokia 🙂 mistä oot löytäny noita minttusuklaa questbareja?

  • Jonna kirjoitti:

   Vitamos.fi myy ainakin näitä! Banneri tossa oikeassa laidassa, käy ihmeessä tsekkaamassa 🙂

 2. gunagolu kirjoitti:

  Mä onnistuin 3 viikon lomalla kerryttämään painoa 4 kiloa lisää. Nyt kuukausi myöhemmin ja 2 kiloa lähtenyt, kun palasin takaisin arkiruokiin. Eli jos hyvin käy niin kuukauden päästä olen takaisin ”normi” painossa. Eli summa summarum: 3 viikkoa herkkuja => 4kg. 6 viikkoa terveellistä puputettavaa => lomakilot selätetty! Miten se onkin aina niin paljon helpompaa ja nopeampaa kerätä niitä kiloja kuin pudottaa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, helppohan kilot on kerätä mut yritäppä saada pois! Mulla tosin menossa niin tehokas tyhjennys et kilot häviää aika äkäseen:D

 3. Lisa kirjoitti:

  Sun ruokakuvat on niin herkullisen näköisiä! Toi riisikakku + kalkkuna + avokado -yhdistelmä on itelläni suursuosikki. Voisin vetää sitä koko ajan, ainoa seikka mikä rajoittaa syömistä on avokadojen hidas kypsyminen! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, toi kombo todellakin on superherkullinen! Itse asiassa alan just sellaista välipalaksi väsäämään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *