Hae
Palasia Arjestani

Viikon 6 ruokapäiväkirja – En voi jatkaa enää näin

viikon 6 ruokapäiväkirja

Poikkeuksellisesti viikon 6 ruokapäiväkirja tulee vasta näin sunnuntaina. Olin koko eilisen päivän niin väsynyt, että lupauksestani huolimatta en kyennyt koko päivänä edes ajattelemaan blogin avaamista. Ihme päivä kokonaisuudessaan, kun oikein mitään en jaksanut tehdä. Tällainen päivä kun tulee eteen niin täytyy vain levätä, ei siinä muu auta! Olen huomannut, että mun ruokavalio vaan lipsuu koko ajan vanhaan malliin ja viidestä pudotetusta kilosta jo kolme on tullut takaisin. Ei siis mene ihan suunnitelmien mukaan tämä homma. Se on vain pakko uskoa etten voi syödä miten sattuu, jos mielin pitää dieetin tulokset hallussa edes joten kuten. Huomaan, että vanha raskas olo alkaa hiipiä takaisin ja housun vyötärö kiristää ikävästi. Eihän tämä mikään maailman loppu toki ole, mutta ärsyttää suunnattomasti. Tiedän miten mun pitäisi syödä ja olla, mutta kaikki tämä on niin helppoa unohtaa. Tulipahan taas hyvä muistutus asiasta ja nyt täytyy vähän skarpata varsinkin arkiruokailuissa. Itselleni sopii hyvin 80/20 tyyli, mutta nyt ollaan oltu kaukana siitä. Ei, en ole mikään nipo ruuan suhteen, mutta en myöskään halua luisua vanhaan tyyliin, jossa leipää puputetaan jatkuvasti ja hiilaria muutenkin liian kanssa. Ei, myöskään hiilari ei ole pahasta, mutta oma kroppani ei vain sitä kestä liikaa syötynä. Kaikki ylimääräinen kertyy suoraan vyötärölle, jonne onkin jämähtänyt jo varsin mukavat jenkkikset. Noh, ei muuta kuin uutta viikkoa kohti hiukka viisaampana taas!

Viikon 6 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.15 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, Valion vadelmagurttia mustikoilla ja pähkinöillö + teetä gheellä

11.00 smoothie, jossa banaania, avocado, marjoja, pinaattia, kuorittuja hampunsiemeniä, heraa ja kauramaitoa

14.30 itse tehty tonnikalasalaattia ja runebergin torttu

18.00 kaksi riisipiirakkaa kalkkunaleikkeellä

21.15 Valion proteiinivanukasta ja pähkinöitä

TIISTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.45 hera ja banaani

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto ja bcaa, ja treenin jälkeen palkkari

18.45 Kokkikartanon naudanlihapata ja vihanneksia + R-kioskin paleomehua

21.00 omena

KESKIVIIKKO

viikon 6 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä

9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, Valio vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä + teetä gheellä

12.30 marjasmoothie

16.30 Ärrän falafel wrap, mango-kvinoapuddin ja teetä gheellä

19.30 kasvissosekeittoa raejuustolla

TORSTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja cashewtahnalla

15.00 banaani ja hera

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto+bcaa ja jälkeen palkkari

19.00 edellisen päivän kasvissosekeittoa jauhelihalla ja riisipiirakka

21.15 omena

PERJANTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

6.20 munia ja vihanneksia, teetä gheellä

11.30 Picnicin lohi-fetasalaattia

16.00 Lidlin bcaa-juoma ja Tupla+ protskupatukka salmiakin makuisena (oli hyvää!)

19.30 tortillapizza, jossa jauhelihaa, ananasta ja juustoa + päällä vielä punasipulia ja avocadoa

21.30 omena

LAUANTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 10-15

6.00 cornflakeseja, marjoja ja teetä gheellä

7-9 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

11.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

13.30 bcaa-juoma ja possumunkki (hain koko meidän työporukalle)

16.15 kauraleipää päällisillä ja teetä

puolet pätkis-levystä

19.30 itse tehtyjä hamppareita kaksi kappaletta

Ainon mustaherukka-valkosuklaajäätelöä

SUNNUNTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

10.15 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, Valion vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä, teetä gheellä

14.30 anoppilassa rankalaisia ja lankkuperunoita, possunlihaa ja vihanneksia

teen kanssa pala kääretorttua

piti mennä salille, mutta olin niin väsynyt, että jätin väliin ja päätin pitää koko seuraavan viikon kevyenä

18.30 Kokkikartanon havaijinleika ja juustoperunat

21.00 omenaa ja pähkinöitä

Näin kun katselen itsekin kuvia mitä olen viikolla syönyt, niin kyllähän noista huomaa että aika paljon on kaikkea ”ylimääräistä”. Tällä viikolla käynnistän taas treenit ja eiköhän tämä jumalaton turvotuskin ala laskemaan ja kunnon ruoka maistumaan paremmin. Ainahan mulla on kevyellä viikolla tällainen fiilis ja treenaamaan palaaminenkin on todella hankalaa. Ei huvittaisi ei sitten yhtään! En kuitenkaan halua orjuuttaa itseäni taas ruokavaa´alle, vaan jatkaa samalla rennolla otteella, mutta ehkä kuitenkin vähän siistimmällä linjalla kuin viime viikot 😀

Miltäs viikon 6 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Ystävänpäivän rocky road

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

10 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Ikävä kuulla että lipsumista on tullut. Luuletko että dietti oli liian kova? Onneksi tiedostat asian ja nyt vaan takaisin ruotuun. Takapakkeja tulee niistä selviää kun ei jää itseinhoon- ja syyttelyyn. Vaikka kaatuu aina voi nousta ylös siitä ne onnistujat syntyy ei ne jotka kaatuu ja jää makaamaan. Mielestäni arkiruokailussa ei ole suurempia ”herkkumättöjä” vähän enemmän tosin ”noutoruokaa” Maanantailla mukavasti hyviä rasvoja, vähän vihanneksia tosin samoin torstailla. Oliko runebergin torttu ostettu vai itsetehty? Mikä ihmeen paleojuoma? Keskiviikko ilahdutti pitkästä aikaa vegepäivä. cornflakesit yllätti söitkö sellaisenaan vai oliko jotain nestettä? Lauantai oli herkkupäivä mutta treenasit senkin edestä. Miltä tuo salmiakkitupla maistui? Ei paha viikko yhtään.

  • Jonna kirjoitti:

   En usko, että dieetti oli liian kova. Aika hiljaista tahtiahan minä pidin yllä. Ehkä ennemminkin ongelma on se, kun ei tarvitse enää lapun mukaan syödä. Jotenkin se oli helpompaa…

   Runebergin torttu oli ihan ostettu ja hyvää oli! Paleojuoma on ärrän uusi juoma. Ei sisällä siis mitään ylimääräistä. On ihan täyttä tavaraa 🙂 Cornflakesit söin myslin sijaan. Kauramaitoa käytän aina seassa. Tai no aina ja aina. Harvoinhan noita tulee ylipäänsä syötyä…Salmiakkitupla oli hyvää!!!

 2. Susana kirjoitti:

  Sama homma täälläkin. Tosin en ollut dieetillä, vaan sappikivet vaivasi niin paljon, että jouduin rajoittamaan syömisiäni tosi paljon. Syksyllä sappirakko sitten poistettiin jonka jälkeen pystyin taas syömään, enkä edes tiedä kuinka paljon on tullut kiloja takaisin kun en muista mitä silloin painoin. Useampia kiloja kuitenkin, vähintään viisi kiloa on tullut takaisin. Ja paino vaan nousee koko ajan vieläkin. Herkkuja tulee syötyä ihan liikaa enkä saa sitä putkea katkeamaan. Mutta päivä ja viikko kerrallaan ja yrittää tehdä parempia valintoja, ei siinä oikein muu auta.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, ei tässä muu auta kuin yrittää tehdä parempia valintoja itse kenenkin. Uskon kuitenkin, että tämäkin asia varmasti asettuu omiin uomiinsa ajan kanssa 🙂

 3. Jossu kirjoitti:

  No ei tää musta ollut lainkaan niin paha 😀 Perinteisiä jätskejä jne ei löydy kuin yhdeltä illalta tuota yhtä runebergiä lukuunottamatta. Enkä jaksa uskoa, että yksi leivos mitään tekee kun ruokavaliosta löytyy muuten näin paljon kasvista sekä raakana että keittona. Itse ehkä korvaisin nuo gheet jollain pureskeltavalla rasvalla (avokado, pähkinät) koska ainakin itselläni pureskeltavampi ruoka täyttää juotavaa enemmän. Onko nää einekset jotain saatuja? Nehän ehkä erottaa tän viikon päiväkirjan eniten edellisistä ja niissä saattaa olla kotisafkaa enemmän suolaa, joka selittänee painonnousun nesteiden kerääntymisellä. Onhan tän viikon listassa myös enemmän hiilaria (ainakin viljaperäisiä) kuin dieetinaikaisilla viikoilla, joten voisvatko nekin ihan vaan viljojen nesteitä sitovan ominaisuuden vuoksi selittää turvonneisuuden ja painonnousun? Itse en tästä kovin stressaisi ja kuten joku edellä jo kommentoi, niin dieetillä olohan on tilapäistä – ei sellaista todella kurinomaista elämää hamaan tulevaisuuteen asti ole kivaa noudattaa – puuttuuhan siitä vaihtelu ja joustavuuskin! 🙂 Eli mitä itse tekisin, niin söisin puhtaasti, runsaskuituisesti ja paljon kasviksia viikolla ja sallisin sitten itselleni jonakin päivänä yhden herkun. Nythän ongelma voi myös olla se, että kun viikolla kituuttaa mutta viikonloppuna heittää ranttaliksi, korvautuu kaikki viikolla ”säästetyt” kalorit yhden päivän aikana. Itselleni toimii paremmin se, että sallin itselleni luvan ottaa jotain pientä jos on oikein kova himo jopa keskellä viikkoa – kunhan ensin syön kunnon ruoan ja pidän kiinni säännöllisestä ateriarytmistä. Harvoin sitä oikeasti sitten tekeekään mieli – ja sitä odotellessa nappaan vielä varuiksi lasillisen vettä 😀
  Summa summarum: no stress.

  • Jonna kirjoitti:

   Kokkokartanon ja ärrän jutut on saatuja. No ei tämä ruokapäiväkirja vielä mitään, mutta sama jatkuu tulevassakin. MUTTA. Uskon myös kevyen viikon vaikuttavan olotilaan ja nesteisyyteen. Ainakin toivon niin. En todellakaan halua alkaa rajoittamaan mitenkään itseäni viikollakaan, vaan haluan syödä järkevästi, herkkujakin. Jännästi mulla vaan karkaa aina mopo käsistä..

 4. Nimetön kirjoitti:

  Omaan silmään ei viikossa mitään vikaa!
  Turhalla hössötyksellä menee vaan järki koko hommiin…
  Täällä ei eletä ku kerran…:)

  • Jonna kirjoitti:

   Totta! Mulla vaan on se huono tapa, että kun annan asioiden mennä väärille urille, siellä ollaan ja pahasti. Mutta no stress!

 5. Henna kirjoitti:

  Mun silmään viikko näyttää oikein hyvältä 🙂 aika paljon kalliita eineksiä, mutta jos oot saanut osan blogin kautta?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, sain ne blogin kautta testattavaksi. Viime viikolla meno jatkui melkein samana, mutta näette tuloksen perjantaina 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.