Hae
Palasia Arjestani

Makrulaatikoiden Rolls Royce

Makaronilaatikko mielletään melko tavalliseksi kotiruuaksi eikä ihmekään sillä varmaan melkein jokaisessa perheessä sitä tehdään ainakin kerran kuukaudessa ellei useamminkin. Mä tykkään makaronilaatikkoa todella paljon ja parhaimmillaan se on parin päivän päästä pannulla voissa paistettuna. Oon aika ajoin testaillut erilaisia makaronilaatikon variaatioita, mutta palannut aina siihen tuttuun ja turvalliseen perusohjeeseen. Mutta nyt löysin MeNaisista Kari Aihisen mehukkaan makaronilaatikon ohjeen ja en voi muuta sanoa kuin TAIVAALLISTA! Mikään terveysversio tämä ei tosiaankaan ole enkä aio tätä herkullisuudestaan huolimatta joka viikko valmistaa, mutta käyttöön tämä resepti kyllä jää sadanprosentin varmuudella.

20150413_115357

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko 

  • 5 dl makaronia
  • 1 pkt pekonia
  • 1 iso sipuli tai kaksi pienempää
  • 1 paprika
  • 400g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 litraa kuohukermaa
  • 2 munaa
  • Öljyä paistamiseen
  • (1 prk eli 180g aurinkokuivattuja tomaatteja) <– en tykkää niin en laittanut

Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit ohjeen mukaan. Valuta ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipulit ja paprika pieniksi paloiksi. Jos käytät aurinkokuivattuja tomaatteja niin valuta purkista öljy pois ja pilko tomaatit pieniksi.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen vähän öljyä. Ruskista jauheliha öljyssä isossa paistinpannussa. Laita paistetut jauhelihat sivuun lautaselle tai kulhoon odottamaan.

Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, (tomaatit) ja sipuli pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.

Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti munat ja kerma sekaisin. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.

Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkaapissa tunti tai yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

Maista ja ällisty miten hyvää makaronilaatikko voikaan olla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 kommenttia

  1. eveliina kirjoitti:

    Eiks kaikki mis on pekonia oo hyvää? 😉 täytyy kyllä kokeilla tätä!

  2. mia jeskanen kirjoitti:

    Vahvistan! Tällä ohjeella nousi makrulaatikko ihan uudelle levelille 😀 Ite vaihdoin vielä kuohukerman valion kolmen juuston ruokakermaan,joka buustas makua jos mahdollista niin vielä pikkasen paremmaks 😉
    ps.Makaronilaatikko voissa pannulla paistettuna on voittamatonta!!! 😀

    • Jonna kirjoitti:

      Oijoi, tuota ruokakermaa täytyy kokeilla seuraavalla kerralla 🙂 Ja taas saadaan makrulootasta vähän erilaista!

  3. Sanna kirjoitti:

    Tää lähti testiin! 🙂

    PS. En tykkää makaronilaatikosta, joka on paistettu pannulla voissa.

    • Jonna kirjoitti:

      Mulle se voissa paistaminen on varmaan jäänyt lapsuudesta 😉 Aina paistettiin edellisen päivän jämät rapsakaksi pannulla. Omnom..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.