Hae
Palasia Arjestani

Tämä kuume ei parane lepäämällä!

kuume

Mä olen tällä hetkellä aivan sairas. Järkyttävä kuume koko ajan. Nimittäin niinkin vakava sairaus kuin asuntokuume! Selattiin työkaverin kanssa muutama päivä sitten innokkaina Etuoven tarjontaa sillä meillä molemmilla on haaveissa suurempi koti. Mehän ollaan miehen kanssa jo pidempään katseltu lähialueilta uutta ja isompaa asuntoa, mutta pakko myöntää ettei olla käyty edes pankissa tiedustelemassa lainaa. Tiedän minkä verran suurin piirtein lainaa voitaisiin saada ja sen hintaluokan asuntoja olenkin viime päivinä katsellut.

Me halutaan pysyä nykyisellä asuinalueella jatkossakin, joten asunnon pitäisi löytyä parin kilometrin säteellä meiltä. Me asutaan tällä hetkellä kerrostalossa, mutta haetaan rivi- tai paritaloa. Toki jos oikein kaunis saunallinen kerrostaloasunto tulee eteen niin sekin passaa! Minun ykköstoiveeni kuitenkin on oma piha ja miehellä sauna. Asunnossa saisi mielellään olla neljä huonetta ajatellen toista muksua, jos sellainen meidän perheeseen vielä siunaantuu. Ei tarvitsisi sitten taas olla hankkimassa uutta asuntoa. Kylppäri ja keittiö saisi olla mieleiset, mutta pinnat laittaa itsekin helposti. Vastaan en laita, jos asunnosta löytyy takka kodinhoitohuone! Olen vasta tämän viikon aktiivisemmin seurannut alueen asuntoja ja muutama potentiaalinen on tullut vastaan. Yksi oli aivan meidän tytön päiväkodin vieressä, mutta vaatisi remontin lattiasta kattoon. Pari muuta ei olisi vaatineet mitään laitettavaa, mutta taloyhtiöissä on tulossa pikkusen liikaa remontteja tulevaisuudessa.

kuume

 

Meidän alueella on todella paljon sekä rivareita että paritaloja, joten eiköhän sieltä joskus vapaudu meidän uusi unelmien asunto! Asuntokuume on kyllä jotain aivan järkyttävää! Mietin koko ajan miten asuntoa laittaisin ja mitä sinne hankittaisiin. Mutta on tässä yksi todella hyvä puoli! Olen taas käynyt läpi meidän kaappeja ja pistänyt rikkinäisiä asioita roskiin ja ehjiä, mutta meille tarpeettomia, kierrätykseen. Ajattelen, että on sitten tyhjempää ja vähemmän tavaraa kun on muuton aika. Hirveän hyvä keino saada vipinää kinttuihin tälläkin saralla! Nyt vaan pitäisi saada mies mun kanssa pankkiin jotta saadaan tarkempia lukuja pöytään. Viimeksi laina irtosi helposti ja tällä välin asuntoakin on makseltu melkein puolet takaisin, joten siitäkin saadaan sievoinen summa pesämunaksi. Olettaen ettei asunnon arvo ole kauheasti laskenut…Siihen asti kunnes päästään muuttamaan uuteen asuntoon laittelen nykyistä ja yritän saada sen mahdollisimman toimivaksi meidän tarpeisiin. Tämän hetken projektina mulla on tytön huone ja seuraavaksi siirryn kylppäriin. Tässä kotia järjestellessä olen miettinyt pitäisikö kouluttautua myös ammattijärjestäjäksi?

Onko siellä muita asuntokuumeesta kärsiviä?

10 kommenttia

 1. miranda kirjoitti:

  Muutin reilu kuukausi sitten vastarempattuun kämppään Lauttasaareen. Silti kiinnostaa kaikki kämppäjutut. En usko, et teidän asunnon arvo on laskenut, Helsingissä hinnat tuppaa vaan nousemaan, teillä on vielä sopivan kokoinenki. Onnea etsintään ?

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! No sulla onkin sit hyvä tilanne 🙂 Täällä olisi pari hyvää vaihtoehtoa taas myynnissä…huoh, tämä on kyllä jännää puuhaa!

 2. lennu kirjoitti:

  Asuntojen katselu on ihanaa! Etuovesta voi laittaa vahdin omilla spekseillä niin ilmoitukset tulee heti sähköpostiin. Ihan harmitti laittaa se pois päältä kun omat kaupat oli tehty 😀 oman alueen hintatasoa seuraan kyllä edelleen ihan mielenkiinnosta. Onnea etsintään!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kans vahti päällä koko ajan ja nyt on pari asuntoa taas tullut myyntiin. Pari hyvää vaihtoehtoa olisi, mutta aika paljon tulossa remontteja niihinkin taloyhtiöihin lähiaikoina ja sehän tietää vastikkeiden nousua 🙁

 3. ninna kirjoitti:

  olen asunut 7v kaksiossani ja olen tyytyväinen. paitsi jatkuva asuntokustannuksen hinnan nousu; sähkö ja vastike nousee joka vuosi! ärsyttää. sama ongelma? parkkipaikka oli 2010kun muutin 8e/kk nyt 15e/kk. En kaipaa muuttamista, viihdyn täällä ja asunto on tavallaan ”kohtaloni” Kun etsin asuntoa ja tulin tänne näyttöön tiesin heti astuessani sisälle tämä se on! minun koti. se oli jonkinlainen intuitio. Oletko kokenut samalaista tunnetta? Sen vain tiesi tämä on Se ja pakko saada. En pidä muuttamisesta kauhea työ siivous ja uuden asunnon remontti. sitä rumbaa en jaksaisi. tuo järjestely/kaapien läpikäyminen on kyllä hyvä ja puhdistavaa. ootko konmari perehtynyt tai lukenut kirjan? harkinnut ottaa kotiin ammattijärjestäjää?

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä nousi myös vastikkeet vasta melkein 50e, kun putkiin tehtiin sukitukset. Mulle on tullut muuten ihan sama tunne molempien asuntojen kanssa mitkä ollaan ostettu. Se on ihana tunne!Muuttaaminen on kyllä raskasta…mutta samalla puhdistavaa. Tyhjentelen nyt pikku hiljaa kaappeja sillä ajatuksella että joskushan tästä lähdetään. Onneksi ei ole vielä kiire mihinkään! Konmariin oon joo perehtynyt jonkun verran. Haaveilen itse asiassa itse ammattijärjestäjäksi opiskelusta 😉

 4. Jone kirjoitti:

  Paritalossa ku sattuu asumaan ”mukava” naapuri ni se on yhtä helvettiä!Kaikesta joutuu vääntämään ja vänkäämään!

 5. Tuulia kirjoitti:

  Viis vuotta sitten oli kova kuume. Luojan kiitos meni ohi ennen kuin ehdin tehdä mitään konkreettista, vaikka pankit ja talofirmat kiersin kyllä jo läpi ja pariin raksamestariinkin olin yhteydessä.

  Asuntojen katselu on kyllä mukavaa ja kuume on kuume, mutta kun ottaa huomioon sun puheet hillittömästä stressistä ihan muutama päivä sitten ja siitä miten hommia on liikaa, niin no tuota, öh, luin tätä juttua kyllä aika ristiriitaisin fiiliksin… Harvalla on stressitasot laskeneet siinä vaiheessa yhtään kun on asunnonhankintaa alettu tehdä todeksi 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ei muuttaminen ainakaan stressiä vähennä. Se on selvä! Mutta tää on meilläkin ihan alkutekijöissään. Ei ole lainaakaan vielä pankista kyselty. Nyt pikkuhiljaa tyhjennellään kämppää ja sit kun on oikea hetki niin marssitaan pankkiin ja pyydetään joku arvioimaan meidän koti. Siihen saattaa tosin mennä aikaa paljonkin meidät tuntien 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.