Hae
Palasia Arjestani

Teetä, sympatiaa & raakabrownieita

Processed with VSCOcam with c1 presetTäällä taistellaan flunssaa vastaan. Mulla käy duunipäivän aikana 20-30 sairaana olevaa asiakasta, viikonloppun oli flunssaiset siskon tytöt kylässä ja oma tyttö on yskinyt ja niistänyt viimeisen viikon. Olin jo eilen aivan varma, että nyt se iski, kun hytisin villapeiton alla illalla. Mutta ei, tässä sitä porskutetaan eikä ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt 🙂

Eilisen illan ja tämän aamun olen ryystänyt Yogi-teetä (ihan parasta!!). Omat Yogini (+ Questbarini) olen tilannut Vitamokselta (banneri oikealla jos kiinnostaa) ja kohta täytyy tehdä uusi tilaus tee-varastojen huvetessa uhkaavasti. Eilen tein siihen kaveriksi vielä Ella Woodwardin ohjeella ehkä maailman parhaita raakabrownieita! Resepti on siis kirjasta Deliciously Ella, joka on hetkeen inspiroinut mua eniten ruuanlaitossa. Aivan huikea kirja ja tiedättekö mitä! Mä pääsen tapaamaan Ellaa ensi lauantaina I Love Me-messujen yhteydessä pidettävässä aamiaistapahtumassa. Juurikin tämän tapahtuman vuoksi en todellakaan halua tulla nyt kipeäksi… Mutta niihin browniehin! Ohje on järjettömän helppo eli kädetönkin kokki osaa nämä tehdä. Valehtelematta nämä on parhaat raakaherkut mitä olen koskaan tehnyt. Sanoinko jo, että nämä browniet vie kielen mennessään?

Processed with VSCOcam with c1 presetRaakabrowniet (8 palaa)

  • 200g tuoreita taateleita, joista kivet poistettu
  • 80g pekaanipähkinöitä
  • 1,5 rkl raakakaakojauhetta
  • pieni loraus vaahterasiirappia
  • päälle nu3:n luomu kaakonibsejä

Laita pähkinät tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää muut aineet sekaan ja aja tasaiseksi. Kaavi taikina leivinpaperilla päällystetyn vuoan pohjalle ja taputtele kostutetuin sormin tasaiseksi. Laita browniet tunniksi pakkaseen ja säilytä sen jälkeen jääkaapissa.

Tämä mun ohje on puolitettu Ellan ohjeesta eli tuplaamalla ohjeen ainesmäärät saat noin 15 palaa brownieita.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset* kaakaonibsit saatu nu3:lta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.