Hae
Palasia Arjestani

Melkein paleo Sloppy Joe

Processed with VSCOcam with c1 preset

Yksi askel otettu eteenpäin paleo-maailmassa. Vaikka olen tutkiskellut reseptejä aktiivisesti vasta vähän aikaa niin olen huomannut miten monipuolisia ja kiehtovia ne ovat. Uskokaa tai älkää, mutta lautaselle voi kauhoa paljon muutakin kuin riisiä ja kanaa tai jauhelihaa ja pastaa. Alkuun reseptit ovat tuntuneet jotenkin monimutkaisemmilta, koska niissä käytetään paljon vihanneksia sekä erilaisia yrttejä ja mausteita hyvää makua tuomaan. Mulle ei ole mikään ongelma syödä viljatuotteita tai korvata paleo-reseptien jokin ainesosa epäpaleomaisella ainesosalla. Tässäkin reseptissä käytin ihan tavallista ketsuppia ja tavallista sinappia, koska olisin kuollut nälkään jos ketsuppikin olisi pitänyt vääntää itse alusta loppuun. Siksi reseptin alussa termi melkein paleo. Joku roti sentään tähänkin touhuun.

Alkuperäinen Sloppy Joe on hampurilainen, jossa kahden hampurilaissämpylän väliin on laitettu jauhelihakastiketta, paistettua sipulia, ketsuppia, tomaattikastiketta, Worcestershire-kastiketta ja muita mausteita. Sloppy Joe on valtavan suosittu varsinkin jenkeissä, mutta saapa sitä tilattua myös Suomessakin!

Melkein paleo Sloppy Joe (4 annosta)

 • 2 bataattia
 • 1 sipuli
 • 2 raastettua porkkanaa
 • loraus oliiviöljyä (1-2 rkl)
 • 400g paistijauhelihaa
 • n. 1 dl ketsuppia (sokeroimaton tai paleo, jos tahdot täydellisen paleoversion)
 • 2 rkl Dijon-sinappia (tai paleosinappia)
 • n. 1 dl vettä
 • 1 rkl omenaviinietikkaa
 • suolaa ja pippuria maun mukaan

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pistele haarukalla reikiä bataatteihin. Laita bataatin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla. Anna bataattien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Valmista jauhelihakastike bataattien muhiessa uunissa. Lorauta oliiviöljy pannulle ja ruskista sipuleita muutama minuutti, kunnes ovat pehmeitä. Mausta suolalla. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Lisää jauhelihapannulle ja paista kypsäksi.

Lisää pannulle ketsuppi, sinappi, omenaviinietikka ja vesi. Sekoita tasaiseksi muiden ainesten kanssa. Hiljennä lämpöä, peitä kannella ja anna hautua reilu 10 minuuttia kaikessa rauhassa. Sekoita välillä. Maista ja lisää suolaa, pippuria, ketsuppia tai sinappia jos on tarvetta. Halkaise bataatit ja lusikoi kastiketta bataatin puolikkaan päälle.

Nautiskele raikkaan salaatin kera 🙂

Avainasemassa reseptin onnistumisessa on bataatin kypsyys sekä riittävä maustaminen.  Mulla yksi bataatti jäi vähän raa’aksi, mutta kun nälkä on riittävän kova niin parempiin suihin upposi sekin 😀

 

6 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Tätä voisikin tehdä. Pari päivää jo ajatellut, että vois tehdä pitkästä aikaa bataatista jotain 🙂

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Bataatti on hyvää 🙂 Ja nyt varsinkin kelpaa, kun on vähän halvempaa kuin esim. talvella!

 2. Lisa kirjoitti:

  Nyt oli kyllä niin herkulliselta vaikuttava resepti että tää lähti meillä heti kokeiluun! Oli ihan sairaan hyvää, kiitos kun jaoit tämän 🙂 PS. Pitää vielä lisätä tähän että sulla on hurjan kiva blogi, siitä huokuu aitous ja hyvä fiilis.

  • Jonna kirjoitti:

   Jes, kiva jos maistui! Tykkäsin itsekin tästä tosi paljon. Paitsi että yksi bataateista jäi vähän liian raa´aksi 🙁 Ja kiitosta kehuista, piristää aina mieltä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.