Hae
Palasia Arjestani

Tänäkin vuonna joulukortit lähetettiin viime tipassa

 

joulukortit

Meillä on ollut joka vuosi tapana lähettää 10-15 joulukorttia. Toki ekologisempaa olisi lähettää joulun toivotukset tekstarilla tai whatsappina, mutta itse tykkään ihan perinteisistä korteista enkä niistä ainakaan vielä luovu. Muutama joulu sitten ostin joulukortit valmiina, mutta muuten olen tainnut aina itse värkätä ne. Tänä vuonna olin jo päättänyt käyttää valmiita kortteja, mutta kun tyttö sairastui alkuviikosta, kaivelin tarvikkeita kaapeista ja aloin ideoimaan. Pinterest on yksi parhaimmista ideapankeista kaikenlaiseen askarteluun ja sieltä taisin kaikki meidänkin korttien ideat bongata. Normaalisti olen aina tehnyt kaikki joulukortit samanlaisiksi, mutta tänä vuonna tein useamman erilaisen. Oli sormiväreillä maalattua, hamahelmistä askarreltua, piirrettyä ja virkattua. Enpähän päässyt ainakaan kyllästymään! Tytöstä ei juuri apua korttien teossa ollut tällä kertaa, koska rassukka oli koko alkuviikon kuumeessa.

Mulla on taas kova virkkausinto menossa ja haluan oppia sillä rintamalla uusia juttuja! Kovasti haluttaisi alkaa tekemään koreja ja pöytätabletteja, mutta päätin nyt kuitenkin aloittaa lumihiutaleilla. En tiedä miksi minun on helpompaa virkata tällaisia kuvioita kuin tasaista? Eilen yritin tehdä bambulangasta tiskirättiä, mutta ei siitä meinannut mitään tulla. Ihan vinkuralla joka suuntaan! Vaatinee vielä vähän harjoittelua. Mulla on ajatuksena alkaa leikkamaan meidän vanhoja t-paitoja kuteiksi ja tehdä niistä mattoja, koreja ym. Saisipahan huonokuntoiset uusiokäyttöön tässäkin muodossa!

joulukortit

joulukortit

Kuusikortit on tehty sormiväreillä ja kuusen tekemiseen on käytetty haarukkaa. Melkoisen kätevä väline! Tarrat olen kaikkiin kortteihin tulostanut Brotheruksen P-Touch Design & Print ohjelmalla suoraan P-touch Cube -laitteesta, jonka sain kotiin testattavaksi. Kyseessä on siis lyhykäisyydessään laite, joka tulostaa kännykällä suunniteltuja tarroja. Erittäin pätevä vekotin! Kuusiin tein jalat washiteipillä. Lumiukkokortin tyttö piirsi itse eikä suostunut siitä loppujen lopuksi luopumaan ollenkaan. Pallokortin tein hamahelmistä, mutta se oli niin suuritöinen ja aikaa vievä etten tehnyt niitä kuin yhden.

joulukortit

joulukortit

Näistä pallovalokorteista tuli minun mielestäni aika kivoja! Valot tein sormiväreillä ja johdot piirsin ihan vain huopakynällä. Helppoja, kauniita ja yksinkertaisia 🙂 Näihinkin tein tarrat suoraan tulostimella.

joulukortit

Tässä vielä vuoden 2017 ja 2016 kortit!

joulukortit

joulukortit

Mitäs sitten askarreltaisiin!? Onko teillä tapana lähettää joulukortteja? Teettekö joulukortit itse vai ostatteko valmiina?

Edellinen postaus: Elämässä meneillään juuri nyt

Palasia arjestani Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *