Hae
Palasia Arjestani

Ratkaisu aamupaloihin

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mä olen todella laiska aamulla tekemään mitään kovin aikaa vieviä tai monimutkaisia aamupaloja, oli ne miten hyviä tahansa! Munakkaan tekokin vie mun mielestä aivan liikaa aikaa! Oon ehkä keksinyt ratkaisun omaan ongelmaani: erilaiset vanukkaat. Vanukkaan voi helposti valmistaa jo edellisenä iltana ja yön aikana se muhii kivasti jääkaapissa. Aamulla ei tarvitse tehdä muuta kuin ohjata lusikka ääntä kohti. Tällä viikolla loihdin mangoversion.

Mango-cashewvanukas (2 annosta)

 • 1 kypsä mango kuorittuna ja pilkottuna
 • 70g liotettuja cashewpähkinöitä
 • 0,5 dl kookosmaitoa
 • 2 rkl Chia-siemeniä
 • Pinnalle kiiviä pilkottuna + kookoshiutaleita

Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Maista. Lisää makeutta tarvittaessa. Lusikoi vanukas kippoon ja nosta kelmutettuna jääkaappiin yöksi. Koristele aamulla kiivillä ja kookoshiutaleilla, nauti 🙂 Tämä on sitten aika tuhtia kamaa! Halutessasi voit jättää pähkinät pois. Ainakin banaaniversio ilman pähkinöitä oli todella hyvää.

3 kommenttia

 1. H kirjoitti:

  Moikka! Söitkö tuosta reseptistä saatavan annoksen yksin? Maultaan tuo vanukas kuulostaa kyllä todella hyvältä, mutta laskeskelin vähän että kaloreita voi tulla helposti 700 (josta ~50g rasvaa, jos kookosmaito oli normaalirasvaista, 18 g proteiinia ja 48 g hiilihydraattia). Tarkoituksenani ei ole siis moralisoida tai ohjata sinun syömisiäsi, vaan avata vain mahdollisten tätä aamupalaa kokeilevien lukijoiden silmät sille, että kyseessä todellakin on tuhtia syötävää, ihan kuten sanoitkin! Mukavaa kesän jatkoa sulle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan yksin söin, mutta kahdessa osassa. Tarkoitus oli syödä kerralla, mut ei ihan uponnutkaan 😀 Tosta voi hyvin jättää pähkinät poiskin ja siinähän lähtee iso lovi kaloreita pois jos niitä tarkkailee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *