Hae
Palasia Arjestani

Painajaisuni

Heräsin tänä aamuna klo 4.30 painajaiseen. Mä en ole pitkään aikaan nähnyt painajaisia, mutta aina kun näen niitä, niin en saa enää unenpäästä ollenkaan kiinni, vaan jään sänkyyn pyörimään ja miettimään asioita. Mielikuvitus lähtee laukkaamaan kovaa ja kehittelen mielessäni järkyttäviä kauhuskenaarioita. Mun painajaiset ei ole koskaan mitään kauhu-unia vaan enemmänkin painostavia ja ahdistavia henkilökohtaiseen elämään liittyviä. Unet on aina sellaisia, että ne voisivat käydä toteen päivänä minä tahansa, ei siis mitään utopistisia kuvitelmia kolmipäisine hirviöineen. Inhottavinta noissa painajaisissa on kaikki mielikuvat, jotka jää pyörimään päähän. Koko päiväksi jää todella epämiellyttävä, alakuloinen, painostava ja ahdistunut olo.

Maanantaina painajaismaisen hyvä keli uida ja ottaa arskaa treenin jälkeen :)

Maanantaina painajaismaisen hyvä keli uida ja ottaa arskaa treenin jälkeen 🙂

Pienenä näin aina yhden ja saman painajaisen: joku mies murtautui meidän kotiin ja sytytti talon tuleen. Pääsin palavasta talosta ulos ja mies lähti jahtaamaan minua kirveen kanssa. Uni loppui aina siihen, kun mies oli juuri tarttumassa minuun. Nykyään unet ovat ennemminkin sellaisia ettei minulle itselleni tapahdu mitään vaan miehelle ja tytölle. Unien sanotaan tulevan alitajunnasta ja uskon, että tämän kaltaiset unet, jossa lähimmäisille tapahtuu jotain pahaa, kertovat menettämisen pelosta. Ärsyttää suunnattomasti nähdä tuollaisia unia, koska heti iskee kauhea huoli että onhan kaikki hyvin… Näettekö te usein painajaisia? Minkälaisia?

IMG_20140728_091329

Painajaisista tän viikon treeneihin, joissa hiki on virrannut. Oon treenannut sekä maanantaina että tiistaina, mutta tänään ja huomenna pidän lepopäivän ja puuhastelen tytön ja kummitytön kanssa kaikkea muuta 🙂 Maanantaina vähän etukyykättiin ja siihen päälle tehtiin 20 minuutin mittainen erittäin hikinen metcon.

 • Frontsquat 8 minuutin emom, jossa jokaisella minuutilla kaksi toistoa etukyykkyä. Tanko vedettiin ekalla toistolla maasta rinnalle raakana ja siitä sit parit etukyykyt. Painoja mulla tangossa 35-42,5kg. Olis saanut nostaa vielä vähän 😉 Jalathan kyllä kyykkäisi suurempiakin kuormia, mutta kun en saa vedettyä niitä rinnalle.

kuvia 001kuvia 003kuvia 002

20 minuutin amrap

 • boxjumps x 20
 • wallballs x 20
 • kb swings x 20
 • pistolsquats x 20 (10/10)
 • tulos 3 täyttä kierrosta ja neloselta boksihypyt + 17 wallballia

Wallballeissa oon edelleen todella heikko. Ekan kiekan tein 6kg pallolla ja toisella kiekalla vaihdoin neloseen kun treenikaveri sai nelosen kovalla vauhdilla leukaansa eikä enää tahtonut tehdä sillä. Eipä siinä, en olis varmaan kyennyt kutosta enää heittelemäänkään. Heikko mikä heikko! Kahvakuulaheilautukset ekalla kiekalla 20kg kuulalla ja sen jälkeen 16kg. Mopolla moottoritielle ja sitä rataa 😀 Pistoolit kevennettynä kumpparilla. Mut hei, boksihypyissä sain jo jokusen toiston niin että pystyin hyppäämään boksille heti samantien kun pomppasin edelliseltä toistolta alas 😉 Kehitystä taas! Siitähän me tykätään 🙂

Boksihyppyjä.

Boksihyppyjä.

kuvia 004

Wallballeja.

Wallballeja.

kuvia 007kuvia 008

Tavoiteseinä ja minä taustalla :D

Tavoiteseinä ja minä taustalla 😀

Eilen olikin sitten helppo ja monipuolinen treeni: tempausta! Eikä sitten mitään muuta. Ensin 12 minuutin emom tempausta ja olin pihalla ku lumiukko. Siinä ei sinällään mitään uutta 😀 Tuntui etten osannut enää sitäkään vähää mitä ennen olin osannut, mutta jossain vaiheessa tajusin että en enää mieti miljoonaa eri asiaa ennen jokaista toistoa. Edistystä sekin! Kanssatreenaajilta tuli kuitenkin kommenttia että tekniikka näyttin paljon paremmalta kuin ennen. Kuulemma ihan tempaukselta näytti 😀 Vautsi vau. Emomin jälkeen vielä legendaarinen benchmark-wod ”Isabel” eli 30 tempausta aikaa vastaan. Pistin tankoon vaivaiset 17,5kg jonka totesin loppujen lopuksi olevan liian vähän. Aika oli 3.25. Jossain vaiheessa huomasin miten tekniikka lähti sujumaan kuin itsestään ja koko liike tuntui jotenkin vaivattomalta ja tanko kevyeltä. Mulle jo toi 17,5kg tuntuu yleensä todella painavalta… Jotain olen siis tässäkin liikkeessä oppinut lisää! Alla videoo jossa se ”osaamisen” hetki on kyllä kadonnut jo aikoja sitten. Jokainen toisto ihan erilainen, osumakohta liian alhaalla ja loikkaan varmaan metrin eteen päin. Siinäpä kehitettävää 😀 Vika toisto ehkä kaikista paras?

Ei tuolla vielä kuuhun mennä, mutta jospa tässä hiljalleen vois alkaa jo painoja nostelemaan 🙂

Tänään ja huomenna tosiaan lepopäivää tiedossa! Jos sää vain sallii niin vien tyttöset tänään iltapäivällä Korkeasaareen eläimiä ihmettelemään ja huomiselle suunniteltiin kummitytön kanssa leffareissua 🙂 Lähipäivinä olis kiva leipoakin taas jotain. Kun vain keksisi mitä!

2 kommenttia

 1. Mirgga kirjoitti:

  Painajaiset ovat inhottavia. Näen niitä paljon ja ne keskittyvät aina jonkun menettämiseen/omaan vakavaan sairastumiseen/kuolemiseen ja maailman katastrofeihin. Minulla on takana esikoisen menetys 2pv ikäisenä -10 ja pikkuveli täyttää kohta 2v ja herään edelleen tarkistamaan tämän hengitystä, päiväunillakin. Nyt odotan uuden miehen kanssa hänen ensimmäistä lasta tammikuun alussa syntyväksi ja tuleva sektio tulee uniin viikottain. Kiinnikekipuja on paljon ja ne haittaavat tuon taaperon kanssa touhuamista. Pääkin on aika kovilla ja koitan vain toivoa ajan kuluvan ja olla ajattelematta sektiota (tulevat sitten uniin mokomat)

  Inhottavaa on juuri tuo koko päiväksi jäävä menetyksenpelko, ahdistus ja inhottava olo.

  Toivon, että nämä painajaiset lakkaisivat jossain vaiheessa.

  • Jonna kirjoitti:

   Itse tein tytön ollessa pieni tuota samaa. Heräsin monta kertaa yössä tarkistamaan hengittääkö tyttö ja pelkotilat johtui luultavasti siitä, että lähipiirissä oli sattunut paljon vauvakuolemia, joten ymmärrän pelkosi erittäin hyvin. Onko sulle aikaisemmin tehty sektiota? Osaatko sanoa mikä siinä pelottaa? Oletko käynyt juttelemassa asiasta pelkopolilla tai neuvolassa?

   Toivottavasti painajaiset lakkaa! Ne osaavat olla todella ahdistavia ja pilaavat fiiliksen pahimmillaan moneksi päiväksi 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.