Hae
Palasia Arjestani

Gluteenittomat mustapapubrowniet

Lauantai meni niin hötäkässä etten ehtinyt edes miettiä leipomishommia ja eilen se sitten iski. Himo leipoa. Tarve kokeilla taas jotain uutta. Ostin jo aikoja sitten mustapapuja kaappiin odottamaan sopivaa hetkeä. En ole mikään papujen suuri fani ja mustapapubrowniet kuulosi jotenkin niin ällöttävän mielenkiintoisilta, että oli pakko kokeilla. Resepti oli todella helppo toteuttaa ja löysin sen aikanaan jostain pinterestin syövereistä. Kun kotoa löytyi kaikki ainekset browniehin ja uunikin oli valmiiksi tulilla niin miksipä en olisi pistänyt näitäkin herkkuja tulille? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje on gluteeniton ja maidottomankin siitä saa todella helposti. Itse käytin maitotuotteita, mutta turkkilaisen jogurtin tilalla voi käyttää esim. Alpron soijajogurttia, maidon tilalla mantelimaitoa ja voin tilalla kookosöljyä! Brownieita pääsin maistelemaan tänään ennen töihin lähtöä ja voi morjens miten hyviä! Suklaisia, kosteita, maukkaita, siis aivan ihania! Makeutta olisin ehkä kaivannut pikkasen lisää, mutta menivät kyllä näinkin okein mainiosti 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustapapubrowniet

 • 1 tlk (285g) mustapapuja (itse käytin GoGreenin papuja)
 • 2 rkl turkkilaista jogurttia
 • 2 rkl maitoa/mantelimaitoa
 • 0,5 dl (luomu)voita sulatettuna
 • 1 dl kookossokeria
 • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
 • 1/2 tl leivinjauhetta

Laita mustapavut yhdessä turkkilaisen jogurtin ja maidon kanssa tehosekoittimeen ja sekoita aivan tasaiseksi. Varmista ettei seokseen jää yhtään mustapapujen kuoria! Minulla tähän meni aikaa noin 10 minuuttia Lidlin pienellä tehosekoittimella.

Kaada seos toiseen kulhoon ja lisää sekaan sulatettu voi, sokeri, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla tai lusikalla.

Vuoraa pieni leipävuoka tai vastaava leivinpaperilla. Vuoka saisi olla n. 10 x 20 cm kokoinen tai suurempi neliön muotoinen, kuitenkin niin että taikinaa tulisi noin 1,5 -2cm pohjalle tasaisesti. Meidän leipävuoka on väähn turhan suuri, joten tein siihen oman patentin. Laitoin leivinpaperin pohjalle ja reunoille ja laitoin leivinpaperin taakse pienen pyöreän uunivuoan jolloin leipävuoasta tuli ”lyhyempi”.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja tasoita pinta lusikalla tai lastalla. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman tutisevaa ja löysän tuntuista, se kiinteytyy jäähtyessään! Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Omani sai levätä kylmässä yön yli 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa kylkeen esim. vaniljajätskiä!

3 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Mielenkiintonen resepti! 🙂
  Voiko kookossokerin korvata jollain muulla sokerilla? Itselläni olisi kaapissa tavallista valkoista sokeria ja intiaanisokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.