Hae
Palasia Arjestani

Koko viikon ruokapäiväkirja

PicsArt_06-19-05.57.41

Onhan ollut viikko taas! Viimeiseen viikkoon on mahtunut kaikkea mökkireissusta fysioterapiaan ja vatsatautiin. Itse taisin välttyä vatsataudilta, mutta tyttö sitä poti pari päivää. Minä hiihtelin vain kauheassa flunssassa koko viikon. Mistähän sekin tuli? Viikkoon on mahtunut päiviä jolloin olen syönyt hyvin ja päiviä jolloin ruoka ei ole maistunut. Eilen starttasin salitreenit ja nyt odotan jännityksellä miten kroppa alkaa reagoimaan  kulutuksen lisäämiseen. Tällä kertaa ruokapäiväkirjaa kokonaiselta viikolta alkaen viime lauantaista!

Lauantai

Viime viikonloppuna oltiin mökillä ja kävin kävelylenkillä ja jopa juoksin mäkeä ylös useamman kerran. Mielenkiintoista hommaa kantositeen kanssa, mutta ei suinkaan mahdotonta. Herkuiksi olin varannut itselleni mustikka-raakasuklaata ja suklaapäällysteisiä pähkinöitä, mutta eipä maistunut.

PicsArt_06-19-12.22.32

Aamupalaksi Lidlin jalkapallosämpylä päällysteineen, vettä ja kahvia // lounaalla riisiä ja kanakastiketta sekä iso kasa vihanneksia // kahvin kanssa korvapuusti // välipalana omenaa // saunan jälkeen saunamakkara // iltapalaksi maksalootaa puolukkahillolla ja vihanneksia.

Sunnuntai

Vietettiin heti aamusta monta tuntia ulkona, koska sää oli mitä mainioin. Iltapäivällä muutaman tunnin automatka kotiin. Kotona siivousrumbaa ja tytön kanssa ulkoilua.

PicsArt_06-19-12.25.59

Aamupalaksi ruisleipää päällisillä, kahvia ja vettä // lounaalla perunoita, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // iltapäivällä kahvi ja pari palaa suklaata // kotona riisikakkuja maapähkinävoilla ja banskulla, omenaa ja pari palaa maapähkinävoi-suklaafudgea // iltapalaksi pari leipää höysteillä.

Maanantai 

Aamupäivä meni varsin normaaleissa merkeissä kotona. Iltapäivällä fyssari Pasilassa ja ilta aika lailla kotona puuhastellen. Mitäpä muutakaan. Ateriavälit venyivät suhteellisin pitkiksi kun en muistanut ottaa eväitä fyssarille mukaan. Tarkoitus oli käydä syömässä jossain, mutta iski piheys 😀

PicsArt_06-19-02.11.12

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä, vettä ja kahvia // lounaaksi puuroa marjoilla, pähkinöillä ja raejuustolla // välipalana riisikakkuja maapähkinävoilla, omenaa ja pari palaa maapähkinävoi-suklaafudgea.

Tiistai

Aamulla kolusin kaappeja läpi, latasin kamaa myyntiin ja rahtasin ison kassillisen tytön pieniä vaatteita työpaikalle duunikaverille. Siellä vierähtikin sitten tovi. Lounaaksi hain picnicistä patongin ja jälkkäriksi raakakakkua. Lokki kun olen niin taisin napostella kahvin seurana muutamat namitkin ja anastin lääke-esittelijän jättämän Picnicin patongin mukaani. Kauppareissulla tuhlasin tuoreisiin kirsikoihin, mansikoihin ja herneisiin ja tein itse jätskiä.

PicsArt_06-19-02.15.07

Aamupalaksi puuroa marjoilla ja raejuustolla // lounaalla Picnicin kana-bbq patonki // kotona iltapäivällä kahvi ja raakakakkua // välipalaksi kirsikoita // iltapalaksi puuroa marjoilla, raejuustolla ja pähkinöillä.

Keskiviikko 

Keskiviikkona säädin heti aamusta kampaajalle, jossa meni matkoineen yli kolme tuntia. Olin varannut eivätäkin mukaan, mutta jätin sitten syömättä ja söin vasta kotona. Mietin mies ulkona syömisen mahdollisuutta, mutta piheys iski taas. Iltapäivällä puuhastelin parvekkeella kasvien parissa ja maistelin itse tehtyä jäätelöä. Illalla tytön kanssa ulkona.

PicsArt_06-19-02.17.57

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä, vettä ja kahvia // lounaaksi Picnicin kana-bbqpatonki // välipalaksi marjoja ja itse tehtyä jätskiä // iltapalaksi munakas tomaatilla ja fetajuustolla.

Torstai

Torstaina se riemu sitten repesi. Tytöllä alkoi vatsatauti ja koko päivä oli yhtä siivoamista ja huolehtimista. Ei voi kyllä kauheampaa tautia olla! Olin itsekin nukkunut yön todella huonosti ja olin aivan rättiväsynyt koko päivän. Nukuttiin tytön kanssa yli kolmen tunnin päiväunet ja päivän syömisen oli aika surkeat. Myötötuntoa varmaan, mutta omakin olo oli melko ällöttävä kaiken aikaa…

PicsArt_06-19-02.21.29

Aamupalaksi puuroa marjoilla, raejuustolla ja pähkinöillä, kahvia ja vettä // välipalaksi tytöltä syömättä jäänyt paahtoleipä ja vihannekset // lounaalla riisiä, kanakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa // päiväunien jälkeen kupillinen kahvia ja Eat natural patukka // illalla pieni munakas // iltapalaksi pari palaa raakasuklaata ja pähkinöitä.

Perjantai

Lähes yhtä saamaton päivä kuin torstai. Ei huvittanut tehdä mitään ja koska tyttökin oli aika voimaton niin oltiin vaan ja öllötettiin. Pelattiin pelejä ja luettiin satuja. Pesin koneellisen pyykkiä, latasin pari juttua myyntiin ja tyhjensin astianpesukoneen. Suunnittelin seuraavan viikon ruokalistaa ja keräsin reseptejä muistiin. Jumppasin olkapäätä ja haaveilin treenaamisesta.

PicsArt_06-19-02.24.24

Aamupalaksi ruisleipää päällisillä, vettä ja kahvia // lounaaksi puuroa marjoilla, raejuustolla ja pähkinöillä // iltapäivällä kahvin kanssa yksi omatekoinen jätski // kahvin jälkeen mäkkärin QP-ateria // iltapalaksi puuro marjoilla ja pähkinöillä.

Mulla on hirveän hyvä suunnitelma päässäni miten mun pitäisi ja kannattaisi syödä, mutta toteutus ontuu vielä pahasti. Annan liian helposti periksi mielihaluille ja yksi syy tähän on se, että päästän edelleen ruokailuvälit venymään liian pitkiksi. En aina, mutta liian usein kuitenkin. Pitäisi laittaa oikeasti itsensä ykkössijalle ja kaikki muu oheistoiminta kakkossijalle. Mä luen juuri Kaisa Jaakkolan Hyvän olon hormonidieetti kirjaa ja vaikka en varsinaisesti ylipainoinen olekaan niin monta samanlaista ajatusmallia mulla silti on tuolla pään sisällä. Esimerkiksi se, että kun kerran repsahdan niin se on sitten siinä tai jos syön roskaruoka-aterian niin sen jälkeen ei kannata mitään syödä, koska kalorit. En edes ymmärrä mistä nuo ajatukset on mun päähän tulleet! Kai sitä vaan haluaisi niin kovasti olla samassa kunnossa kuin ennen, että pää alkaa elämään ihan omaa elämäänsä ja mieli kieroutuu. Tiedän ettei oikotietä onneen ole, vaan asioita täytyy muuttaa pikku hiljaa.

Omalla kohdalla tavoitteena on monipuolistaa ruokavaliota, tuoda siihen lisää kasviksia ja vihanneksia, syödä enemmän ja juoda enemmän vettä. Vaikka kokkaan paljon niin vihannekset on edelleen mulle se isoin kysymysmerkki. Miksi en koskaan keksi muuta kuin tomaatin, kurkun ja paprikan!? Mielikuvitus huhuu!

Ei muuta kuin uusin kujein uuteen viikkoon!

5 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Ihanaa, kun puuro on tullut nyt sun ruokavalioon, -eikö olekin nam !!!! 😉

  Keskiviikon syömiset oli minusta niin nam . !!! Mutta aika vähän syöt joinakin päivinä.

 2. ulla kirjoitti:

  Eikun eikun… TORsTain ruuat oli nam !!!!!! 🙂 Puurooo,,, kanaa… jne.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, joinakin päivinä se vaan unohtuu kun on kaikkea muuta. Yritän päästä siitä eroon 🙂 Nyt on ainakin ollut nälkä, kun oon päässyt treenailemaan!

 3. Maikki kirjoitti:

  Hei voitko tehä postauksen grilliherkuista? Esim mitä juhannuksena vois grillata vähän kevyemmin ja muuta tarjottavaa? Ideat hieman hakusessa =D

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, voin huomenna tehdä! Ei mullakaan ehkä valmiita ohjeita ole kuin pari, mutta voin katsella ja linkkailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *