Hae
Palasia Arjestani

Paluu töihin.

Huh huh. Täällä on palattu töihin ja vähän erilaiseen arkeen kun mitä olen viimeiseen puoleentoista vuoteen tottunut. Väsyneitä ollaan koko sakki jo heti näin alkuviikosta hyvin levätystä viikonlopusta huolimatta. Mulla soi kello 5.30 joka aamu että ehtisin edes pienen hetken olla rauhassa ja juoda aamukahvini ilman että joku kiljuu korvaan tai nujuaa niskassa. Eilen tyttö oli ihan hyvillä mielin ja pääsin treenaamaankin, mutta tänään hän oli päiväkodissa jo ollut todella itkuinen koko päivän ja sama linja on jatkunut koko illan.

20130902_162820Mulla on duunissa tuhat asiaa opeteltavana uudelleen ja aikaa aivan liian vähän. Perjantaina oon jo ekan päivän yksin eli siihen mennessä pitäis suurin osa asioista olla joten kuten hallussa. Duunipaikka on tosi kiva ja matkaankin menee ainoastaan 15 minsaa. Mutta tiedättekö mitä? Mun selkä alkoi kipeytymään heti eilen ja tänään en enää uskaltautunut treeneihin, koska tiedossa olis ollut maastavetoa. Jos tää vielä tästä kipeytyy niin loppuviikko menee aika tuskaisissa merkeissä. Ihan oikeesti, eikö tän ikäisellä ihmisellä vois edes yksi päivä olla sellainen ettei koskis mihinkään? Kysynpähän vaan. Jos ei kipuile ranteet niin sitten olkapäät ja jos ei nekään niin sit selkä, joka on ollut jo pitkään tosi hyvässä kunnossa. Mun mielestä tää alkaa olla jo aika epäreilua…

Lauantaina syömään lähdössä.

Lauantaina syömään lähdössä.

PicsArt_1377965086084Lauantaina kävin open gymissä harjottelemassa tempausta ja sen osaliikkeitä. Tein ensin overhead squatia kuutisen sarjaa ja päälle vielä snatch balancea jokusen sarjan. Painot ei päätä huimanneet vaan tahkosin pelkkää tekniikkaa. Loppuun tein muutaman sarjan tempausta, mut ei se vieläkään auennut mulle ihan täysin. Pääasia että kädet ei lähteneet nyt vetämään liian aikasin 🙂 Tempausten päälle testasin ekaa kertaa elämässäni köydellä kiipeämistä. Mähän olin siinä aika hyvä!

Valmistautuu..

Valmistautuu..

 

Overhead squat.

Overhead squat.

kuvia 017Ja sit sitä köysiapinointia 🙂

kuvia 018

kuvia 019

 

kuvia 020kuvia 021kuvia 022kuvia 023Iltapäivällä saatiin miehen kanssa viettää kahdenkeskistä luksusaikaa, kun miehen sisko tuli vahtimaan meidän pirpanaa. Mentiin sit Jumboon shoppailemaan ja syömään. Taas huomattiin miten tärkeää kahdenkeskinen aika on välillä. Vaikka tuo lapsukainen on maailman ihanin niin välillä tekee hyvää olla kahdestaan ihan jo parisuhteenkin kannalta 🙂

Käytiin syömässä Amarillossa. Alkuruuaksi bar sampler.

Käytiin syömässä Amarillossa. Alkuruuaksi bar sampler.

 

Mies otti jonkun megaburgerin.

Mies otti jonkun megaburgerin.

 

Ja mä pork amazonen. Oli tosi hyvää!

Ja mä pork amazonen. Oli tosi hyvää!

 

Kotona jälkkäriksi miehen tekemää juustokakkua :)

Kotona jälkkäriksi miehen tekemää juustokakkua 🙂

 

Annalta sain testiin fitnessgurun protskuja vähän aikaa sit.

Annalta sain testiin fitnessgurun protskuja vähän aikaa sit.

 

Cappucino-protskua, banaania, maapähkinävoita ja vähän vettä. OMG miten hyvää!

Cappucino-protskua, banaania, maapähkinävoita ja vähän vettä. OMG miten hyvää!

 

Sunnuntaina tehtiin itse pizzaa! On se itse tehty vaan niin hyvää :)

Sunnuntaina tehtiin itse pizzaa! On se itse tehty vaan niin hyvää 🙂

Sunnuntaina vaan oltiin, ulkoiltiin ja tehtiin ruokaa. Valmistettiin miehen kanssa kunnon satsi kerralla sapuskaa niin ei tartte viikolla niin paljon kokkaille. Kilon verran lohta ja samanlainen satsi seitä tungettiin uuniin. Vielä ne taitaa huomiseksi riittää ja sit syödäänkin pari päivää kanaa 😀

Tylsää sapuskaa.

Tylsää sapuskaa.

 

Puuro on löytänyt takaisin mun ruokavalioon :)

Puuro on löytänyt tiensä takaisin mun ruokavalioon 🙂

Eilen treeneissä  tehtiin rinnallevetoa ja vihdoin ja viimein sain sen kulkemaan! Painoilla ei kyllä vieäkään juhlita, koska olkapäät kiristi sunnuntain hieronnasta huolimatta aivan perhanasti. Varsinkin tangon alaslasku oli välillä vähän ongelmallista… Loppuun tehtiin 15 minuutin amrap:

 • squat clean x 5
 • boxjump x 10
 • kierroksia sain tehtyä 10 + 1 SC

Tosiaan nyt opin tekemään cleanin kyykyn kautta ja vihdoin ja viimein opin vetämään kunnolla hartioita korviin enkä vain kiskomaan pelkillä käsillä. Yhtäkkiä huomasin vaan tekeväni oikein ja olihan se mahtava tunne! 🙂 Kuvia en tästä treenistä muistanut näköjään ottaa ollenkaan eikä toi kamera ole viime päivinä laulanut muutenkaan kovin ahkeraan sattuneista syistä.

Tänään tiedossa vielä alaselän ja olkapäiden mobbausta ja junior masterchef, ou jeah! Toivotaan ettei selkä enää tästä kipeytyis ja pystysin treenaamaankin. Leipoakin olis kiva joku päivä, mut taitaa jäädä viikonloppuun 🙁 Mulla on kauhea läjä ihania reseptejä odottamassa kokeilijaansa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommenttia

 1. nasba kirjoitti:

  Mäkin muistan, että töiden alottaminen oli rankkaa. Pelkästään jo uuteen aikatauluun tottuminen, mutta sitten vielä väsymys ”uusista asioista”, pieni stressi päiväkodista jne. Mutta usko pois, kyllä se tasaantuu kun rytmi arkeen löytyy. Yhtäkkiä sä huomaatkin vaan, että arki rullaa jo itsekseen (ja päivät juoksee ohi).

  Hienostihan tuo kiipeily näytti sujuvan köydellä. Mun mielestä se on ihan älyttömän hauskaa! Eikö teillä tosiaan ollut on rampillakaan sitä yhtään? Mä kun kuvittelin että on rampilla opetetaan ”kaikki”. 😀

  Selkäkivuista sen verran, että mulla kipeytyi äitiysloman jälkeen selkä pahasti kun menin töihin. Mä joudun töissä istumaan käytännössä 8h ja selkä ei kestänyt sitä. Lääkäri määräsi kaikenmaailman lääkkeitä ja fysioterapeutit antoi (turhia) venytysliikkeitä ja selkä vaan sattui ja sattui. No mun kohdalla suurimmaksi kivun aiheuttajaksi osottautui kierukka ja kivut puolittui vähintään kun se otettiin pois. Onnelliseksi ja autuaaksi mut teki kuitenkin osteopaatti, jolla kävin noin 8x satsin. Olin kuulemma tyypillinen asiakas: synnyttänyt (kaksi synnytystä 1v 4kk sisään) ja alkanut liikkumaan ja joutuu istumaan. Hänen taikasormiensa (venytystä, naksauttelua, hierontaa) ansiosta kivut lähtivät pois. Ainakin mulla SI-nivelet menevät pois paikoiltaan (usein synnytyksen jälkeen kuulemma) ja niiden paikoilleen laitto auttoi. En tiedä mikä sun kivun aiheuttaa, en muista ootko siitä kirjoittanut jossain kohtaa enemmän. Tunnistatko näistä mitään: http://www.selkakuntoutus.fi/SI-nivel.html

  Mukavaa työviikkoa ja toivottavasti pääset treenaamaan! Mulla on enää kaksi kertaa on rampia jäljellä ja sitten viikon loman jälkeen täytyy miettiä, että jatkanko crossfittia vai en. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo taitaa olla vähän samanlaista vaivaa mullakin. Tänään onneks jo parempana 🙂

   Mä en oo käyny on rampia ollenkaan eikä sillon vielä köysiä tuolla ollutkaan. Meinasitko jatkaa crossfitiä?

   • nasba kirjoitti:

    Meinasin jatkaa. Sain hyvän tarjouksen pojilta loppuvuodeksi, joten ainakin sen aikaa jatkan. Todennäköisesti käyn 2-3x viikossa ja pari salia sitten 2-jakoisella päälle. Matkaa tonne crossfittiin tulee niin paljon, ettei voi panostaa pelkästään siihen. :/

    Mä en oo edes ajatellut ettet sä oo käynyt on rampia. Tuolla meillä ei pääse edes harjoittelemaan ilman sen käymistä. 🙂

 2. Vim kirjoitti:

  Miten sä vasta nyt olet kokeillut köydellä kiipeämistä? 😮 Meidän boksilla sitä opeteltiin jo On Rampilla ainakin muutamana eri kertana ja sen jälkeen on tullut normaalissa ohjelmoinnissa vastaan aika usein.

  • Jonna kirjoitti:

   Meille tuli köydet tonne vasta vähän aikaa sit eikä niitä ole vielä wodeissa käytetty. Kaikki aikanaan 🙂

 3. Mika kirjoitti:

  Näinhän tämä menee, mulla ranteet paukkuu ja ruksahtelee ja nyt selkä omituisesti vähän kipeä. Urheilija ei tervettä päivää näe! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *