Hae
Palasia Arjestani

Helvetin välikausi

helvetin välikausi

Taas on se aika vuodesta, kun on aina joko liian kylmä tai kuuma. Ikinä ei ole hyvä. Ainakaan lapsen mielestä! Joka aamu tehdään lähtöä eteisessä 10-15 minuuttia. Tänään vedettiin pohjat ja saatiin aika kulumaan peräti 25 minuuttia lähtöön. Kun ei kelpaa ei sitten mikään. Kesätakki on liian kylmä, vaikka laittaisi fleecen alle. Ulkohousut on rumat ja talvitakki liian lämmin. Pipot ihan tyhmiä, äiti ihan tyhmä ja sormikkaat väärinpäin. Aina jotain! Jossakin se minunkin raja tulee vastaan ja tänään se tuli siinä, kun olin kuunnellut tätä joopas-eipäs-en-halua-mitään-päälle -kiukuttelua 15 minuuttia ja loppujen lopuksi pipo ja hanskatkin oli jätetty eilen päiväkotiin. Paloi pinna ja revin koko helvetin laatikon lipastosta ulos! Kehotin neitiä valitsemaan sieltä mitä halusi ja tekemään sen aika hemmetin nopeasti. Ilmeisesti neitikin ymmärsi, että nyt on tosi kyseessä ja suoriutui tehtävästään hyvinkin rivakasti. Saavuttiin eskariin 10 minuuttia myöhässä.

Minä ihailen suunnattomasti niitä vanhempia, joiden lapsilla on aina kaikki vaatteet tiptop ja ajoissa hankittuna. Tämän 6,5 vuoden aikana en ole vieläkään oppinut hankkimaan lapselle oikeita vaatteita oikeaan aikaan. En yhtään kertaan! Tänä aamuna tajusin, että ne helvetin välikausivaatteet pitäisi jo olla hankittuna! Eipä ollut ei, joten saatiin taistella aamulla vaatteista pitkä tovi. Välikausi tulee aina yllätyksenä, talvi tulee aina yllätyksenä ja kevät tulee aina yllätyksenä. Mimmi kasvaa tällä hetkellä niin kovaa vauhtia, että kaikkina näinä kausina saa ostaa uudet vaatteet ja turha edes haaveilla, että niitä saisi ostettua käytettynä. Ei, tuon ikäiset eivät harrasta kovinkaan ”siistiä” leikkimistä, vaan kaikki vaatteet on aina puhkikulutettuja ja rikkinäisiä rääsyjä. Niinpä sain taas maksaa pitkän pennin, kun ostin tytölle tänään hanskat, takin, housut ja uudet kengät. Se siitä nuukailusta tässä kuussa. Lapsen vaatteet tosin ovat sellaiset, joissa en yleensä kauheasti nuukaile. En osta mitään kalleimpia rytkyjä, mutta panostan aina laatuun. Välillä on todella hankalaa löytää sekä laadukkaita että edullisia vaatteita. Kyllähän noihinkin rahaa saisi uppoamaan ja kalleimmat takitkin taisivat olla 300 euron luokkaa. En ymmärrä mikä järki on maksaa moinen summa lapsen takista, joka muutaman kuukauden päästä on joko pieni tai rikki?

Mikään ei ole kurjempaa kuin kuulla, että lapsi on palellut metsäretkellä, kun ei ole ollut oikeanlaista varustusta. Tänään olin sitten tyhmä äiti, koska pakotin lapsen toppatakissa ja -housuissa. Minun mielestäni parempi niin kuin palella, mutta selitäppä se tuollaisella tuittupäälle! Talvivaatteet meillä on jo hankittuna, kun saatiin ne tytön serkulta. Jostain syystä serkku-tyttö on ollut hyvinkin siisti ja hänellä vaatteet ovat säilyneet ehjänä 😀 Parempi meidän kannalta!

Miksi tämä välikausi tulee aina ihan puun takaa!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.