Hae
Palasia Arjestani

Viime aikoina luettua

viime aikoina luettua

Heips, tällä kertaa vähän kirjajuttuja eli kerron vähän mitä täällä on tullut viime aikoina luettua. Olen lukenut pienestä lähtien paljon. Koulussa meillä oli vihkot johon piti kirjoittaa kirjan tiivistelmä aina kun sai jonkun kirjan luettua loppuun. Olin aina ensimmäinen, joka sai vihkon täyteen, sillä luin jo silloin kirjoja melko laajalla skaalalla. Kirjoihin liittyen on paljonkin muistoja ja ehkä paras on se, kun olin mummon luona Tervakoskella. Hän asui yksinään omakotitalossa syrjässä muista. Yläkerrassa oli makuuhuone, jossa yövyin ja makuuhuoneessa oli kirjahylly täynnä kirjoja. Löysin sieltä muutaman 3 etsivää -kirjan, joita aloin lukemaan. Muistan miten jännittäviä kirjat olivat, mutta pakko oli vain lukea vaikka kuinka pelotti! Olen itse asiassa näitä kirjoja hankkinut muutaman meillekin kirppareilta ja ajattelin antaa ne tytölle, kunhan hieman vielä kasvaa ja oppii kunnolla lukemaan.

Parin viime kuukauden aikana olen lukenut enemmän kuin pitkiin aikoihin. Mulla oli välissä tauko, jonka aikana en olevinaan ehtinyt koskaan lukemaan. Syynä taisi olla vain talven pimeät kuukaudet ja kauhea kiire nukkumaan joka ilta. Nykyään menen ajoissa sänkyyn jotta ehdin lukea 15-30 minuuttia. Viikonloppuisin luen pidempään ja sairaslomalla ollessa saatoin helposti lukea parikin tuntia yön hiljaisina tunteina muiden nukkuessa. Lukeminen on aivan ihanaa! Jännä miten tiettyjen kirjojen henkilöille on muotoutunut omaan mieleen omanlaisensa ulkonäöt. Kun aloitan sarjan seuraavaa kirjaa, henkilöt palaavat mieleen saman näköisinä kuin ne olivat edellisessäkin kirjassa. Mikä pettymys onkaan, jos kirjasta tehdään elokuva ja henkilöt ovat aivan eri näköisiä!

Mennäänpä sitten katsomaan mitä olen lueskellut!

viime aikoina luettua

Samuel Bjørk: Minä matkustan yksin

Metsästä löytyy kuolleena kuusivuotias tyttö puettuna nukenvaatteisiin ja kaulassaan lappu: ”Minä matkustan yksin.” Dekkarisensaatio Norjasta on kohonnut kansainväliseksi bestselleriksi.

Hyytävää tapausta alkaa tutkia elämää nähnyt vanhan liiton poliisi Holger Munch. Hän saa työparikseen nuoren Mia Krügerin, joka on huippulahjakas mutta jota riivaa menneisyyden henkilökohtainen tragedia.

Pian löytyy toinenkin kuollut tyttö. Tutkimus muuttuu karmivaksi, kun Munch saa murhaajalta viestin: hänen oma lapsenlapsensa tulisi olemaan viides uhri.

Samuel Bjørkin Minä matkustan yksin oli ensimmäinen tämän kirjailijan kirja, jonka luin. Lainasin tämän työkaveriltani, joka kehui kirjaa. Kyllä ruotsalaiset ja norjalaiset dekkaristit osaa! Minä matkustan yksin on hyytävän jännittävä ja mukaansa tempaava tarina. Tätä kirjaa en olisi malttanut millään laskea käsistä, mutta oli pakko sillä välillä tuntui, että saan sydärin kaikesta siitä jännityksestä.

Arvosana: 5/5

Viime aikoina luettua

Anna Ekberg: Salattu nainen & Nora Roberts: Rakkauden kynnyksellä

Salattu nainen

Salattu nainen on vangitsevan toimintatrillerin ja kiihkeän rakkaustarinan täydellinen yhdistelmä.
Louise ja Joachim elävät idyllistä rakastavaisten elämää Christiansön saarella, missä Louise pitää pientä kahvilaa. Eräänä päivänä kahvilaan ilmestyy tuntematon mies, joka väittää, että Louise on hänen kolme vuotta sitten kadonnut vaimonsa Helene.

Dna-tutkimukset vahvistavat asian: Louise ei ole se henkilö, joka itse uskoo olevansa. Röntgenkuvista paljastuu lisäksi, että hän on joskus saanut vakavia iskuja päähänsä, mikä on saattanut johtaa muistinmenetykseen.

Asiasta ei ole epäilystäkään, Louise on Helene Söderberg, Edmundin vaimo, kahden lapsen äiti ja suuren yritysimperiumin perijätär. Järkyttyneen Louisen on pakko palata entiseen elämäänsä – elämään, josta hän ei muista mitään – ja hyvästellä rakastamansa Joachim.

Mutta hänen on myös yritettävä keinolla millä hyvänsä selvittää mitä tapahtui yönä, jona hän katosi.

Myöskään Anna Ekbergin kirjoja en ollut lukenut tätä ennen. Kertomus on todella mielenkiintoinen ja juonenkäänteitä täynnä. Loppuratkaisu yllätti! Tarina on hyvin kirjoitettu ja aion todellakin lukea lisää samaisen kirjailijan kirjoja! Kirja ei ollut ihan yhtä jännittävä kuin Minä matkustan yksin, joten se vähentää hieman pisteitä.

Arvosana 3/5.

Nora Roberts: Rakkauden kynnyksellä

Montgomeryn veljessarjan keskimmäinen Owen on perheen moottori, listojen laatija ja väsymätön organisoija, jolta ei jää mikään yksityiskohta huomaamatta. Irlantilaista sukua oleva räväkkä punapää Avery on aina ollut Owenin ystävä, mutta kun ystävyys muuttuu joksikin muuksi, Owenin täytyy tarttua hetkeen ainaisen suunnittelun sijaan. Nora Robertsin suositun Majatalo-sarjan toinen osa on täynnä romantiikkaa ja huumoria viehättävän pikkukaupungin sydämessä.

Tämä kirja tuli luettavakseni vähän niin kuin vahingossa. Olin unohtanut kesken olevan kirjan (Salattu nainen) kotiin, joten tarvitsin mökillä jotain luettavaa. Löysin kirjan mökin kirjahyllystä ja koska tiesin, että Robertsin kirjat ovat viihdyttäviä, päätin lukaista kunnon rakkaushömppää. Eikä tämä kirja todellakaan pettänyt! Rakkauden kynnyksellä on varmasti paras Robertsin kirja minkä olen lukenut (olen lukenut niitä ehkä 5 tätä ennen). Rakkauden kynnyksellä on todellinen hyvän tuulen kirjan, jonka loppuratkaisua suorastaan odottaa, sillä sen tietää jo puolessa välissä kirjaa! Kun tahdot kevyttä ja hyvän tuulista luettavaa, valitse tämä.

Arvosana: 5/5.

Montgomeryn veljessarjan keskimmäinen Owen on perheen moottori, listojen laatija ja väsymätön organisoija, jolta ei jää mikään yksityiskohta huomaamatta. Irlantilaista sukua oleva räväkkä punapää Avery on aina ollut Owenin ystävä, mutta kun ystävyys muuttuu joksikin muuksi, Owenin täytyy tarttua hetkeen ainaisen suunnittelun sijaan. Nora Robertsin suositun Majatalo-sarjan toinen osa on täynnä romantiikkaa ja huumoria viehättävän pikkukaupungin sydämessä.

Jojo Moyes: Elä rohkeasti

”Elä rohkeasti, Clark”, Will sanoi Louisalle ennen kuolemaansa. Nyt Louisa ”Lou” Clark, englantilaisen pikkukaupungin tyttö, pakkaa mehiläissukkahousunsa, levittää siipensä ja tekee viimein unelmista totta. Hän muuttaa New Yorkiin uuden työn ja elämän perässä mutta yrittää samaan aikaan pitää yllä etäsuhdetta poikaystävänsä kanssa.

New York huumaa, haastaa, yllättää ja tempaisee Louisan kauas mukavuusalueeltaan. Kaikki ei totisesti mene niin kuin suunnitelmissa – etenkään kun tekee töitä superrikkaiden talossa, joka on täynnä salaisuuksia ja suuria persoonia. Uuden ja vanhan elämän repiessä häntä kahtia Lou joutuu pohtimaan, kummalle puolen Atlanttia oikein kuuluu. Ja kuka todella on Louisa Clark ja mitä hän haluaa?

Ai että minä rakastan Jojo Moyesin tyyliä kirjoittaa! Hänen kirjansa on täynnä mahtavaa huumoria ja veikeitä sanavalintoja. Louisa Clark tuli tutuksi sarjan aiemmissa osissa Kerro minulle jotain hyvää (aivan ihana ja liikuttava kirja!) sekä Jos olisit tässä. Suosittelen lukemaan kirjat oikeassa järjestyksessä. Louisa on aivan omanlaisensa hahmo! Toista samanlaista en ole tavannut vielä missään muussa kirjassa. Jos hän olisi oikea ihminen, haluaisin todella tuntea hänet. Sanoisin, että Elä rohkeasti ei ole aivan yhtä hyvä kuin Kerro minulle jotain hyvää, mutta todella viihdyttävää luettavaa se on. Jojo Moyes kuuluu ehdottomasti mun top3 -lempparikirjailijoihin!

Arvosana 4/5.

Viime aikoina luettua

Camilla Läckberg: Kultahäkki

Ulkopuolisten silmissä Faye on saanut kaiken: täydellisen aviomiehen, suloisen tyttären ja tyylikkään kodin Tukholman parhailta kulmilta. Todellisuudessa ahdistavat muistot lapsuudesta Fjällbackassa vainoavat häntä, ja Faye kokee elävänsä vankina kultaisessa häkissä. Oli aika, jolloin hän oli vahva ja kunnianhimoinen nainen. Se oli ennen kuin hän luopui kaikesta miehensä Jackin vuoksi.

Kun Jack pettää Fayta, hänen maailmansa romahtaa. Faye on täysin musertunut, kunnes hän päättää antaa samalla mitalla takaisin ja keksii julman tavan kostaa.

Kultahäkki on Läckbergin tapaan todellista tykitystä ja piinaavaa jännitystä! Olen lukenut kaikki Camilla Läckbergin kirjat ja Kultahäkki kuuluu ehdottomasti parhaimmistoon. Kirja on todella koukuttava psykologinen jännäri, joka kertaa mitä tapahtuu, kun joku janoaa kostoa ja on valmis tekemään kaikkensa sen eteen. Odotan kuumeisesti kirjan toista osaa, sillä sellainen on varmasti luvassa! Tämän kirjan ahmin kahdessa illassa ja se kertonee jo jotain. Jos joku kirja kannattaa lukea, niin tämä!

Arvosana: 6/5.

Minulla on tapana lukea vuorotellen vähän kevyempää ja jännitysdekkareita. Viime aikoina olen lukenut ehkä enemmän jännäreitä, koska niitä on vain tullut jatkuvalla syötöllä vastaan. Minulla on tapana käydä kirjastossa noin parin viikon välein, kun meneillään oleva kirja alkaa lähestyä loppuaan. Tsekkaan aina ensimmäisenä kirjaston bestsellerit, sillä siihen on valikoituna uutuuksia laajalla skaalalla. Kirjoja saa lainata vain kaksi viikkoa, joten niitä tulee luettua aika nopeasti. Tällä hetkellä minulla on luettavana Kristina Ohlssonin Tuhatkaunot, jonka saan luettua loppuun todennäköisesti tänä iltana. Seuraava kirja odotteleekin jo sohvan nurkalla…

Tällaisia kirjoja täällä on tullut luettua viime aikoina. Mitä sinä olet lukenut?

Edellinen postaus: Ketoilijan ruokapäiväkirja #2

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

6 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Oi näitä postauksia lisää! Tällä hetkellä luen norjalaisia dekkareita. ? Mitkä on sun 10 parasta kirjaa ever!?

  • Jonna kirjoitti:

   Ohhoh, aika hankalan laitoit! En muista suurintakaan osaa kirjoista mitä olen ikäni aikana lukenut, mutta olen jo nuoresta asti tykännyt Tuija Lehtisen kirjoista ja Stieg Larssonin trilogia on aivan huikea. Lars Keplerit ja niistä erityisesti Nukkumatti! Jojo Moyesit ja Camilla Läckbergit…en pysty valitsemaan 😀 Hyviä kirjoja on niiiin paljon!

 2. villananna kirjoitti:

  Itse tykkään lukea historiallisia kirjoja. Nyt on odottamassa yksi kirja, mikä pitäisi aloittaa. Olen kyseisen kirjan lukenut salaa äidiltäni 12 vuotiaana, ei olisi kannattanut…Ja aikuisena uudelleen, tein siitä pitkän esseen ja esitelmän opiskeluaikoina.
  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Historialliset kirjat taas ei iske minuun ollenkaan. Samoin omaelämänkerrat on aika lailla nou nou. Tosin Michelle Obamaa on kehuttu niin paljon, että on ehkä pakko lukaista 🙂

 3. Anni kirjoitti:

  Nämä kirjapostaukset on hyviä!
  Olet varmaan lukenut Anna Janssonin ja Mari Jungstedtin Gotlantiaiheiset dekkarit? Ne veivät kyllä mukanaan ihan täysin ja aiheuttivat osaltaan sen, että lähdimme ystäväporukan kanssa sinne viikoksi reissuun. Ehkä paras reissu ikinä!
  Viime aikoina olen lukenut esimerkiksi Suvi Ratisen Matkaystävän, joka oli hieno ja vähän surullinenkin kuvaus lestadiolaistytöstä. Anne B. Radgen Berliininpoppelit-sarja vei kesän alussa mukanaan ihan täysin! On hyvin kuvaavaa, etten tiennyt siitä tehdystä tv-sarjasta mitään. Se on kuulemma näytetty Suomessakin jo vuosia sitten (!) mutta minä lukutoukka kiinnostuin lähinnä näistä kirjoista. Hienoa norjalaista draamaa!
  Tällä hetkellä iltalukemisena on Sofia Sarenbrantin Avoimet ovet, joka vaikuttaa melko jännittävältä.

 4. Tinde kirjoitti:

  Oi sama maku! Tossa oli pari lemppariani! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.