Hae
Palasia Arjestani

Patonkia ja mutakakkua

Eilen tuli vähän leivottua. Tein patonkia ihan perusohjeella ja kylkeen vielä mudcaken. Vähän turhan hyvää oli toi kakku ja vielä tosi helppo tehdä!

Patongit




Ohjeesta tulee kolme patonkia.

2,5 dl käden lämpöistä vettä
25g hiivaa
ripaus suolaa (suosittelen laittamaan vähän enemmän tai sit saa olla aika iso ripaus..)
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva veteen, lisää suola ja öljy. Lisää jauhot sekaan ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Laita taikina kohoamaan liinan alle.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Jos haluat laittaa täytteitä, esim. tuorejuustoa/juusto, niin levitä ne taikinan päälle tässä vaiheessa. Kääri tiiviiksi rulliksi ja anna kohota liinan alla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes patongit saavat kullanruskean värin. Tosiaan sitä suolaa kannattaa laittaa vähän enemmän kuin ripaus.. Ohje alunperin täältä.

Mudcake

No söisitkö ite vai sylkisitkö lattialle?

200g tummaa suklaata (tai vähän vähemmän, jos menet syömään osan levystä ennen leipomista 😀 )
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 dl sokeria (itse laitoin vähän vähemmän, ehkä reilun desin)
2,5 dl vehnäjauhoja
200g voita tätäkin laitoin vähän vähemmän

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada muna-sokeriseokseen. (Suklaata kannattaa välillä sekotella sulatuksen aikana. Sulatin itse sen mikrossa ja melkein poltin koko suklaan.. ) Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovaisesti. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25 cm). Paista uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Tarjoile vaikkapa kermavaahdon tai vaniljajäden kera! Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Yksi kommentti

  1. Leijonaemo kirjoitti:

    Laiskan leipojan vinkki 😉 Mä oon pilkkonut sen suklaan sinne rasvan sekaan sulamaan, sulaa kätevästi ja sekoittuu samalla rasvaan. Itsekin olen nimittäin joskus mikrossa sulatellut suklaata, palovaaran saaden aikaan ;P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *