Hae
Palasia Arjestani

Tuorepuuro maapähkinävoilla & aroniahillolla

Processed with VSCO with a6 presetPostaus toteutettu yhteistyössä Nu3:n kanssa!

Mun perinteinen aamupala edelleen on leivät kinkulla, juustolla ja isolla kasalla vihanneksia. Välillä on kuitenkin pakko saada jotain muuta syötävää ja silloin kehittelen itselleni joko oikein herkullisen omeletin tai teen edellisenä iltana jääkaappiin muhimaan jonkun ihanan tuorepuuron. Ylipäänsä suosin aamupaloissa helppoutta, koska mun pää ei toimi yhtään aamuisin. Parempi siis tehdä jotain valmiiksi jääkaappiin tai yksinkertaisesti väsätä ne iänikuiset leivät, jotka osaan tehdä vaikka unissani 😀 Tällä kertaa tyhjensin tuorepuuron sekaan maapähkinävoin loput ja tein lisäksi erillisen hillon aroniamehusta ja kerrostelin näitä lasipurkkiin. Hillosta tuli todella hyvää ja se sopi erinomaisesti tuorepuuron kylkeen. Suosittelen kokeilemaan! Toimisi varmasti myös esim. riisikakun päällä 😉 Resepti on maidoton sekä gluteeniton, jos käytät gluteenittomia kaurahiutaleita.

Me laitettiin reilu vuosi sitten aroniapensaita mökille kasvamaan, mutta tänä syksynä ne ei vielä kovin suurta satoa tuottaneet. Muutama hassu marja saatiin maistettavaksi ja hyviähän ne todellakin oli ja vitamiinirikkaita kuin mitkä! Aroniamehu on ollut meillä jo pitkään käytössä ja varsinkin mies sitä litkii ahkerasti. Mä olen löytänyt se vasta ihan viime aikoina. Yhteistyökumppaniltani Nu3:lta sain muutaman pullon aroniamehua kotiin ja hillon lisäksi siitä pitäisi kokeilla tehdä ainakin glögiä 🙂

Processed with VSCO with a6 presetTuorepuuro maapähkinävoilla & aroniahillolla (GL, M)

 • 1 banaani
 • 2,5 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa (itse käytin kauramaitoa)
 • 4 rkl maapähkinävoita
 • ripaus suolaa
 • 60g kaurahiutaleita (voit laittaa enemmänkin!)
 • n. 20g chiasiemeniä
 • 1 dl aroniamehua

Laita banaani, mantelimaito, maapähkinävoi, suola ja kaurahiutaleet blenderiin ja blendaa sekaisin. Seoksesta tulee suht löysää, joten voit halutessasi lisätä kaurahiutaleiden määrää. Nosta tuorepuuro suojattuna jääkaappiin yön yli. Valmista erillisessä kipossa vielä hillo: sekoita pienessä kipossa aroniamehu ja chiasiemenet ja nosta kippo suojattuna jääkaappiin.

Lusikoi tuorepuuroa ja hilloa kerroksittain lasiastiaan ja laita päälle vielä iso nokare maapähkinävoita! Hyvää huomenta 😉

Processed with VSCO with a6 preset*Aroniamehu ja chiasiemenet saatu

2 kommenttia

 1. Jepa kirjoitti:

  Mahtavan kuuloista, testiin! 🙂 Tuliko tästä yksi vai useampi annos? Noin niikuin nälkäiselle aamiaiseksi. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle tässä oli yksi annos, mutta kaurahiutaleiden määrää muuttamalla tästä saa vähän nälkäisemmällekin kunnon annoksen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *