Hae
Palasia Arjestani

Shortsit on tarkoitettu kaikille!

Shortsit on tarkoitettu kaikille!

Taistelin taas eilen omien päänsisäisten demonieni kanssa pitkään ja hartaasti. En kauhean mielelläni esittele salilla a)reisiäni ja b)vatsaani. Sanotaanko näin, että ne eivät ehkä ole mulle ne kaikista mieluisimmat alueet kehossani selluineen ja makkaroineen. Ihailen aina naisia, jotka ”uskaltavat” treenata shortseissa ja kiroan samalla kauheaa kuumuutta ja märiksi hikoiltuja pitkiä treenihousujani. Mutta kun mieli ei anna periksi niin sitten ei anna. Jotenkin olen omaksunut ajatuksen ettei tällaisella kropalla ole ”oikeutta” painella menemään pienissä vaatteissa, vaikka mitäpä se loppujen lopuksi kellekään kuuluu. Nuorille siloreisisille tytöille on ihan hyväksyttävää esiintyä julkisilla paikoilla pienissä shortseissa ja lyhyissä hameissa. Mutta että tällainen 35-vuotias sellureisi tekisi saman? Ei, se ei ole soveliasta!

Kuka tämän ajatuksen on sitten istuttanut päähäni? Ehkä kautta rantain some ja yleinen mielipide tai ihan vain oma mieleni. Ehkä vähän kaikkia näitä kolmea. Toisaalta tiedän, että todella hölmöä ajatella näin, sillä shortsit on tarkoitettu kaikille. Ulkomailla heitän shortsit jalkaan sen enempää miettimättä, mutta en kotimaassa. Jostain syystä en vain ole koskaan ollut sinut omien jalkojeni kanssa. Paitsi silloin kun olin kisakunnossa ja ne näyttivät upeilta! Kun vertaan nykyisiä jalkojani (tai siis samat jalathan ne ovat….) siihen mitä ne olivat kisakunnossa, niin ei ihmekään ettei tee mieli hyppelehtiä pienissä housuissa ihmisten ilmoilla. Miksi siis pitää verrata? Tilanne nyt on täysin eri kuin mitä se oli 8 vuotta sitten. Ikinä ei pitäisi verrata menneisiin eikä muihin.

Shortsit on tarkoitettu kaikille!

Shortsit on tarkoitettu kaikille!

Joskus laastari vain pitää repäistä irti ja tehtävä muutos oman pään sisällä. Vaikka sitten väkisin. Eilen oli niin jumalattoman kuuma, että melkein sulin jo ajatuksesta treenata pitkissä trikoissa. Niinpä päätin että nyt saa muuten riittää. Ihan sama mitä kuka sanoisi tai tekisi, minä laittaisin shortsit jalkaan ja that´s it. Niinpä treenasin shortseissa ja vaikka alta kulmain yritin katsella, että tuijottaako joku mun jalkoja salilla, niin ei, ketään ei oikeasti kiinnostanut minun vaatteeni eikä reiteni. Oman pääni sisäinen mörkö siis koko homma, jälleen kerran. Jostakin päähäni iskostunut ajatus, että vain siloreisiset naiset saavat pukeutua shortseihin. Tänään jatkan samalla linjalla ja menen vetämään kyykkytreenin shortseilla. Teen tämän tasan niin monta kertaa, että ymmärrän ajatelleeni todella typerästi ja alentavasti itseäni kohtaan. Mutta hei, taas otettu askel kohti parempaa itsetuntoa ja body positivea!

Mikä sun pään sisäinen mörko on?

Ps. Noita kuvia kun katselen, niin eihän noi jalat näytä yhtään pahalta! Että mitähän hittoo mun päässä on taas liikkunut?

Edellinen postaus: Sushia ja sinilevää

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

12 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Harmi, kun postauksesta ei voi tykätä kuin kerran! Juuri muutama päivä sitten kaivoin kaapista 10 vuotta vanhat shortsit, koska tajusin, että mulla on myös oikeus pukeutua shortseihin, vaikka ei kintut ookaan enää samassa kunnossa kun parikymppisenä 😀 Mukavaa loppukesää <3

  • Jonna kirjoitti:

   No todellakin! Miksi kituuttaa pitkissä pöksyissä, kun voi heittää shortsit jalkaan? 😉

 2. Heidi kirjoitti:

  Oi kyllä! Siitä huolimatta, että olen treenannut salilla kovaa kohta melkein 20 vuotta ja harrastanut siinä ohessa muutenkin hyvin monipuolista liikuntaa, sellut tutisevat minunkin reisissäni ja pakaran alla oikein iloisesti 😀 . Shortsien käyttäminen julkisella paikalla on usein ollut pienen mietinnän alla, että voinko/ kehtaanko/ näytänkö typerältä nelikymppiseltä, joka yrittää epätoivoisesti näyttää kaksvitoselta ja katsonut paristakin eri peilistä joka suunnan, ettei nyt vaan liikaa appelsiini-iho tursuile muiden silmille.

  Nykyään tätä harvemmin tulee enää edes mietittyä, ehkä ikä teki lopulta tehtävänsä ja itsetunto on paikallaan. Oon todennut sellun istuvan nyt jo niin tiukassa, että se vaatisi kisadieetti-tyyppistä rutistusta päästä siitä edes jonkin verran eroon eikä se nyt vaan ole sen arvoista. Tänään tein kotipihassa kintuille ulkotreenin ja sitä varten laitoin kyllä niin pienet Beyonce-booty shortsit jalkaan, että niillä en varmasti menisi salille treenaamaan 😉 . Mutta toisaalta kun tulin takaisin sisälle ja näin itseni eteisen peilistä, tuumasin vain, että joo, peräsin pääsee jopa ihan oikeuksiinsa tuollaisissa pöksyissä. Asennekysymys vissiin! Pidetään sellureisien lippu korkealla, mekin olemme shortsimme ansainneet 🙂 .

  • Jonna kirjoitti:

   Mä mietin kans, että näin 35-vuotiaana ehkä voin jo hyväksyä, että sellut on siellä ja pysyy, joten niiden kanssa täytyy vain tulla toimeen! Toinen vaihtoehto on pitää pitkät housut jalassa ja kärsiä kuumuudesta. Uuh, mulla olis kans kaapissa semmoiset pikkuruiset tiukat shortsit. Ehkä repäisen ja laitan ne seuraavan kerran salille 😀

 3. Anne kirjoitti:

  Tämä! Olipa sopiva kirjoitus tähän hetkeen, koska juuri tänään ostin ensimmäiset lyhyet shortsit ja uskaltauduin käyttämään niitä. Tähän asti olen siis käyttänyt vähintään polveen asti ulottuvia housuja, mutta nyt helle tuntui sen verran kuumalta, että piti saada jotain lyhyempää. Aluksi oli jotenkin kuin alaston olo ja mietin, miltä reidet näyttävät, mutta yllättävän nopeasti kuitenkin totuin siihen ja oli kyllä mukavampi olo, kun ei ollut niin pitkiä lahkeita hiostamassa.

  • Jonna kirjoitti:

   Hyvä sinä! Meni mullakin hetki ennen kuin totuin ”lahkeettomuuteen” ja mietin, että mitähän ihmiset ajattelevat. Sitten lakkasin välittämästä 😀

 4. Hanne kirjoitti:

  Aivan kuin mun suusta kirjoitettu! Olen ollut aina sitä mieltä että shortsit kuuluvat hoikille eikä niissä saa reitevät kulkea. Kesät olen lenkkeillyt trikoissa kunnes tänä kesänä tein poikkeuksen. Menin salille, jumppaan ja lenkkipolulle shortseissa.Jos jotakuta ahdistaa se miltä näytän niin harmi. Olen suunnilleen sun kokoinen ja nyt kun katson sun kuvia niin eipä ne tosiaan hullummalta näytä. Loistavaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä kans mietin, että miksi hitossa en ole tätä aikaisemmin tehnyt!? Ja ihan oikeasti: ketään ei tunnu kiinnostavan. Se kaikki epävarmuus on vain oman pään sisällä. Aika paljon tuolla tulee shortsi-ihmisiä vastaan, ja ihan kaikenlaisia ja -kokoisia. Hyvin mahtuu sekaan 😉

 5. Laura K. kirjoitti:

  Mulla kans kestää aina aikansa talven jälkeen, että kehtaa laittaa lyhyempää lahjetta :D. Alkukesästä ostin juoksua varten shortsit ja oli muuten 100 kertaa mukavampaa juosta niissä kuin täyspitkissä (!) trikoissa :D. Ja toi on tosiaan totta, että muita ei varmasti kiinnosta pätkääkään miltä muiden kintut näyttää! Tai mikään muukaan vartalonosa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen kans huomannut miten paljon mukavampaa on ajaa pyörällä shortseilla kuin pitkissä housuissa! Onneks tänään oli ainakin aamulla vähän viileämpää…

 6. Reetta kirjoitti:

  Inspiroiduin ja menin eilen salille shortseissa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *