Hae
Palasia Arjestani

Hauskat pöllömuffinssit

Processed with VSCO with c1 preset

Tehtiin pääsiäisenä siskon luona hauskan näköisiä pöllömuffinsseja tytön synttäreiden kunniaksi. Pidettiin samalla reissulla pienimuotoiset kahvittelut Itä-Suomen sukulaisille eli samalla reissulla saatiin hoidettua ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Sisko oli tyttärensä kanssa leiponut synttäreille kakun ja minä tein kummitytön (samaisen tyttären) kanssa lisäksi vielä näitä pöllön näköisiä muffinsseja. Resepti minttusuklaan makuisiin muffinsseihin on Kinuskikissan ja pöllökoristelu on peräisin pinterestistä. Sieltä löytyy muuten vaikka mitä esimerkiksi lasten kutsuille tai syntymäpäiville!

Hauskat pöllömuffinssit

12 kpl isoja, 15 – 20 kpl pienempiä

Taikina:
1 ps (140g) Pätkis Mini Bites -paloja tai vastaava määrä pätkispatukoita
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Koristelu:
2dl vispikermaa pursotuksiin + 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12 – 15 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa vispikerma suht jähmeäksi. Lisää vatkauksen aikana siivilän läpi 1 rkl vaniljakreemijauhetta koko ajan sekoittaen. Näin saat pursotuksesta jämäkämpää. Asettele pursotuksen päälle pöllölle silmät dominokeksin puolikkaista. Silmämunat tein itse pienistä ranskanpastilleista ja nenän jellybeanseista.

Asettele kauniistin tarjolle esimerkiksi tarjottimelle.

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *