Hae
Palasia Arjestani

Huolesta sekaisin

Mä istun täällä kotisohvalla haisevana ja tukka rasvaisena pieruverkkarit jalassa. Kämppä on sekaisin ja sohva vuorattu tyynyillä ja peitoilla. Oon syönyt miten ja mitä sattuu, eilen lähinnä suklaata. Ei ollenkaan mua, mutta olosuhteet on tähän jamaan nyt vetäneet. Meidän tyttö on kipee, siis todella kipee. En ole häntä koskaan noin kipeänä nähnyt ja varmaan jokainen äiti ja isi tietää sen huolen määrän, kun oma lapsi on todella sairas. Eilen käytiin ensin terveyskeskuksessa, mutta kun ei sieltä kunnon hoitoa saatu niin mentiin vielä yksityiselle ja hyvä että mentiin. Tulehdusarvot taivaissa ja lääkekuuri päälle. Terveyskeskuksen ohjeilla olis ollut kohta sairaalakeikka 🙁 Toivotaan, että tauti alkaa nyt helpottaa!

IMG_20141213_202023

Viikonloppu meillä sujui rauhallisesti. Perjantaina kävin treeneissä ja tehtiin tytön kanssa todella hyvää lihamureketta ruuaksi ja joulutorttuja jälkkäriksi. Joulukorttien laittokin jäi viime tippaan,  mutta saatiin kuin saatiinkin ne matkaan! Miks se jää aina viimeiseen päivään!?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaiaamuna nukuttiin ruhtinaallisen pitkään koko sakki ja aamupalan jälkeen lähdin suunnistamaan salille. Kysyin vielä lähtiessä mieheltä, että pääseeköhän pyörällä eteenpäin. ..? Koska mies totesi kelin olevan mitä parhain pyöräilyyn niin heitin salikassin niskaan ja lähdin polkemaan salille. Siellä mitään eteenpäin päässyt! Räntää ja loskaa oli tiet täynnä ja mulla palo hihat ihan totaalisesti! Käännyin sit kiroillen takas kotio ja mun salireissu oli siinä. En olis bussilla enää ehtinyt perille ja pyörällä vielä vähemmän. Kyllä otti pannuun! Miehet ja niiden mielipiteet, ei kannata kuunnella 😀 Lähdettiin sit ostamaan vielä parit joululahjat ja ruokakaupan kautta kotio. Peruslauantai kaikin puolin.

IMG_20141213_115250

Hyvä pyöräilysää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain viikonlopun aikana kaivettua joulukoristeetkin esille ja niitä on nyt ripoteltu sinne tänne ympäri kämppää. Vanhat joulukortit on laitettu eteisen seinälle odottamaan uusia. Tämä on anopilta meillekin rantautunut perinne 🙂 Kaikki joulukortit siis säästetään! Meillä on jo monta vuotta ollut pieni pöytäkuusi, mutta tänä vuonna se näytti jotenkin luhistuneen kasaan ja kutistuneen. Uuden kuusen hankinta taitaa olla edessä vai mitä sanotte? Repeiltiin tolle kuusen rääpäleelle miehen kanssa ihan huolella 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tää vuosi on meillä ollut sairasteluiden osalta todella surkeaa aikaa. Ei varmaan sormet ja varpaat enää riitä laskemaan kaikkia kertoja! Kesä tässä välissä oli hyvää aikaa, mutta heti kun tyttö palasi kesälomalta takaisin päiväkotiin niin se on ollut menoa taas. Melko perseestä! Nyt ei muuta kuin viherjuomia ja vitamiineja nassuun etten vaan saa itse tuota kaameaa tautia. Sain Voimaruoalta testattavaksi uutta Total25 – jauhoseosta ja sitä oon nyt vedellyt veteen sekoitettuna nassuun. Jauhoseos sisältää 25 eri superfoodia ja on jopa ihan juotavaa! Normaalisti mun on pakko upottaa kaikki tämmöset jauheet smoothieen, mutta tätä oon pystynyt juomaan ihan sellaisenaan. Ja vielä yökkäämättä 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä yritän nyt saada jotain järkevää ruokaa kurkusta alas että jaksan lähteä illaksi töihin. Muutama uneton yö takana, toivottavasti ei yhtään edessä! Alkaa nimittäin vaatia veronsa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

21 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Voi toista pientä reppanaa. Kyynel tuli silmäkulmaan tuosta kuvasta, missä pieni tyllerö makoilee sohvalla.

  Ja kyllä. Äidin rakkaus ja huoli on rintaa raastava ja hengen salpaava. Tiedän tunteen.

  Paranemisia ja toivottavasti joulu on ehompi!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Tuollaista pientä nukkuvaa reppanaa täällä on seurattu sunnuntaista lähtien ja samat epätoivon hetket koettu monta kertaa päivässä kun kuumemittari näyttää Nelosella alkavaa lukua 🙁

   Tänään on ollut ehkä aavistuksen verran parempi päivä, mutta terveeksi on vielä pitkä matka! Kaikenlaisia tauteja nuo pienet saakin. Toivottavasti ei samanlaista tule ihan heti uudestaan. Kyllä tässä on jo ihan riittävästi sairasteltu. .

   Kiitos kivasta kommentista <3

 2. Juliet Sakunen kirjoitti:

  Ny voimia tytölle! 🙂

  • Juliet Sakunen kirjoitti:

   Tuo ei siis ollut mitään kettuilua, en keksinyt mitään lohduttavaa sanottavaa ja tuo hymiö näyttää nauravalta vaikka on vaan hymiö hymiö.

 3. Eikku kirjoitti:

  Voimia pienelle potilaalle ja jaksamista koko perheelle!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Eiköhän tämä taas tästä elämäksi muutu 🙂 Tuntuu vaan, että näitä sairasteluita on tänä vuonna ollut vähän liiankin kanssa. Väkisinkin alan miettiä että missä vika…?

 4. Marissa kirjoitti:

  Paljon tsemppiä. Voin vaan kuvitella sun huolesi. Voi pientä! <3

 5. Unna kirjoitti:

  Voimia tosi paljon! Mekin ollaan sairasteltu koko syksy pienen pojan kanssa :(.
  Aloin miettimään että onko teidän asunnossa hometta? Tai kosteusvauriota tms.
  Meillä luultavasti on ja epäilen sitä sairastelun edesauttajaksi…

  • Jonna kirjoitti:

   Homeasia kävi mielessä viime keväänä kun minä olin koko ajan kipeänä, mutta kyllä mä luulen että silkaa huonoa tuuria nämä on. Homesairastelu on mun mielestä ja kokemuksien mukaan hieman erilaista, paljon jatkuvampaa. Meillä on kuitenkin välissä pitkiäkin aikoja ettei ole yhtään mitään. Kannattaa hommata homemittaukset kotiin jos yhtään mietityttää!

   • Nimetön kirjoitti:

    No hyvä jos ei siitä ole kiinni sairastelu. Tuntuu kyllä että syksyisin vaan on koko ajan kaikki kipeenä..
    Ja me asutaan opiskelija asunnossa, josta lähtä on onneksi muutaman kuukauden päästä kun menee koko talo saneeraukseen :).

    • Jonna kirjoitti:

     Ikinä ei voi olla sataprosenttisen varma! Nää syksyt on kurjinta aikaa kun kaikki pöpöt jyllää. Täytyy alkaa suunnittelemaan eläkepäiville jotain kivaa lomaosaketta Kanarialle 😀

 6. Ninnunna kirjoitti:

  Voi Jonna, ymmärrän sua! Meillä tyttö 3,5v sairastanut tänä syksynä pitkän ja raskaan kaavan kautta. Viime kuussa käytiin sairaalassa 3 päivää eristyksissä ja taudiksi paljastui verenmyrkytys. Eilen kun tuli (taas) päiväkodista soitto, että päikkäreiltä herännyt kuumeisena, mittarissa 39, niin iski paniikki – ei kai taas! Onneksi lapsen kunto on aivan toista kuin viime taudin aikana, ja tyttö on tämän aamun ollut hyvin virkeä ja iloinen itsensä. Oon niin kiitollinen ja onnellinen, että on otettu lapselle vakuutus, joten ei ole lompakosta kiinni voidaanko käydä yksityisellä! Me asutaan täällä korvessa, missä tk:hon on 35km ja iltaisin jos päivystys on muualla, niin saattaa venyä 80km suuntaansa. Kuka halua ajaa 160 kilometriä sairaan lapsen kanssa? Ja lähimpään sairaalaankin kun on 190km, niin mietin kyllä tässä sairastelun lomassa, että pitäsköhän muuttaa jonkun isomman kaupungin laitamille…

  Hurjasti voimia teille ja pienelle paljon parantavia tuulahduksia täältä pohjoisesta! Toivotaan, että tauti talttuu! Ja vielä yksi asia, muistathan Jonna luottaa vaistoihisi! Eilen puhuin puhelimessa päivystävän lääkärin kanssa, joka muutaman minuutin puhelun jälkeen vielä varmisti: ”Niin sinähän siis olet tämän lapsen äiti? Mikä on sinun arviosi äitinä, joka on nähnyt lapsensa verenmyrkytykseen sairastuneena, mikä on lapsen vointi ja yleiskunto tällä hetkellä?” Meinasi päästä itku, mikä ihana lääkäri! Hän oikeasti luotti minun arviooni äitinä! (Iseihin pätekööt samat sanat, kyllä lapsiensa kanssa aikaa viettävät isät tietävät).

  • Jonna kirjoitti:

   Hui, aivan kauhea tilanne! Selvisikö mistä verenmyrkytys tuli? Kerran kun tuollainen sattuu niin sitä on varpaillaan ja huolissaan koko ajan. Meillä ei tytöllä ole vakuutusta, mutta siitä huolimatta yksityiselle mennään. En ymmärrä miksi terveyskeskuksessa ei saatu pyytämääni hoitoa vaikk tyttö oli todella kipeä. Ei edes lääkärille päästy saati tulehdusarvoja otettu. Tiesin heti ettei ole kyse mistään perusflunssasta, mutta ei ne mua mitään tosissaan ottaneet.

   Voi kun tuollaisia lääkäreita olisi enemmän, joka teidän kohdalle sattui. Liian moni jättää vanhempien tuntemukset omaan arvoonsa vaikka vanhemmathan ne oman lapsensa parhaiten tuntee! Tässä on viime yönkin aikana kuviteltu yhtä sun toista kauhuskenaariota. Tieto lisää tuskaa ja mun ammatissa tietoa tulee vähän liiankin kanssa. Huh, viime yö meni taas kuumeisen lapsen kanssa, mutta tänään hän on jo syönyt vähän paremmin. Ehkä elämä voittaa taas tässäkin talossa 🙂

   Toivottavasti teillekään ei enää satu mitään kauheuksia! En voi edes kuvitella miten riekaleina olette olleet sairaalareissun aikana…

   • Ninnunna kirjoitti:

    Eipä tuo koskaan selvinnyt mistä johtui, mutta säikäytti aivan täysin. Sairaalasta kun kotiuduttiin, niin olin aivan lamaantunut muutaman päivän. Nyt ollaan taas onneksi terveitä.

    Miten teillä pieni voi?

    • Jonna kirjoitti:

     Selkeästi paranemaan päin! Tänään ei ole kuumetta ollut ollenkaan 🙂 Yskä on aivan kaamea ja tyttö sai eilen niin hirvittävän itkukohtauksen että olin jo lastenklinikalle lähdössä. Vaikutti oikeasti kivuliaalta mutta taisi olla rassukka vain todella väsynyt. Nukahti syliin ja oli oma iloinen itsensä herättyään 🙂

     Hankalaa noiden lasten kanssa kun ei aina tiedä että sattuuko oikeasti vai onko vain jokin muu! Saa varpaillaan olla koko ajan… Nyt onkin serkku-tytöllä sit sama tauti 🙁

 7. Jonna Henttonen kirjoitti:

  Heipä hei! 🙂

  Ensiksikin haluan toivottaa paljon voimia ja parantumisia teille! <3
  Sitten jatketaan, olen nyt jo jonkin lueskellut tätä mukavaa blogiasi. On hienoa miten jalat maassa ilman hirveää paniikkia elät elämääsi ja astelet kohti unelmaasi. Minulla on paljon samanlaisia kiinnotuksenkohteita, kuin sinulla ja siksi varmasti tämän blogin seuraaminen kuuluukin melkein joka päivääni. Eli olen itse hyvin kiinnostunut hyvinvoinnista, terveellisestä ja monipuolisesta ruoasta sekä eritoten liikunnasta. Nyt on pitkään jo kiinnostanut tuo Crossfit, ja koska asunkin Itä-Vantaalla, niin tiedustelisin missä sinä käyt ja suositteletko paikkaa? 🙂 Jotenkin jänskättää niin yksin lähteä kokeilemaan, mutta nyt pakko toteuttaa haave ja lähteä sitä viimein testaamaan.

  Oikein mukavaa joulunaikaa teidän koko perheelle ja kiitos huippu-blogista! 🙂

  -Jonna

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka!

   Ihan alkuun kiitos ihanasta kommentista 🙂 On aina mukavaa kuulla, että siellä ruudun toisella puolella on samanhenkisiä ihmisiä ja mun jutuista saa edes jotain iloa 🙂

   Mä treenaan itse Tammistossa Crossfit Vantaalla ja saman puljun omistajathan avasivat vähän aikaa sitten Crossfit 01300 Tikkurilaan! Kumpiko sulle olisi lähempänä? Alkeiskursseja eli On Ramppeja järjestetään Tikkurilassa, mutta sillä jäsenyydellä pääsee sit myös Tammistoon sekä Kalasatamaan treenaamaan 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Juu, täällä tosiaan samanhenkinen ihminen mielenkiinnolla seuraa blogiasi. 🙂
    Hei mahtavaa, noi molemmat on mua melko lähellä. Eli voisinpas alkuvuodesta lähteä tuollaiselle alkeiskurssille. 🙂
    Se on varmaan huippu kivaa ja tehokasta, vielä kun löytäisi jonkun kaverin mukaan että saisi yhdessä painaa täysillä kohti unelmakroppaa! 🙂 Aina se toinen kuitenkin tsemppaa yrittää vielä astetta kovemmin! 😉

    • jonna1983 kirjoitti:

     Käsi sydämellä voin kertoa että sieltä löytyy varmasti saman henkisiä kavereita! 🙂 tervetuloa joukkoon mahtavaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *