Hae
Palasia Arjestani

Anni Vuohijoen tempaus-klinikka, osa 1.

kuvia 015

 

Heippa! Kuten kuvasta ja otsikosta näkyy niin minäkin oon päässyt taas treenaamaan 🙂 Nyt ollaankin sit jännän äärellä, että olenko varmasti riittävän terve treenaamaan vai iskeekö pöpö uudestaan. Tän taudin kanssa nimittäin mikään ei ole ollut varmaa. So far so good!

Mahtava Vuohijoen Anni kävi pitämässä meille marraskuussa rinnalleveto-klinikkaa ja nyt Anni tuli pitämään Crossfit Vantaalla kaksipäiväisen klinikan aiheena ihanan kamala tempaus. Rinnalleveto-klinikasta pääset lukemaan tästä. Tempausta treenattiin siis kahtena päivänä ja 1,5 kerrallaan.

kuvia 001

kuvia 002

kuvia 003

kuvia 004

kuvia 005Ekana päivänä homma aloitettiin ihan nollasta. Lähdettiin tsekkaamaan jokaisen liikkuvuutta ja harjoteltiin liikerataa alkuun kepillä ennen kuin siirryttiin kiinni tankoihin. Tehtiin myös perinteinen viivatesti eli jokainen veti viivan varpaiden eteen ja temmatessa ja allemenoja treenatessa piti pysyä viivan takana. Enpä aina pysynyt eli loikkaan vähän eteen päin. Rinnallevedon kans tätä ongelmaa ei ollut.

kuvia 007

kuvia 008

kuvia 009 kuvia 010 kuvia 011 kuvia 012

 

kuvia 014

 

Pelkän mustan kepin kanssa pääsin vielä temmatessa ihan hyvin alas asti ja valakyykytkin meni kohtuullisen hyvin, mut vaikeudet alkoi siinä vaiheessa kun otin 15kg tangon käteen. Tätä olen ihmetellyt aiemminkin ja luulin että yksinkertaisesti vaan oon ihan paska tempauksessa, mutta sen paskuuden lisäksi myös liikkuvuus yläkropassa on ihan onneton. Sinänsä oli kiva saada vahvistus omille ajatuksille huonolle liikkuvuudelle ja oli mahtavaa myös tietää, että asia on korjattavissa niinkin yksinkertaisella asialla kuin keppijumpalla ja liikkuvuusharjoittelulla 🙂 Jälleen kerran kirosin sitä etten tajunnut salivuosien aikana venytellä tai tehdä juuri mitään liikkuvuuden eteen. Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä vaan panostakaan myös liikkuvuusharjoitteluun vaikka tavoitteena olisikin pelkkä lihasmassan kasvatus! Se nimittäin palkitsee tulevaisuudessa 🙂

kuvia 018

Jonna, ne olkapäät taakse..

kuvia 019

 

kuvia 016kuvia 021 kuvia 022 kuvia 024Keppijumpan jälkeen siirryttiin neljän ryhmiin, jossa jokainen teki 1) pelkän vedon epäkkäillä, 2) tempauksen nivusista, 3) tempauksen reideltä ja 4) tempauksen nilkoista. Oli tosi opettavaista seurata toisten tekemistä, mut samalla tajusin myös oman surkeuteni vaikken vielä tolle huonolle liikkuvuudelle vielä mitään mahdakaan. Muiden toistot näyttin niin helpoilta ja jokainen pääsi alas asti. Pakkohan munkin on päästä joku päivä!?

kuvia 029 kuvia 030 kuvia 031 kuvia 032 kuvia 033 kuvia 034 kuvia 035

 

Hankaluus oli myös sormilukon pitäminen tempaus-otteella. Mulla meni tosi nopeesti iho ihan helläksi ja orastaville vesirakkuloille peukalon hangoista. Samoin peukalot itsessään tykkäsivät vähän kyttyrää varsinkin valakyykkyn osuudessa. Tempauksen kanssa on vielä todella paljon tekemistä, koska huomasin ennen jokaista toistoa kertaavani noin miljoona asiaa mielessäni mitkä täytyy yhden toiston aikana muistaa: purista pakaroilla ja takareisillä, kädet löysinä, yläselkä tiukkana, tuo tanko selällä syliin, ponnistus ja veto epäkkäillä, allemeno, tangon vastaanotto, mene niin syvään kuin pääset ja siinä pysäytys ja kyykkää siitä alas… huh!

kuvia 036 kuvia 037 kuvia 048 kuvia 049 kuvia 050 kuvia 051 kuvia 052 kuvia 053

 

Anni kiersi katsomassa meidän jokaisen toistoja ja korjasi tekniikkaa koko ajan jos korjattavaa oli. Ja olihan sitä 😀 Lopussa käytiin vähän läpi sitä miten kannattaa lämmitellä ennen tempaustreenejä ja mitä kaikkea tehdä itse treenissä. Aika kauan menee ennen kuin saan kasaan ne vaadittavat 10 000 toistoa jolloin koko liikkeen pitäis tulla kohtuullisen helposti ja selkäytimestä asti! Mulla on ykkösprioriteettina nyt liikkuvuuden parantaminen ja sen seuruksena tangon alle pääseminen kyykkyyn asti.

kuvia 064 kuvia 072

 

Vaikka videoita katsoessa tempauksen liike näyttää yhtenäiseltä niin yksi asia siellä on hyvin tärkeä, jota en itsekään tiennyt: tangon kiinni otto. Eli tanko täytyy ennen kyykkäystä saada otettua hyvin kiinni ja pysäytettyä ettei paino tule sukkana läpi ja toisto päätyy persiilleen lattialle. Tuota vaihetta ei näe ollenkaan, kun koko liike tulee automaattisesti. Siellä se kuitenkin on 🙂 Varmaan ymmärsitte mitä tarkotan 😀 Sitä toi ylläoleva Annin piirustus tarkoittaa!

Loppuun vielä pienenä motivaatiopläjäyksenä Annin video.

….to be continued… nyt syömään!

 

6 kommenttia

 1. Pia kirjoitti:

  Nyt on pakko sanoa, että sä näytät vähän mun ihannoimalta crossfit jumalattarelta, Annie Thorisdottirilta! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, vain taidot, voimat ja samanlainen kroppa puuttuu 😀 Annie on kyllä kova nainen! Voi kun oliskin yhtä taitava ja vahva jonain päivänä… ei auta muu kuin treenata!

 2. Eveliina kirjoitti:

  Anni Vuohijoki on kyllä kova muidu. Siltä saletisti sai paljon hyviä vinkkejä 🙂 Ainahan noi niin kauheen helpolle ja yksinkertaiselle näyttää mutta se että siitä tulee sen näköistä vaatii sata eri asiaa. Ei onnistuis multa mitenkään joten rispekt!

  http://musclefetish.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Anni on tykki! Ja mielettömän hyvä opettamaan. Osaa hyvin ja ymmärrettävästi neuvoa mikä on vikana ja miten se korjataan. Mullekin tuli vaan tommonen vaatimaton päivittäinen keppijumppa ohjelmaan 😀 Katotaan miten kauan saan kepitellä ennen kuin liikkuvuus on vaadittavalla tasolla…

   Painonnosto on tosi mielenkiintoista ja tykkään ite siitä tosi paljon! Haavenahan on päästä joskus tekemään virallinen tulos kisoihin, mut siihen menee vielä hitosti aikaa..

 3. ap kirjoitti:

  Katsos toi http://www.youtube.com/watch?v=Q_qGF2l8rvQ ja mieti sen jälkeen onko ne olkapäät sittenkään se isoin ongelma 🙂 Näyttävät pyörivän sulla ihan riittävän hyvin. Mä luulin samaa ennen, mutta kyllä jouduin myöntämään että kumijalankin täytyi vaan venytellä niitä ”hips, knees and ankles” niin se over head asento paranee 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on parantamisen varaa ihan joka kropan osassa venyvyyden osalta 😀 Mut joo, liikkuvuutta tarvitaan lisää myös tonne alakertaan mut en mä saa käsiä noin taakse kuin tuossa videossa. Tuolla naisella on ihan uskomaton liikkuvuus! Mulla ei kohta riitä vuorokaudessa tunnit kun pitäis liikkuvuuttakin parantaa joka puolelta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *