Hae
Palasia Arjestani

Kesäkurpitsarieskat.

Mun yksi ehdoton suosikki blogimaailmassa on Isyyspakkaus-blogi ja blogin mahtavat reseptit! Kyseisestä blogista löysin tämänkin kesäkurpitsarieskojen ohjeen ja seuraavana täytyy testata kesäkurpitsa-brownieita á la Isyyspakkaus 🙂

Kesäkurpitsarieskat (n. 20 kpl)

  • 1 iso kesäkurpitsa (n. 800 g)
  • 2 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia)
  • 1 kananmuna
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • n. 5 – 6 dl vehnäjauhoja

1. Paloittele kesäkurpitsat ja keitä pehmeiksi pienessä määrässä vettä. Muutama sentti vettä kattilan pohjalla riittää.

20130919_190842

2. Soseuta kesäkurpitsat keitinliemeen ja anna jäähtyä.

20130919_194217

3. Lisää kesäkurpitsasoseeseen piimä/kermaviili/jugga, kananmuna, suola ja kaurahiutaleet. Minä käytin kermaviiliä ja se sopi näihin oikein mainiosti.

20130919_195952

4. Lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että saat helposti levitettävän ja pehmeän taikinan, mutta älä vaivaa taikinaa. Taikinan tulee rakenteeltaan muistuttaa kaurapuuroa.

20130919_200926

5. Nostele taikina pellille pieniksi keoiksi. Rieskat eivät juuri leviä paistettaessa, joten taikinaa saa laittaa ihan reilusti yhteen rieskaan.

6. Ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne sormilla rieskoiksi. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla.

20130919_202747

7. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat paistuneet kullanruskeiksi.

20130919_204858

Nauti lämpimänä voin kera! Seuraavana päivänä käytä leivänpaahtimessa, sipaise voita päälle ja nauti yhtä suurella ruokahalulla kuin paistopäivänäkin 🙂

 

10 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Mitä luulet voisko no vehnäjauhot korvata jollain? 🙂 ku perheessä on yks vehnäallerginen 🙂

    • Veera kirjoitti:

      Ehdinkin jo testailla 😀 korvasin vehnäjauhot ohralla ja jogurtin maitorahkalla 🙂 tuli superhyvää! 🙂

  2. Ieppa kirjoitti:

    Kiitos Jonna! Yksi resepti lisää mihin saan tuhottua meidän törkeen isot kesäkurpendaalit. 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Mitenkäs isoja mötiköitä sulla siellä on..? Kokeile niitä kesäkurpitsabrownieita!

  3. riitu kirjoitti:

    Oiii pitää testata! Rakasta kaikkia rieskoja, itse käytän paljon spelttijauhoja tekemisissäni 🙂 suosittelen kokeilemaan, en korvaasillä kaikkea mutta osan, antaa kivan maun!

  4. Emmah kirjoitti:

    Lol @ ”iso kesäkurpitsa 800g”, mun isoin tais tänä kesänä olla vajaa ~4kg. Pitäs vissiin kokeilla näitä reseptejä, mutta oon vaan niin laiska tekemään. Kun ne jotenkin valmistuis itsekseen… 😀

    • Jonna kirjoitti:

      Haha 😀 taitaa toi 800g olla aika normi kaupassa. Mun kesäkurpitsat kasvo hädin tuskin puoli kilosiksi 😀 laitettiin vähän turhan myöhään ne maahan. Kasvatitko omas kasvihuoneessa vai avomaalla?

  5. Ei-martta kirjoitti:

    Heip, lähde kun oli oikeaoppisesti mainittu alussa, niin halusin vain tuoda ilmi, että tämä kuulostaa aikalailla samalta kuin Marttojen vastaava resepti: https://www.martat.fi/reseptit/kesakurpitsarieskat/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *