Hae
Palasia Arjestani

Crossfitissä!

Heippådei!

Täällä ollaan hengissä crossfitin jäljiltä, just ja just 😀 Eilen kävin siis Keravan crossfitin ilmaisessa demossa kokeilemassa, että miltäs se crossfit-treeni tuntuu ja voin sanoa, että tuntuu! Torstain ja perjantain pidin kokonaan lepoa treeneistä joten paikat ei ainakaan olleet jumissa eilen. Vähän jänskätti, että mitä siellä demossa tehdään ja miten se menee. Meitä oli neljä naista testailemassa ja näistä kolmesta muusta tunsin kaksi. Tai no Johannan tunnen jo vuosien takaa, mutta Annukkaan tutustuin vasta junamatkalla 😀 Annukka lähti demoon mukaan siis mun blogin kautta ja on aiemminkin treenannut crossfittiä ja sen kyllä huomas! Mimmi veti ihan kauhealla tahdilla!

kuvia 014

Boxihyppyjä.

Boxihyppyjä.

kuvia 016kuvia 017

Sinne se vaan ponnisti :D

Sinne se vaan ponnisti 😀

Alussa lämmiteltiin hyppynarulla ja kepillä. Oon varmaan joskus tosi monta vuotta sitten hyppinyt viimeksi narua ja no… olihan se vähän hankalaa aluksi 😀 Mulla on hyppynaru kulkenut salikassissa jo vaikka kuinka kauan, mut en oo sitä käyttänyt ollenkaan. Nyt tähän asiaan tulee muutos! Hyppynaruilun jälkeen lämmiteltiin yläkroppaa kepillä ja harjoteltiin vähän normikyykkyä ja valakyykkyä. Noiden päälle vielä boxihyppyjä, askelkyykkykävelyä kiertäen sekä istumaannousuja.

Etunojapunnerruksia.

Etunojapunnerruksia.

kuvia 031Sit päästiinkin asiaan ja tehtiin päivän treeni (WOD) johon kuului 5 boxihyppyä, 10 etunojapunnerrusta, 15 ilmakyykkyä ja 20 istumaannousua. Näitä 20 minuutin aikana niin monta kierrosta kuin pystyi. Mä taisin saada reilut kahdeksan kierrosta puuskutettua! Vatsoissa hyydyin kyllä täysin, ei vaan jaksanut. Treenisä tuli aika kova hiksa 😀

Ilmakyykkyä.

Ilmakyykkyä.

kuvia 049Seuraava On Ramp-kurssi Keravalla on 9.6 ja seuraava ilmainen demo 1.6. Lisää tietoa täältä. Onko joku innokas aloittamaan crossfitin Keravalla mun kans? Mulla on ainoa suuri mietinnän aihe tällä hetkellä tuo välimatka. Mulla menis treenimatkoihin melkein kaksi tuntia per kerta ja maksaahan se junalla kulkeminenkin! Tahtoisin niin kovasti kyllä tonne crossfittiin ja mieskin on näyttänyt vihreää valoa 🙂

Istumaannousuja.

Istumaannousuja.


Ei muuten päässeet lonkankoukistajat töihin, kun alaselän alla oli tuollainen tuki ja jalat sammakkoasennossa!

Ei muuten päässeet lonkankoukistajat töihin, kun alaselän alla oli tuollainen tuki ja jalat sammakkoasennossa!

Mun päivät on viime aikoina koostuneet lähinnä mimmin kanssa ulkoilusta sekä ruuanlaitosta. Oon aika paljon leiponutkin viime päivinä. Eilen saatiin mun sisko ystävänsä kanssa meille kylään Suomen peliä katsomaan. Piti vähän leipasta vieraita varten.

Kesäkurpitsakakkua.

Kesäkurpitsakakkua.


Pizzaa: salamia, kinkkua, katkarapua, mozzarellaa.

Pizzaa: salamia, kinkkua, katkarapua, mozzarellaa.


Pizzaa vol 2: kinkku-ananas-aurajuusto. Se perus :)

Pizzaa vol 2: kinkku-ananas-aurajuusto. Se perus 🙂

Perjantaina tein ekaa kertaa elämässäni leipää!

Taikinaterapiaa :)

Taikinaterapiaa 🙂


Siemen-jogurttileipää.

Siemen-jogurttileipää.


Lohta päälle, uuuuuhh...

Lohta päälle, uuuuuhh…

Leipää ja sämpylöitä yritän nyt tehdä entistä enemmän itse. Tuleehan se paljon edullisemmaksia tehdä itse 🙂

Lohtakin paistoin ekaa kertaa elämässäni pannulla!

Lohtakin paistoin ekaa kertaa elämässäni pannulla!

Kuinkas teidän viikonloppun on sujunut? Onko treenattu ja syöty terveellisesti? Mulla on nyt pieni ahdistus tästä treenimotivaation puutteesta (salilla). Ärsyttää kun ei tee mieli treenata mut syödä voisin kyllä koko ajan! En tajua mitä nyt on oikein menossa. Mistä tää totaalikyllästyminen on oikein tullut?? En kuitenkaan halua menettää kaikkea dieetillä tehtyä työtä ja nykyistä kuntoa niin joku roti tähän touhuun tarvii nyt saada. Paska fiilis, ei voi muuta sanoa.

No enivei. Huomenna meen salille ja teen… jotain. Oon kaavaillut vähän jotain crossfit-tyylistä settiä mut katsotaan nyt! Vatsoja en ainakaan tee, kun ne on eilisestä aivan törkeän kipeet 😀 Sain myös hierrettyä häntäluuni jotenkin vatsoja tehdessä mattoon ja nyt on iho auki puolesta kannikasta. Vähän oli vaikeuksia viime yönä nukkua kun en pystynyt olemaan ollenkaan selälläni 😀

 

 

 

18 kommenttia

 1. Hande kirjoitti:

  Joskushan on ihan hyvä kokeilla jotain muutakin kuin pelkkää salia. Eihän ne lihakset minnekkään karkaa vaikka niitä käyttäisi välillä muualla 😉
  Ei kait kukaan jaksa aina olla 110% motivoitunut, kun ei ole sitä konkreettista tavoitetta näkyvissä..

  • Jonna kirjoitti:

   Joo en mä lihasten häviämistä tai pienentymistä pelkää. Luulen että crossfitissä käy päin vastoin kun kroppa saa täysin uudenlaista ärsykettä 😉 ehkä mä kuulun niihin joilla täytyy jonkinlainen tavoite olla koko ajan mielessä että jaksaa motivoitua täysillä,

 2. sari kirjoitti:

  Enpäs ole kuullutkaan tosta crossfitistä 🙂 Ilmeisesti tykkäsit? 🙂

  Viikonloppuna tuli käytyä salilla ja herkuteltua…Sulla on motivaation puute salilta. Mulla taas ruokavalion suhteen…voisin syödä herkkuja päivittäin ja muutenkin tuo ruokailujen säännöllisyys on päin peetä. treenit menee kyllä suht hyvin…Nyt olen innostunu leuanvedoista ja joka kerta salilla teen niitä…nyt menee avustettuina kuminauhalla huimat 5kpl 😀 mut en oo niitä koskaan tehny ja nyt oon tehny niitä n. 2 viikon ajan 😀
  Mut tsemppiä sulle treeneihin…jospa sitä motivaatioo taas jostain löytyy. Jos liikuskelet nyt muulla tavoin ja jätät saleilun hetkeksi taka-alalle ja sit taas uudella innolla sinne? Auttaiskohan? tai sit ei :/ onko sulla aiemmin tullu tollaista saleilua kohtaan?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo tykkäsin kyllä kovasti! Toisaalta siinä on vanhoja tuttuja liikkeitä, mutta kroppaa saa haastaa ihan uudella tavalla ja joutuu vaatimaan itseltään aivan erilaisia asioita kuin mihin on tottunut 🙂

   Ruokailuiden pitäminen näpeissä on kyllä vaikeeta varsinkin jos ei tee mieli treenatakaan.. Sulla ehkä vielä se jos ruoka-ajat venyy niin sit tulee napostelun tarve ja makeanhimo. Ruoka-ajat vaan säännölisiksi niin hyvä tulee 🙂

   Hei sullahan nousee sit hyvin jo leuat! Niitä ei opi tekemään kuin vetämällä leukoja. Negatiivisia kannattaa myös kokeilla välillä ja silloin tällöin yritä myös omalla painolla 🙂

   Kyllä mä tänään ajattelin salille mennä. Teen sen mitä huvittaa tehdä ja lähden pois. Minkään lapun mukaan en viitsi tehdä nyt..

 3. Riitta kirjoitti:

  Ehkä sulla on vaan liikaa aikaa treenata 😛 tai näin mulla oli just ennen tytön saantia, ei huvittanu peruspuntti ei sit yhtään,väkisin sai ittesä salille aina raahata,kun aikaa pysty viikosta käyttää treeniin niin paljon kun vaa halus,eli pitihän se nyt se 5-6 kertaa käydä kuitenkin 😉 mutta nykyisin kun aika ja mahdollisuus treenata on kortilla, ei todellakaan tuu mietittyä tekiskö mieli mennä,vaan sitä ollaan jo matkalla kun joku rako treenille tulee 😀 mulla ainaki auttaa kyllästymiseen ihan uuden tyyppinen ohjelma, ja tosiaan onha ne ruokailutki helpompi pitää kasassa kun on hyvä rytmi treeneissäkin.ja voihan toiminnallisia liikkeitä yhistellä punttireeniinki!
  mutta hyväähän se vaan tekis välillä iha uuden tyyppistä treeniä tehä,kyllä muaki edelleen kiinnostas tuo crossfitti varsinki(ennen tyttöä mietin jopa telinevoimistelua tai jotain akropatiakurssia ;)) jos vaan tämän hetkinen tavoite ei ois niin erilainen :/ no,vielä jonain päivänä! ja ihania leipomuksia taas,herkuteltua tuli kyllä täälläkin viikonloppuna…

  • Jonna kirjoitti:

   Se voi olla joo 😀 periaatteessahan mä pääsen vaikka joka päivä salille jos tahdon kun miehellä on tuollainen perus 8-16 duuni. Ens syksynä ollaankin sit molemmat töissä ja asiat saattaa vähän muuttua…

   Mä oon kans välillä miettinyt aikuisten akrobatiaan lähtöä, vois olla hauskaa! Ainakin olis täysin erilaista treeniä 🙂 ootkos sä kisoihin ajatellut vai mikä sun tavoite nyt on?

 4. Johanna kirjoitti:

  Joo, kivaa oli. Tänään yritin onneton mennä vielä puntille kun kerrankin pääsin, mutta eihän siitä mitään tullut kun eilinen painoi lihaksissa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla oli kans tarkoitus mennä eilen puntille mut päädyin sit kävelylenkille ja ihan hyvä niin. Tänään sit uudella innolla ja vähemmän kipeänä salille!

 5. Emmah kirjoitti:

  Heh, kävi itelle kans häntäluun kans samalla tavalla kun töissä oli porukalla leuanveto/dippi/kyykky/istumaannousu -veto ja tosinaisethan vetää sen farkut jalassa. Ei muuten ihan päivässä tai parissa parantunu.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ei oo parantumisesta vielä tietoakaan. Tänään olis vauvauinti mut kuinkahan paljon toi kirvelee siellä kloorivedessä 😀

 6. Gatsu kirjoitti:

  Moikka Jonna!

  Pakko oli kommentoida kun crossfitistä tuli puhetta 😀 oon itte kilpaillu bf:ssä 2005-2012 (en tosin joka vuosi koska perhekkin on lisääntyny välillä), viime syksyn jälkeen tuli kyllästyminen ”peruspunttiin” ja lihasryhmäkohtaseen vääntämiseen. Crossfitin alotin marraskuussa, tulokset pompsahti kasvuun ja motivaatio on ollu katossa siitä lähtien 🙂 mm.penkissä painot nous 10kg 3kk aikana! En käy virallisella crossfit -salilla vaan ihan tavallisella kunnan salilla, tosin varusteluun kuuluu renkaat, köysi ym. tarpeellista cf-treenien läpivientiin. WODit kopsailen netistä esim.crossfit.com 😉

  Tsemppiä lajinvaihtoon mikäli siihen päädyt !

  • Jonna kirjoitti:

   Moi! Itse asiassa oon miettinyt vähän samanlaista systeemiä jos tulee matkojen kanssa ongelmaa.. Miten sä opettelit kaikki liikkeet? Mä en vaan tiedä minkälaisilla painoilla ne liikkeet pitäis tehdä ja eikö siihen aina kuulukaan voimaosuutta? Noi crossfit.comin treenithän on osa tosi lyhkäsiä!

 7. Gatsu kirjoitti:

  Youtubesta hain videoita niihin liikkeisiin mitä en itte hoksannu, paljon on tullu katteltua kisavideoita ym. mistä liikkeiden nimet ja suoritustekniikat on jääny päähän. Aina ei tosiaa tehdä voimaosuutta alkuun vaan treeni saattaa olla pelkästään metcon -tyyppinenkin. Joskus tulee kyllä tehtyä extrana jotai rengastreeniä tai haukkareiden vääntöä. crossfitkuopio.com sivuilta tulee kans paljon kopioitua wodeja ja siel alko just uus ohjelmointikin mikä tuntuu hyvältä. Lyhennykset googlettelin (AHAP, EMOM jne.) , samoin painoja jos on joku nimetty metconi.

  • Jonna kirjoitti:

   Iso kiitos sulle! Selvensi kyllä huomattavasti 🙂 mä päätin kans alkaa treenaamaan ihan tuolla omalla salilla cf-treenejä. Liian pitkä matka on noille Helsingin bokseille meiltä 🙁

   Mä tein eilen yhden treenin crossfit.comista ja tänään kans otan treenin sieltä. En kyllä alkuun pysty niillä merkatuilla painoilla tekemään kun ei kaikki liikkeetkään välttämättä ole ihan hallussa 😀 jännä nähdä mitä tästä tulee! Uusia lihaksia on ainakin löytynyt kun kroppa on kipeänä vähän sieltä täältä!

   Onks sulla muuten blogia olemassa? Tai tiedätkö hyviä cf-blogeja?

   • Gatsu kirjoitti:

    Mulla ei oo itellä blogia mut seurailen Essi Koskisen kirjottelua, sieltä sit surffaillu eteenpäin muiden sivuille. Muistan kun heti ekan treenin jälkee huomas selkeesti et mitkä on omassa kropassa ne heikot lenkit 😀 nopeesti ne vaan kehitty ja edelleen mennään hyvällä sykkeellä eteenpäin…pitäs vaan muistaa syödäkkin tarpeeks!

    • Jonna kirjoitti:

     Kiitos vinkistä, täytyy laittaa seurantaan!

     Mulla on varmaan liikkuvuus ja hapenottokyky ihan perseestä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *