Hae
Palasia Arjestani

Onko sairaus oikeutus syödä mitä sattuu?

Viime viikko oli ruokailuiden osalta ehkä surkein aikoihin. Nyt kun katsoin noita omia syömisiä kuvien kautta niin huomasin, että flunssa teki selkeästi tuloaan jo maanantain tienoilla. Ruokahalu oli poissa ja korvasin töissäkin aterioita lähinnä kahvilla. Maanantaista keskiviikkoon jaksoin kuvata ruokia, mutta torstaina ja perjantaina en juuri kameraa esille kaivellut. En tiedä onko opittu tapa vai mikä, mutta aina flunssan iskiessä marssin kauppaan ja ostan kaikkea sontaa. Tiedän, että parasta olisi syödä vitamiinirikasta ruokaa eli paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. Runsaasti nestettä ja lisäksi sinkkiä, valkosipulia, inkivääriä, c-vitamiinia ja monivitamiinia. Mutta kun se on niin vaikeaa! Mun ei tee koskaan mitään terveellistä mieli. Jos vaihtoehtona on normaaliruoka tai vaikkapa marjasmoothie tai syömättömyys niin yleensä olen sitten syömättä. En vaan saa normaalia ruokaa alas, en sitten millään. Mitä te olette mieltä: onko parempi syödä kipeänä just sitä mikä hyvältä maistuu vai olla syömättä? Syöttekö te terveellisesti sairauden aikana vai meneekö kurkusta alas mitä sattuu?

No sitten siihen viime viikon menuuseen. Sad, sooooo sad.

Maanantai

PicsArt_1424174958981

Aamupalana kananmunaleipäset ja tomaatti. Lisänä maitokahvi ja mct-öljyä. // Töissä välipalana aamulla omena ja pähkinöitä (ei kuvaa) // Lounaalla viimeinen satsi makkara-lehtikaalilaatikkoa. Lisänä kasa vihanneksia. // Ennen kyykkytreeniä vihersmoothie // Treenin jälkeen Lidlin palkkari, jossa kreatiinia ja glutamiinia // Iltaruokana tattaripuuroa, mustikoita, lesitiiniä ja raejuustoa.

Tiistai

PicsArt_1424175637413

Aamupalalla kananmunaleipäset, kiiviä ja mustikoita // Välipalaa en ehtinyt töissä syömään // Lounaalla anopin tekemää lihapataa ja perunamuussia. Lisänä avocadoa ja vihanneksia. // Ennen HopLopiin lähtöä mustikkasmoothie // HopLopissa jämät tytön kinkku-juustopaninista // Illallisena broileria juurespedillä (resepti tulossa!)

Keskiviikko (flunssa iski oikein kunnolla päälle)

PicsArt_1424175783071Tässä mun ruuat koko keskiviikon aikana. Lekurin jälkeen kävin Lidlistä hakemassa mozzarella-tomaattileipiä, kalkkuna-juustocroissantin sekä korvapuustin. Illalla söin vähän miehen paistamaa lohta. Niin ja upposihan päivän aikana myös puolikas levy hasselpähkinäsuklaata…Tässä välissä todettakoon, että kurkkukipuisena tällaiset sapuskat saa hyvin alas kun ensin vetää kuuman teen kanssa buranaa alas ja päälle vielä nielua puuduttavan pastillin. Sit vaan äkkiä ruuat naamaan ja vaaka-asentoon. Seuraavan kerran voikin syödä sit yhdeksän tunnin päästä…

Torstain ja perjantain ruokia en ole kuvannut ollenkaan yhtä lukuun ottamatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATämä oli perjantain iltapala. Torstaina söin aamulla kaksi lämmintä voileipää: reissumiestä, oivariinia, kinkkua ja 15% Polar-juustoa. Seuraavan kerran söinkin vasta illalla anopin tekemää jauhelihakastiketta ja vähän perunaa kaveriksi. Perjantaina olo oli jo vähän parempi ja aamulla söin samat lämpimät leipäset kuin torstainakin. Välipalana vihersmoothie ja illallisena lohta ja lämpimät voileivät. Että sellainen flunssaruokavalio!

OLYMPUS DIGITAL CAMERALékuélta sain näitä hienoja välineitä testattavaksi, mutta en ole vielä jaksanut edes paketteja avata. Suuri suunnitelma on käydä huomenna töiden jälkeen noiden munakaskääreiden kimppuun! Tuolla Lékuén nettisivuilla on vaikka ja mitä kivaa, oletteko testanneet näitä ollenkaan? Näiden tiimoilta vielä arvontaa tulossa blogiin 😉

Mä yritän tällä viikolla vähän petrata noiden ruokien kanssa ja päästä taas testailemaan uusia reseptejäkin! Tiedän aina, että olen tervehtymässä kun ruoka-asiat alkaa kiinnostaa ja alan samalla vanhalla innolla taas selailemaan uusia reseptejä 😀

13 kommenttia

 1. Gunagolu kirjoitti:

  Mun mielestä ei kannata liikaa itseään rangaista, jos ruokailut on kipeänä mennyt vähän miten sattuu. Varsinkin, kun parantuessaan palaa takaisin terveelliseen ruokavalioon 🙂

 2. Henna kirjoitti:

  Täällä yksi flunssainen tunnustaa, että kyllä tulee kaikkea sontaa syötyä kipeänä. Jos on tosi kova flunssa, ruokavalio koostuu lähinnä teestä ja paahtoleivästä. Muutama päivä näin köyhällä ruokavaliolla ja vatsa kiittää….. not! Onneksi olo korjaantuukin muutaman päivän kunnollisella ruoalla. 🙂 Reseptejä kehiin vaan, mun innostus ruoanlaittoa kohtaan alkaa kanssa pikkuhiljaa palautua ja oon muutamia sun blogista bongattuja reseptejä kokeillukin. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Olishan se hienoa kun jaksais panostaa kipeänäkin ravintopuoleen, mutta kun ei jaksa edes laittaa ruokaa! Leivän voitelukin on jo suurien ponnisteluiden takana. Kyllä tää tästä taas lähtee käyntiin! Viikonlopulle suunnitteilla yhden raakakakkureseptin testaus 😉

 3. lotta83 kirjoitti:

  Ei tuo sun ruokavalio nyt niiin häpeällinen ole 😀 kumminkin syöt muutoin ravintorikkaasti ni saa kai sitä nyt kipeenä vähän oikasta. Itelleni maistuu kipeänä vaan lämpimät keitot ja juurikin joku tollanen lidlin höttöhiilari ihanuus!itteeni on piinannu jo pitkään sitkee flunssa joka ei ihan petiin vie mut tulee sitkeesti takas ettei oikein voi täysil treenata. Mitenhän sitä tehostais vastustuskykyä?

  • Jonna kirjoitti:

   JÄrsi raakaa valkosipulia illalla ennen nukkumaanmenoa niin kuin mä 😀 Lisäks inkivääriä, appelsiineja, sinkkiä ja vitamiineja. Pakuriteetäkin join aika paljon tässä flunssan aikana. Nyt alkaa vihdoin helpottaa! Ota kaikki keinot käyttöön! Vatsahappobakteerit myös.

 4. MariA kirjoitti:

  Kattelin noita paria ekaa päivää ja ajattelin, että mitä surullista noissa nyt on… Mut kieltämättä tuo keskiviikko oli aika vähäruokainen 🙂

  Mulla flunssan tuloa enteilee nykyisin se, että jos saatavilla on suklaata mutta en halua syödä sitä, niin silloin on joku tauti oven takana. Sama jatkuu flunssan ajan, mutta kaikki muu helposti nieltävä ja valmistettava uppoaa, lihaperunasoselaatikko ja valmislihapullat on aika kova sana sillon. Ruokavälit pitenee kyllä kipeenä ollessa, mutta kai kropalla on täysi työ tappaa niitä pöpöjä ettei silloin ehdi olla jatkuvasti ruokaa sulattamassa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Keskiviikko olikin päivistä pahin. Makasin vaan kuumeessa peiton alla. Hyvä kun vessaan jaksoi nousta.. Mitäh! Ei uppoa suklaa kipeänä!? Mulle kyllä uppois. Ja muutenkin 😀 Pitäis olla aina raakasuklaata jääkaapissa niin vois sairauden yllättäessä vedellä nekin ihan huoletta nassuun.

 5. opiskelija kirjoitti:

  Mun mielestä jos on yhen päivän tai vaikka kaksikin kunnolla kipee ja ei tee mieli oikeen mitään , niin on ihan sama mitä sillon syö (vai onko vaikka syömättä). ;D Eri asia jos on viikon pari kipeenä ja syö mitä sattuu.. Toisaalta terveellinen ruoka esim. marjat, hedelmät ja vihannekset auttavat varmasti parantumaan ja niitä itse suosin kipeenä. Ja esimerkiksi kasvissosekeittoa. Yhdessä kommentissa mainittiin, että keskiviikko näyttää vähäruokaiselta ja sitähän se on , mutta kyllä noista jo muutaman aterian kalorimäärät varmaan kerty kuitenki ;P

  • Jonna kirjoitti:

   No joo, pari viikkoa alkaa tuntua jo aika pahasti energiatasoissa eikä varmasti edistä paranemista jos syö mitä sattuu. Tai jättää syömättä. Voi kun joku laittais sosekeittoa, se olis varmasti hyvää kipeänäkin. Ens kerralla muistan sanoa miehelle 😉

 6. Nimetön kirjoitti:

  Mun mielestä pääasia, että sairaana syö edes jotain – kunhan syö! 🙂

  Mulla on nyt ollut sellaisia flunssia, ettei ole tehnyt mieli syödä oikeastaan mitään ja onkin välillä ollut sellaisia päiviä, etten ole syönyt juuri mitään. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Ja pääasia on että juo! Se on ehkä se kaikista tärkein juttu 🙂

 7. Henna V kirjoitti:

  Ihan suoraan huomaan tuon omasta elämästäni myös, että kun sairastaa niin silloin syödään just mitä huvittaa. Yleensä se herkku on ainoa mikä menee alas, ja pakko sitä kuitenkin jotain on syödä tai muuten olo on vielä paljon kamalampi. Samoilla linjoilla siis muiden kommentoijien kanssa 🙂 No worries, jatkuu taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *