Hae
Palasia Arjestani

Keskellä ihmissuhde soppaa

jonna

Mä olen kotoisin pienestä reilun 3000 asukkaan kylästä, jossa toiset ”tiesivät” mun asiat paremmin kuin minä itse. Paskapuheita kuuli harva se päivä ja vielä vuosien jälkeenkin olen kuullut aivan ihmeellisiä juttuja itsestäni. Villeimpinä huhuina kuulin, että olin muuttanut paikkakunnalta pois, koska olin a) raskaana ja b) jouduin vieroitukseen. Kumpaakaan ei omien tietojeni mukaan tapahtunut.

Omasta mielestäni vietän hyvinkin rauhaisaa elämää omissa pikku ympyröissäni. Teen asioita, joista tykkään ja olen rehellinen sekä itselleni että muille. Sanon jos on jotain sanottavaa ja osaan ottaa kritiikkiä vastaan. En puhu paskaa ihmisistä selän takana, koska mielestäni se ei kuulu aikuisen fiksun ihmisen piirteisiin. Jos on jotain hampaankolossa toista ihmistä vastaan niin turha siitä on lähteä kylille huutelemaan. Helpommalla pääsee kun sanoo sen asianomaiselle itselleen. Puhumalla voi selvittää asioita yllättävän helposti. Puhumalla voi myös saada aikaan täydellisen sekasotkun ja aiheuttaa pahaa mieltä toisille. Näin kävi minulle eilen.

Heräsin aamulla viestiin, joka tuli henkilöltä jota tapailin yli 10 vuotta sitten. Aikaa ennen nykyistä miestäni. Olin kuulemma haukkunut häntä ja puhunut hänestä kauheita asioita. Ensireaktiona oli jumalaton hämmennys! Ei voi olla mitenkään totta, oon taas keskellä sitä paskaa, josta jo kerran pääsin eroon muuttaessani pois Kuopiosta. Mua syytetään taas asiasta, jota en todellakaan ole tehnyt. Aikamme siinä asiaa selviteltiin ja kiihdyttiin puolin ja toisin. Puhuttiin rehellisesti ja vyyhti alkoi selvitä.  Tiesin tasan tarkkaan mitä olen kenellekin puhunut ja mitä tosiaankaan en ole puhunut. Onneksi vastassa oli sen verran järkevä aikuinen ihminen, joka ymmärsi että puhun täysin totta.

imagesCAJW11R1

Hämmentävintähän tässä on se, että ihminen joka on väittänyt minun näitä asioita puhuneen ei edes tunne minua! En edes tiennyt kuka hän on, mutta niin vain tämä pikku-kottarainen otti oikeudekseen puhua asioista niin kuin minä olisin niitä puhunut. Meillä on yhteisiä tuttavia, mutta siinäpä se. Toki täytyy muistaa, että tässä oli vielä neljäskin henkilö mukana, joten en tiedä kuka puhuu ja mitä puhuu. Yksi syyttää yhtä ja toinen toista. Tää touhu on oikeasti jo kunnon teinimeininkiä ja ihan mielelläni haluaisin tietää kyseisen henkilön motiivin teolleen. Eikö ihmiset oikeasti tajua, että näistä jää aina kiinni? Eikö tule mieleen, että toiset on exiensä kanssa hyvissäkin väleissä ja kissa voidaan nostaa pöydälle jos siihen on tarvetta? Jos tarkoituksena oli pönkittää omaa egoa ja tuoda omaa erinomaisuuttaan esille mustamaalamalla minua niin pieleen meni. Todella säälittävää ja pikkusieluista toimintaa.

Adults-Meme

Mikä on tarinan opetus? Älä seurustele kenenkään kanssa, koska 10 vuoden päästä joku nobody saattaa ottaa siitä nokkiinsa. Wtf ihan oikeasti. En pysty kuin ihmettelemään miten joku tuntematon ihminen vihaa minua, 32-vuotiasta tavallista perheen äitiä, niin paljon että päättää puuttua mun elämään ihan tuosta noin vaan ja mustamaalata minua toisella puolella Suomea tuntemalleni ihmiselle. Kiitos sinulle kolmen ihmisen päivän pilaamisesta, toivottavasti pilasit samalla myös omasi.

Oletteko te joutunut mukaan tällaisiin turhan päiväisiin sotkuihin?

Ps. Oon repeillyt koko päivän meemeille (googlasin) ja nyt alkaa ketutuskäyrä jo laskemaan. Taattua hyvän mielen viihdettä!

 

10 kommenttia

 1. saara kirjoitti:

  Jaa, jopa Helsinkiläisenä sitä kokee samankaltaisia tilanteita, erityisesti jos olet vielä suomenruotsalainen, ja tässä porukassa aina joku tuntee jonkun 😀 Minusta on ikävää että yleisesti puhutaan paskaa kenestäkään. Joo, jos eksä tai ystävä on tehnyt jotain todella ikävää, esm pettänyt naapurin Ritvan kanssa joka on nyt tälle raskaana, niin ymmärtäisin tuskan ja sen mukana tulevan juorutulvan. Varmaan opin jo lapsena, että jos puhuu pahaa ihmisestä, se joko kostautuu itselleen enemmin tai myöhemmin, ja sitten omatuntoa kolkuttaa jälkeenpäin. Osasin siis 6:lla luokalla välillä heittää sammakoita suustani, taisin tehdä yhden tai kahden ihmisestä hitusen vaikeampaa, mutta se vaihe onneksi meni ohi nopeasti, ja opin pitämään mielummin suuni kiinni kuin että levittäisin pahoja juoruja ympäriinsä.

  Ymmärrän että jotkut juoruavat tuottaakseen itselleen hyvän olon surkeaan elämäänsä, mutta en vaan näin ärjen päätä eikä häntää miksi pitäisi aiheuttaa mielipahaa ympärillä oleviin ihmisiin, kun kerran ongelmana on sinun oma suhtautumisesi elämän koitoksiin. Jotenkin olen buddhalaisella ajatustavalla omaksunut sen, että jos vastaanottaa pahimmatkin asiat elämässä rauhallisella zen-modella, selviät kunniakkaasti 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen myös oppinut kantapään kautta sen, että parempi pitää suunsa kiinni ja ajatukset ominaan niin ei tule paha mieli kenellekään. Hankalaa on välillä ymmärtää miksi ihmiset jauhavat selän takana paskaa ja tahallaan keksivät ja liioittelevat asioita. Ehkä oma elämä on sitten niin hemmetin tylsää, että tällä tavalla haetaan vähän jännitystä..

 2. Mia kirjoitti:

  Itellä on aina ollu kanssa semmonen jätkämäinen suhtautumistapa,että asioista puhutaan suoraan. Seläntakana paskanpuhujista oon saanu myös oman osani ja siksi nykyään esim naispuolisiin ”kavereihin” luottaminen on tosi vaikeata. Ystävät on asia erikseen. Turha antaa neuvoks,että laita tollaset jutut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kyllä mäkin sun housuissa kiehuisin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, suoraan kannattaa puhua vaikka se aluksi ehkä kirpaiseekin. Saapahan ainakin selvitettyä asiat saman tien eikä kenenkään tarvitse miettiä, että mitenkähän se asia nyt meni.

 3. Janna kirjoitti:

  Niin tuttua. Niin tuttua. Meidän paikkakunnalla on 10 000 asukasta, mutta usein on käynyt niin, että muut tietää paremmin mitä sä olet tehnyt, vaikka olisit tehnyt sen neljän, ikkunattoman seinän sisällä. 🙂

  Joskus ala-asteella musta puhuttiin hulluna pyöräilijä (no sinänsä se piti paikkaansakin kun poljin aina kylille vajaan 8km päähän). Myöhemmin kun olen ollut aina enemmän tai vähemmän näkyvässä työssä niin tuntui, että kaikki tunsi apinan ja sen tekemiset, mutta apina ei tuntenut ketään. Juoruja on ollut ja mennyt, pahin taitaa olla se, että olisin puukottanut silloisen poikaystäväni, muistaakseni leipäveitsellä. Ja jopa kinasin tästä erään ihmisen kanssa saman pöydän ääressä, että olenko vai en. Siinäkään kohtaa kyseinen ihminen ei meinannut ymmärtää ettei se ole totta, vaikka yhdessä pohdittiin, että pystyisinköhän istumaan siinä hänen edessään jos olisin niin tehnyt. Ehkä mut olisi kuitenkin jo virkavalta käynyt hakemassa. USKOMATONTA! 😀

  Usein tuntuu, että pahimmat juorut tulee juurikin parisuhdeasioihin liittyen. Pienellä paikkakunnalla kun on pienet piirit niin ei tuota valinnan varaa kumppaneissa ole hirmuisesti – ellei sitten laajenna suurempiin kaupunkeihin. Ja kun nuorena jonkun kanssa aloit seurustelemaan, niin ainahan se oli jonkun exä. Ja jutut sen mukaiset. Huoh!

  Onneksi mä eksyn esim. paikalliseen korkeintaan kerran vuodessa ja olen muutenkin kaukana noista jutuista nykyään. Todellakin pikkusieluista ruveta nyt ketään tolla tavalla haukkumaan jos ei edes tunne!

  Ihanaa juhannusta sulle ja perheelle Jonna! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No kaikenlaista olet sinäkin itsestäsi kuullut! Parsihdeasiathan ne parasta riistaa on. Sen huomasin kotipaikkakunnalla asuessani. Millon olin minäkin eronnut vaikken ollut tai millon teki kukakin ja mitä. Aivan poskettomia juttua! Muistanpa eräät uuden vuoden juhlat Kuopiossa asuessani, joissa eräs nainen tuli huutamaan minulle miksi yritän iskeä hänen miestään. Olin jo tuolloin nykyisen mieheni kanssa yhdessä ja tämä minun ns iskettäväni oli ja on kaveri vuosien takaa. Kaiken muun lisäksi tämä riehuva nainen oli tahollaan parisuhteessa toisen miehen kanssa ja ihastunut tähän mun kaveriin 😀

   Täällä Helsingissä on se hyvä puoli, että harvoin tulee baarissa tuttuja vastaan. Kuopiossa kaikki tunsi kaikki ja aina sai kuulla mitä oli tehnyt edellisenä iltana vaikkei olisi tehnytkään 😀

 4. SaSha kirjoitti:

  Olen saanut kuulla paskaa itsestäni ja läheisistäni useana vuonna. Olen vasta täyttänyt 18, ja tuntuu välillä että hyvä että jaksoin sen vaikean ajan yli. Ihmettelen niitä jotka tuota selän takana puhumista tekevät. Kaverini menetti kaksi parasta ystäväänsä yhden selkäänpuukottajan takia, eivätkä he ikinä opi luottamaan kaveriini enää. Hullu on se, joka huhuja uskoo.

  • Jonna kirjoitti:

   Huhut pitää aina varmistaa. PArempi kysyä suoraan kuin lähteä arvuuttelemaan. Ihmisten ilkeät puheet voi saada todella pahoja asioita aikaan niin kuin sinullekin on käynyt. Pois sellaiset ihmiset elämästä heti! EN aina ihan ymmärrä ihmisten meriittejä pahansuopuuteen….:(

 5. ulla kirjoitti:

  Voi juma kuinka mä inhoan kun puhutaan selän takana toisten ihmisten asioita . Sitten niitä suurennellaan, muutellaan. Kertoo niin paljon ihmisen oman elämän köyhyydestä jos pitää tuota harrastaa . Nytkin tiedän yhden sellaisen ihmisen joka oikein nauttii hetkistä kun saa suu vaahdossa kertoa toisista… Ja samalla niin huomaa, kuinka hän on osittain kateellinenkin kyseisen ihmisen elämästä. Niin köyhääää… niin köyhäää. Inhottaa tuollainen.

  Mutta oikein ihanaa Juhannusta sinulle !!!! ja perheellesi . 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oman elämän köyhyydestä se nimenomaan kertoo! Ja aika usein noiden puheiden takana on kateellisuus, välinpitämättömyys, ajattelemattomuus ja mustasukkaisuus. Olisipa hauska tietää mikä tässä mun jutussa oli oikein takana. Tuskinpa saan sitä koskaan tietää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *