Hae
Palasia Arjestani

Mitäs tänne?

Heippa! Aloin jo eilen kirjoittamaan tätä postausta ja mulla oli kauheesti juttuja kerrottavana ja nyt en muista niistä yhtään! Ääh. Mun pitäis tytölle tehdä meidän perheestä kuvakollaasi päiväkotiin ja yritin eilen kuvia tilailla, mut jostain syystä kännykällä otettuja kuvia ifolorin ohjelma ei hyväksynyt ollenkaan. Ootteko saaneet tilattua sieltä kännykkäkuvia ja miten? Harmittaa kun en oo vieläkään saanut tilattua uutta virtapiuhaa meidän vanhaan läppäriin ja sillä koneella on totta kai läjäpäin hyviä kuvia 🙁IMG_20130909_071424

No mitäs tänne? Ei mitään ihmeellistä. Töissä oon ollut tehokas ja saanut jopa kehuja. Ei oo helppoo olla näin hemmetin hyvä 😀 Tytölläkin alkaa jo vähän paremmin mennä tarhassa. Vähän itkasee kun lähden, mutta muuten ihan hyvin. Eilen ei meinannut mokoma lähteä edes kotiin vaan juoksenteli pallon perässä muiden lasten kanssa. Iltaisin tyttöä on edelleen hankala saada ajoissa nukkumaan ja se alkaa loppuviikosta näkyä väsymyksenä ja kiukutteluna. Eilenkin laitoin tytön sänkyynsä vähän jälkeen seitsemän, mutta vasta puoli yhdeksän aikaan alkoi kuulua tasainen tuhina. Minkälaisia iltarutiineja teillä muilla on lasten kanssa? Meillä kun jonkun täytyy olla makkarissa siihen asti kunnes tyttö nukahtaa. EN tiedä miten tuosta sais opeteltua pois? Joka ilta mulla menee yli tunti tytön nukuttamiseen ja sit ei jaksakaan enää muuta tehdä kuin valmistaa seuraavan päivän eväät ja kaatua väsyneenä sänkyyn. Toissa iltanakin olin jo puoli yhdeksältä täydessä unessa 😀

20130908_174226IMG_20130908_184648

Ulkoilureissulla ihmeteltiin siiliä.

Ulkoilureissulla ihmeteltiin siiliä.

20130908_173337

Treeneissä oon tällä viikolla käynyt kaksi kertaa. Maanantain ohjelmassa clean & jerk ja taisinpa tehdä siinä uuden ennätyksen eli vitosen sarjan tein 40 kilolla. Palkintona kipeytynyt ranne 😀 Mä oon jo niin tottunut näihin vammoihini. Joka kerta tulee jotain ja aina on joku paikka kipeenä. Päivän wodina oli 7 kierrosta:

 • hspu/wallclimb/push up x 5 (punnerrukset x 10)
 • 1 käden kettlebell swing x 10
 • clean & jerk x 3 (30kg)
 • aika 12.52

Mä tein normipunnerruksia kun en tuon ranteen takia uskaltanut lähtee muuta edes kokeilemaan. Toisekseen en oo vielä päässyt ees kokeilemaan handstand push-upeja 🙁 Sit vasta alan niitä testailemaan kun ranne ei enää kipeydy. Hyvä setti oli ja ainoat mitkä hyydytti oli noi punnerrukset! Kolme ekaa kiekkaa meni ihan kivuttomasti ja sen jälkeen joudun tekemään kahdessa tai kolmessa osassa.

Clean & jerk.

Clean & jerk.

kuvia 017

kuvia 022kuvia 018

Tiistaina pidin välipäivän ja käytiin anopilla syömässä ja olemassa. Ihan kivaa vaihtelua normaali arkeen 🙂 Eilen oli open gym ja tällä kertaa oli melkoinen höpö höpö treeni. Maanantain jäljjiltä oli vielä olkapäät ja ojentajat ihan muussina (hyvällä tavalla) enkä oikein tiennyt mitä tekisin. Kunhan zippailin. Tein vähän overhead squatia ja päälle leukoja. Leukoja tein ensin ihan stricteinä ja sit jotain kippiräpistelyitä. Kippaaminen ei vaan oo mun juttu selkeestikään. Tiedän mitä pitäis tehdä mut kroppa ei vaan tottele! Saan tasan kolme kippileukaa ja sit loppuu vauhti. Vedän edelleen jotenkin liian paljon käsillä… aargh! No, kyllä mä sen ennemmin tai myöhemmin opin. Ilmeisesti sit myöhemmin 😀

Kippiräpellyksiä.

Kippiräpellyksiä.

kuvia 004

kuvia 005

Ruokakuvia on oo kauheesti nyt napsinu kun tuntuu,että tälläkin viikolla oon syönyt samat ruuat päivästä toiseen:

 • aamulla smoothie: banaania, protskujauhetta, avocadoa, turkkilaista juggaa ja marjoja.
 • Töissä aamupäivällä omena ja kahvi
 • lounaalla iso satsi lohta, vihanneksia, avocadoa
 • ennen treeniä pari sämpylää, joiden välissä läjä kinkkua, juustoa ja vihanneksia
 • treenin jälkeen palkkari, jossa protskua, kreatiinia, glutamiinia ja leusiinia
 • iltaruokana iso kippo puuroa, marjoja/banaania, raejuustoa, lesitiiniä ja mehukeittoa
 • iltapalalla kulhollinen turkkilaista juggaa ja marjoja

Tällä rungolla oon mennyt tän viikon. Ens viikolla saattaa olla jotain erilaista! Nyt kun katson tuota listaa niin en oo koko viikolla syönyt kanaa enkä lihaa (paitsi leikkelettä). Mielenkiintoista, koska normaalisti syön punaista lihaa tosi paljon! Ostettiin viikonloppuna kotitekoisten hamppareiden väliin Felixin kurkku-sinaappisalaattia ja oon nyt laittanut sitä lounaalle lohen kaveriksi ja voi vitsi miten hyvää se on! Ok, valmistavaraa mut syötävähän sekin on pois 😀 Mä en tosiaan edelleenkään laske mitään kaloreita ja jos tekee viikollakin mieli jädeä niin sit syön. Harvemmin kyllä tekee.

IMG_20130911_113155

IMG_20130909_213024

kuvia 002

20130911_183920

IMG_20130909_122508

Mä jouduin bodausaikoinani laskemaan kalorit tosi tarkkaan, jos en halunnut että paino nousee kauhealla tahdilla koko ajan. Nyt en oo kuukausiin laskenut mitään, en edes punnaa enää mitään, ja paino pysyy kurissa ja kutno tuntuu vaan paranevan pikku hiljaa! En sit tiedä onko treenaaminen nykyään niin erilaista vai syönkö jotenkin eri tavalla, mutta kroppa näyttää ainakin huomattavasti paremmalta omaan silmään kuin ennen. Oon toki paljon pienempi ja sirompi, mut mä tykkään 🙂 Musta on tullut tämmönen pikku tyttö!

20130910_192626

 

Lokakuussa 2009.

Lokakuussa 2009.

Tänään olis treeneissä tiedossa joku ulko-wod. Hmm.. takuuvarmasti ainakin juoksua, joka ei todellakaan ole mun suosikkipuuhaa. Sitäkin on tosin pakko välillä tehdä jos tahtoo kehittyä mahdollisimman monipuolisesti 🙂

14 kommenttia

 1. cathy kirjoitti:

  Lapsen iltarutiineista.. Meillä on menty samalla kaavalla varmaan jo vuosi (ipana 1 v 10kk), mitä nyt nukkumaan meno on puol tuntia iän karttuessa siirtyny myöhempään..
  Iltapala on nälän mukaan 18.30-19, sen jälkeen pottahommat, pesut, jos on kylpy/suihkupäivä, hampaan pesut… Sitten vaan ollaan ja yritetään olla villitsemättä toista enää kovin. Joskus jopa vaan ollaan sohvalla (sylissä) ja mä katon telkkaria tai leikitään legoilla tai luetaan kirjaa tms. Kun kello alkaa lähestyä kasia aletaan puhumaan nukkumaan menosta ja kasin maissa lähetään makuuhuoneeseen. Laitetaan verhot kiinni, otetaan unipupu kainaloon ja mennään sänkyyn. Meilläki on vielä paha tapa odotella et toinen on jo unessa/melkein unessa ennen ku lähetään huoneesta. Menee yleensä vartti, joskus puol tuntii ku tasainen tuhina kuuluu. Aiemmin nukkumaanmeno aika oli puol kasi.. Aamusin nousee 6.30-7 ja hoitoon 7.30 maissa. Meillä on toiminu ja jaksaa hyvin. Hoidossa ottaa n. 2 h päikkärit 12-14 maissa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa helpolta! Meillä vaan siihen nukahtamiseen menee eniten aikaa vaikka rutiinit on joka ilta samat.

 2. Adelheid kirjoitti:

  Voi toi nukuttaminen kuulostaa kamalan työläältä. Kyllä meillä on vaan aina jätetty yksin nukahtamaan. Vaikee opetella pois varmaan. Toki ne iltarutiinit pesut ja sadut auttaa. Eihän siinä muuta vaihtoehtoo ole kuin jättää vaan yksin ja pienen huudon jälkeen rauhoitella ja taas mennä pois. Saattaa ihan parissa päivässä tottua uuteen tyyliin. Mut en tekis vielä kun päiväkotikin on niin tuore juttu. Ei kaikkia järkytyksiä kerralla. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ootellaan että tottuu ensin päiväkotiin ja vasta sit yritetään muuttaa systeemiä 🙂

 3. Emmah kirjoitti:

  Ota se nukuttaminen rentoutumisen kannalta 🙂 Muistan hyvin vieläkin noi tunnin vieressä makoilut, meillä tais noi itsekseen nukahtamiset alkaa sujua jossain 3 vuoden iässä ja kyllähän toi vieläkin monesti haluais, että iltasadun lukemisen jälkeen jäisin siihen paijaamaan. Miehen se kyllä päästää siitä helpommin pois 😀 Meillä siis poika ei koskaaan pienenä oppinut itsekseen nukahtaan, mutta onneks on vanhemmiten tuon taidon sentään omaksunut.

  Etenkin kun koko hoidossa olo on teilläkin nyt uusi juttu, niin en kyllä millään kiireellä tuosta opettelis vielä pois. Sen päivän mittaan aiempaa vähemmälle jäävän läheisyyden tankkausta kun tuokin varmaan on ja tosiaan kyllä se sit ajan mittaan helpottaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Eilen nukahdin ite tytön viereen 😀 täytyy yrittää tehdä muut iltatoimet ennen tytön nukuttamista niin voi sit itsekin käydä samaan aikaan nukkumaan. Eilenkin olin jo ennen yhdeksää unten mailla 🙂

   Kyllä se viimestään rippikoulussa oppii yksin nukahtamaan 😀

 4. Joan kirjoitti:

  Kiva kirjotus taas 🙂 Kiva että tyttö rupee jo tottuun uusiin rutiineihin! Mä oon ollut tän viikon kipee, niin että jäi kahdet treenit välistä. Tänään kuitenkin vihdosta viimein pääsen mukaan! :)) Saas nähdä miten sujuu kun muut on varmaan opetelleet jo leukojakin jne… No ei voi mitään, sellasta se elämä on. Olihan se ny ihan selkee peli että jos jostain maksaa ja siä pitäs olla paikalla 12krt ni ei onnistu. Mut oon rauhotellu itteeni sillä että mitä väliä, mä voin kysellä mitä siä on opeteltu ja palata niihin sitten open gymeissä, jos ne ei tällä kurssilla enää mulle ehdi selkeneen 🙂 Tunnin päästä kuitenkin ois reenit taas, rupee into jo kohoon! 🙂
  En oo siis harjotellut leukoja, enkä sen puoleen kippingiäkään, mutta kattelin joku aika sitten tällästä mun silmään melkosen hyvää videoo aiheesta: http://www.youtube.com/watch?v=4ZJMblG5apg En tiedä mitä sulle on opetettu siellä salilla, mutta tossa on aika hyvin noita valmistavia liikkeitä, jotka varmasti auttaa varsinaisen tempun tekemistäkin! Ja sit tuo kun toi nainen seisoo tossa vieressä ja ohjastaa noin kädestä pitäen. Hyviä vinkkejä musta! 🙂 Toivottavasti auttaa vähän! 🙂 Ahh mua pelottaa tää tunti 😀 Vitsi ku viikko edellisestä kerrasta ja tollee muutenki joutunu ottaa aika rauhassa tällä viikolla. Mutkun en enää ole kipee, enkä ollut eilenkää ni kyl mä sinne menen ja teen parhaani 🙂 Salil vika!! 😀 Se on iha hyvä, parempi ku et ei salil ollenkaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyypä katsoa tuo video ihan ajan kans! Muistahan ottaa iisisti jos oot kipeenä ollu ettei tuu mitään jälkitauteja 🙁

 5. riitu kirjoitti:

  Oon huomannut ihan saman cf treenien aloittamisen jälkeen, että ei tarvii huolehtii kauheesti mitä syö, ei ne kerry ylimääräiseksi 😀 salilla käydessä tuntui, että turposi tosi helposti! Tuntuu, että pienenee vaan vaika voimat on kyl kasvanut 🙂 kai nuo on vaan niin intensiivisiä treenejä, että kulutus jatkuuv ielä levossakin. Sainpas tilattua noi addun painonnostokengät, oottelen,e että postista tulis 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkin vaan pienenen koko ajan mut voimatasot nousee silti! On tää helppoo 😀

   Painonnosto liikkeet helpottuu kyllä huomattavasti kunnon kengillä! Hyvä ostos 🙂

 6. Arttorius kirjoitti:

  Meidän vanhin tyttö on saman ikäinen kuin teillä. Pimu syö iltapalan kello 19, sitä ennen iltasuihkut. Iltapalan jälkeen hammaspesut ja vaimo lukee vauvalle ja hänelle iltasadun. Tsirbu nukahtaa n. kello 20-20.30 välisenä aikana omaan tahtiinsa, joskus aiemmin. Tärkeintä kai rauhoittaa se ilta lapselle ilman mitään suurempaa aktiviista toimintaa. Ei siihen nukuttamisjuttuun taida tehota muuta kuin jättää lapsi nukahtamaan omaan tahtiinsa? Luulisi, että jossain vaiheessa tajuaa, että voisi nukahtaa ilmankin, kuitenkin niin ettei tyyppi tunne itseään hyljätyksi. En tiedä en.

  Kippileuanvetoon se, että harjoittelua vaan. Kysy valmentajilta neuvoa tai ohjausta. Kun joku on tuuppimassa kroppaa oikeaan kohtaan, pian se siihen liikkeeseen tottuu ja virta liikkeeseen tulee kropasta eikä käsistä. Kokeile vaikka heilua aluksi tangossa ja siitä lähteä nostamaan yläkroppaa ylös.

  • Jonna kirjoitti:

   Samat rutiinit on meilläkin mutta huuto on aivan kaamea ja hysteerinen jos tytön erehtyy yksin makkariin jättämään mut täytyy testata uudestaan kunhan tuo päiväkoti homma alkaa luistamaan niin kuin pitääkin 🙂

   Kippejä oon harjotellut just noin mut täytyy vielä sitä ylös menoa treenata. Pitäis vaan oppia olemaan ajattelematta ja antaa kropan viedä. Vuosikausia kun on leukoja tehnyt niin että yrittää selällä ja lihaksilla vetää mahd paljon niin on hankalaa opetella siitä pois 🙂 treeniä vaan, kyllä mä se joskus saan kulkemaan!

 7. LauraR. kirjoitti:

  Kuulostaa toi nukahtaminen aika samalta kuin meillä. Pitkään mennyt hyvin (aloitti tarhan toukokuussa), nyt kuitenkin kesäloman jälkeen nukkumaanmeno mennyt mahdottomaksi hulabalooksi. Tai tarkennettakoon, että varsinkin silloin kun minä olen kotona laittamassa nukkumaan. Silloin pitäisi minun istua sängyn reunalla kunnes nukahtaa. Siihen en taas tahtoisi ryhtyä, se kun jää niin helposti päälle, mutta ei sitä huutamistakaan oikein jaksa.

  Rutiinit on pysynyt muuttumattomina koko ajan, joten siitäkään ei voi olla kyse. Noh, pitää tässä seuraavaksi vaikka kysäistä tarhassa, että minkä pituisia päikkäreitä siellä menee, jos siellä voisi vähän jopa lyhentää niistä.

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä tyttö meni mun kotona ollessa aina samaan aikaan meidän kanssa nukkumaan. On siis melkoinen iltavirkku hänkin. Sillä kai se aiemmin nukkumaan meno nyt sit onkin vaikeaa ja lisäksi kun ei ole koskaan joutunut opettelemaan yksin nukahtamista. Mut kaikki ajallaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *