Hae
Palasia Arjestani

I

Elämme vaarallisia aikoja. Intohimoisena ruuanlaittajana ja leipurina vietän kaiken aikani keittiössä kun en pääse treenaamaan. Leipomishimot olen vielä toistaiseksi saanut pidettyä kurissa, mutta ruokaa olen kyllä laittanut! Voisin tehdä uuden ruokalajin vaikka joka päivä, mutta mulla on periaatteena että entiset syödään ensin pois ennen kuin saan tehdä uutta, joten pari eri ruokaa olen tällä viikolla kokkaillut. Salaatteja olen väsännyt sitten senkin edestä ja jokaisella aterialla on ollut tarjolla kunnon salaatti 🙂

Alkuviikosta tein ruuaksi todella hyvää jauhelihapannaria. Reseptin löysin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä (10/2014). Kyseisessä lehdessä oli todella paljon hyviä reseptejä eli uusia ruokia meillä kokeillaan jatkossakin 🙂

kuvia 006

Jauhelihapannari

 • 6 dl maitoa
 • 1 tl suolaa
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 3 kananmunaa
 • 0,5 dl öljyä

Täyte

 • 1 sipuli
 • 1 paprika
 • 400g paistijauhelihaa
 • 2-3 rkl vehnäjauhoja
 • 1 prk kermaviiliä
 • 1-2 rkl yrttimaustesekoitusta

Päälle juustoraastetta.

Levitä reilunkokoinen arkki (itse laitoin kaksi arkkia) leivinpaperia uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. Vatkaa sekaan munat ja lopuksi öljy. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla 20-30 minuuttia. Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.

kuvia 001Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi. Ruskista jauheliha, sipuli ja paprika. Sekoita loput aineet sekaan. Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista. Tämän paistovaiheen suoritin pannarin ollessa uunissa. Levitä täyte pannukakun päälle jka rullaa pannari napakaksi rullaksi.

kuvia 002Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Tarjoile esimerkiksi salaatin kera 🙂

kuvia 003 kuvia 005

Eilen kaivelin jälleen jääkaapin kätköjä. Ainakin kerran viikossa olisi hyvä tehdä pieni tutkimusmatka jääkaappiin ja pakastimeen ja valmistaa niistä löytyneistä jämistä ruokaa. Silloin ei tarvitse turhaan heittää hyvä ja syömäkelpoista ruokaa roskiin. Myös keittiön kaapit ja laatikota kannattaa aika ajoin käydä läpi ja nostaa näkyville kaikki pikaista käyttöä vaativat ruoka-aineet. Meillä kertyy helposti puoliksi syötyjä näkkileipäpaketteja sekä pastapusseja laatikoihin. Niitä olen alkanut siirtää pienempiin pusseihin ja muovirasioihin niin johan on taas tilaa laatikoissa!

Siskon tekemää mansikka-raparperimehua <3

Siskon tekemää mansikka-raparperimehua <3

Eilen tein ruuaksi tuorepastaa (sunnuntailta) ja paistelin siihen kaveriksi viime viikonloppuna ostettu chilimakkaraa sekä paprikaa ja sipulia. Helppoa ja nopeaa! Tyttö tosin söi kaikki pastat ja paprikat ja mulle jäi makkarat ja sipuli 😀 Fair play.

kuvia 001 kuvia 004 kuvia 005

Viikonlopuksi ollaan lähdössä taas mökille ja siellä voisin tehdä ainakin täytettyjä paprikoita, nam 🙂 Ajattelin myös leipoa pitkästä aikaa brita-kakkua. Vai torttuako se on? Olen tehnyt sitä joskus 10 vuotta sitten viimeksi ja ihmettelenpä vain että miksi aikaa on kulunut näin paljon? Brita-kakku on nimitäin järjettömän hyvää 😉

6 kommenttia

 1. cathy kirjoitti:

  Meillä syöntijako olis varmaan menny niinpäin et poika olis syöny kaikkia makkarat ja mulle olis jääny muut. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meille menee yleensä myös noin päin syöntijako, mutta chilimakkara oli kuulemma pahaa ja liian tulista neidin makuun 😀

 2. Anneli kirjoitti:

  Hei ton pannarinhan vois muuten varmaan tehdä vähän kuin kananmuna-pizzapohjan, pelkästä kananmunasta ja mausteista! Itse en oo niin sen fani, niin ajattelin kokeilla tattarijauhoilla samaa. Hyvän näkönen eniveis 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen monta kertaa tehnyt suolaista piirakkaan, jonka pohjaan ei tule muuta kuin kananmunia ja vähän kermaa 😉 Sekin on taivaallisen hyvää!

 3. sisublogi kirjoitti:

  Kiitosta vinkistä! 🙂 Söisivätköhän pojat tuota pannaria? Kyllä ne tavallisesta pannarista tykkäävät, mutta jos sinne sekoittaa jauhelihaa, voi tilanne olla eri. 😀 Taidan kuitenkin kokeilla, heti kunhan ruoka alkais mulle maistumaan. Ja vielä tuosta britasta: minä teen sitä joka kesä mansikoista tai raparperista ja se on aivan taivaallista! Paras mansikkakakku on mielestäni juuri tuo brita. Kokeile ihmeessä!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, sun täytyy testata! Meillä tyttö söi suurella ruokahalulla 🙂

   Voisin mökillä britan leipasta niin syöjiäkin olisi enemmän 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *