Hae
Palasia Arjestani

Tahmapullat – nisua pöytään pitkästä aikaa!

tahmapullat

”Tahmapullat” luki jauhopussin kyljessä. Aikani pussia pyöriteltyäni ja kaapissakin säilytettyäni sain inspiraation. Inspiraatio iski viime lauantaina heti aamupalan jälkeen ja totesin miehelle, että nyt muuten tehdään tahmapullia! Ja niinhän minä sitten tein. Löysin pullataikinan tarvikkeet omasta kaapista ja taikinan kohotessa kipaisin kaupasta loput ainekset, sillä fariinisokeri ja pekaanipähkinät olivat päässeet loppumaan. En ole pitkään aikaan leiponut minkäänlaista pullaa, sillä pullan leipominen ei ole mitään hätähousun hommaa. Taikinan itsessään tekee kyllä nopeasti, mutta se kohottaminen…Ei malttaisi millään! Tahmapullat ovat myös ajallisesti työläitä, mutta eipä juuri muuten. Olen melkoinen harakka mitä pullaohjeisiin tulee. Harvoin teen ihan peruspullaa, sillä kaikki missä on erilaisia tahnoja, sattumia ja töhniä, kiinnostaa enemmän. Siksi varmasti meidän uuniin päätyi juuri tahmapullat 😀

Alkuperäinen ohje löytyi jauhopussin kyljestä, mutta samainen ohje löytyy myös täältä.

Ihanan tahmaiset tahmapullat

Ainekset:

 • 5 dl maitoa
 • 2 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 1 rkl kardemummaa
 • 1 tl suolaa
 • 2 pss kuivahiivaa
 • 13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
 • 150g leivontamargariinia

Täyte:

 • 150g leivontamargariinia
 • 1 dl fariinisokeria
 • 2 rkl kanelia

Tahmainen kastike:

 • 200g pekaanipähkinöitä
 • 100g leivontamargariinia
 • 1,5 dl fariinisokeria
 • 3/4 dl tummaa siirappia
 • ripaus suolaa

tahmapullat

Tee näin:

Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen 2 dl jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja viimeiseksi pehmeä margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Rouhi pekaanipähkinät. Sulata kattilassa margariini ja fariinisokeri ja sekoita. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon siirappi ja suola. Anna jäähtyä hetki.

Vuoraa muffinssipellin pohjat leivinpaperinpaloilla tai muffinsivuoilla. Ripottele pekaanipähkinärouhetta ja lusikoi tahmakastiketta muffinssipellin pohjille.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Levitä taikinalevylle puolet huoneenlämpöisestä margariinista sekä sokerista. Ripottele päälle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohdat hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.

Leikkaa rullasta 8–10 viipaletta. Nosta pullat muffinsivuokaan leikkauspuoli ylöspäin. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pullat tummu liikaa.

Anna hieman jäähtyä ja kumoa pullat leivinpaperille. Kaavi tahmakastike ja pähkinät pullien päälle.

Herkuttele ja kerää kunniaa kahvipöydässä!

Edellinen postaus: Muutama idea arkiruokiin #3

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Ooo nam! Harmi kun nyt on herkuton :D:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *