Sushittaako?
Mä olen vasta ihan viime aikoina löytänyt aasialaisen ruuan uudelleen. Jokunen vuosi sitten olin ihan hulluna siihen ja söinkin kiinalaisissa ravintoloissa varmaan kerran viikossa ainakin. Haluaisin kovasti oppia tekemään itse aasialaista ruokaa ja pari reseptiä olen teillekin jakanut: aasialaiset lihapullat & nuudelisalaatti sekä köyhän miehen bulgogi ja paistetut nuudelit. Melkein tekisi mieli kehua omat kokkaustaitoni näiden ruokien osalta maasta taivaisiin, mutta jätän sen toiseen kertaan. Kerran olen tehnyt miehen kanssa itse myös sushia ja siitä tuli ihan kauheaa kuraa. Jäi syömättä. En tiedä mikä meni pieleen, mutta ei ne maistuneet kummallekaan.
Viime viikolla sain työpaikalle lounaaksi maisteltavaksi uusia Lidlin susheja. Miettikää, nyt saa Lidlistäkin sushia! Sushit valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja käsityönä täällä Suomessa. Ne valmistetaan yön pikkutunteina Keravalla ja myydään saman päivän aikana, jotta tavara olisi taatusti tuoretta. Tällä hetkellä susheja saa Helsingin, Vantaan ja Espoon Lidleistä. Sushiannoksia on saatavana kahta erilaista: California mix sekä Salmon lover. California mix sisältää 2 x californiamakia, 2 x lohinigiriä, 2 x avocadomakia, 2 x ebinigiriä ja 2 x futomakia. Salmon loverissa sen sijaan on 3 kpl lohinigiriä sekä 3 kpl lohimakia. Makisushi on nori-levään kääritty sushirulla ja nigiri taas kämmenessä puristettu riisipallo, jonka päällä on esimerkiksi kalaa. Kaikki sushit ovat laktoosittomia. Hintaa Salmon loverilla on 6,99e ja California mixillä 9,99e.
Paketit on suunniteltu erittäin käteviksi lounastajaa ajatellen ja ne sisältävät syömäpuikot, soijakastikkeen, inkiväärin sekä wasabin. Pakettiin on askarreltu myös hauskoja ykistyiskohtia ruohikosta aina kalanmuotoiseen soijakastikepulloon. Mä tajusin vasta nyt, että wasabihan sopii todella hyvin lohinigirien kaveriksi! Ne taisi olla just lohinigireitä mitä tehtiin miehen kanssa ja todella mauttomia ne silloin oli. Nyt kun uittelin sushit soijakastikkeessa ja sipaisin päälle vielä wasabia niin nehän oli todella maukkaita! Ilmeisesti muutkin pääkaupunkiseutulaiset ovat löytäneet Lidlin sushit, koska ne on koko ajan loppu. Senpä takia kävinkin tänään hakemassa lounaaksi sushia alakerran kiinalaisesta 😉 Näistä Lidlin susheista mun suosikiksi nousivat loginigirit sekä californiamakit. Voisin syödä niitä kuinka paljon tahansa!
Joko te olette löytäneet Lidlin sushit vai tykkäättekö ylipäänsä sushista?
Mä en tykkää sushista.
Haha, ei mun mieskään tykkää yhtään!
Pitäisi kokeilla. 🙂 Mä en ole oikeasti koskaan syönyt sushia, mutta eiköhän Lidlin sushia tule kokeiltua. Mä oon oikeasti niin höpsö, etten osaa edes arvioida, onko sushi terveellistä vai ei. 😉
Jossakin artikkelissa kerrottiin, että aivan liian suolaista ja liian vähän ravintoarvoja. En osaa arvioida tuota, mutta saattaa ollakin noin. Silloin tällöin tulee sushia maisteltua, mutta koska en voi syödä paljon kalaa ilman iho-oireita, niin jää pakosta vähemmälle.
Mä luin kans saman artikkelin, olisko ollut Iltalehden sivuilla? Ja kyllähän sushi suolaista on jos soijakastikkeen kanssa läträä ja jää ravinneköyhäksikin jos valitsee pelkkiä kasvisvaihtoehtoja. Harva näitäkään joka päivä syö, joten mun mielestä huomattavasti parempi vaihtoehto lounaalle kuin joku hamppariateria 😉
Mä tykkäsin nimenomaan noista kalaversioista eniten, mielettömän hyviä!
No eihän sushikaan paljon syötynä varmasti ole terveellistä (soijasta tulee paljon suolaa) ja jos valikoi pelkkiä kasvisversioita niin protskuakin tulee aika vähän. Mutta harvapa näitäkään joka päivä syö 😀