Hae
Palasia Arjestani

Hämähäkki juustokakku

Processed with VSCO with a6 presetTein tätä ihanaa juustokakkua halloweeniksi ja silloin se kulki nimellä halloween juustokakku, mutta kyseinen juhlapäivä oli ja meni, joten nyt tämä on ihan vain hämähäkkikakku. Vaikka tuo minun seittini ei ole mikään maailman kaunein niin kyllä se etäisesti ainakin muistuttaa hämähäkin seittiä. Ehkä? Eniveis, reseptin bongasin Maku-lehden nettisivuilta, mutta muuntelin sitä hiukan. Alkuperäisessä ohjeessa kakku pakastettiin eikä siinä siis käytetty ollenkaan liivatetta. Meidän pakkanen oli tuopaten täynnä tavaraa niin minäpä näppäränä tyttönä sulattelin muutamat liivatteet ja jähmetin kakun jääkaapissa. Jos et tahdo käyttää liivatetta niin kakku vain pakkaseen!

Hämähäkki juustokakku

 • 500g Bastogne-keksejä
 • 3 rkl sokeria
 • 175g voita

Suklaakuorrute

 • 100g tummaa suklaata
 • 1 dl kuohukermaa

Täyte

 • 800g Philadelphia-tuorejuustoa
 • 3 dl sokeria
 • 1/4 tl suolaa
 • 3 rkl sitruunamehua
 • 4 liivatelehteä
 • 3 dl kuohukermaa

Murskaa keksit monitoimikoneessa karkeaksi murskaksi. Lisää sekaan sokeri sekä voi sula ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja sivuille ylös asti. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi ja sekoita suklaarouhe siihen. Anna sulaa kunnolla. Lusikoi sulaa suklaata keksipohjan päälle tasaisesti, mutta jätä muutama ruokalusikallinen koristelua varten.

Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuustoa, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto pehmeän jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon muutamassa erässä ensin sähkövatkaimella ja lopuksi lusikalla käännellen, kunnes seos on tasaista.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita en kuumaan sitruunamehuun. Valuuta liivateseos ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan lusikalla käännelleen. Sekoita tasaiseksi. Jos tahdot liivatteiden käytön sijaan pakastaa kakun, seuraa tätä alkuperäistä ohjetta.

Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja nosta se kelmulla suojattuna jääkaappiin asettumaan. Anna hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli.

Pienenä varoituksen sanana: tämä kakku on aika tuhtia!

Processed with VSCO with a6 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.