Hae
Palasia Arjestani

10 randomia faktaa minusta

Yhteistyössä Ellos.

Pitkästä aikaa faktapostaus! Näitä on aina hauska lueskella muiden blogeista, mutta äärimmäisen vaikeaa keksiä itse. On varmasti miljoona eri juttua mitä näihin voisi laittaa, mutta auta armias kun näitä alkaa tekemään niin mitään ei tule mieleen 😀 Nyt homma svengasi kuin hirvi, joten 10 kohtaa jälleen täynnä. Tiesittekö näitä asioita minusta?

1. Vihaan rintaliivejä, joten käytän 99%:sti vain urheilutoppeja. En koskaan löydä sopivia rintsikoita ja olen täysin luovuttanut sen asian suhteen. Mulla on tasan yhdet sopivat rintaliivit, joita käytän lähinnä erikoistilanteissa, kuten juhlissa ja mekkojen ym vähän parempien vaatteiden kanssa.

2. Olen tavannut vain yhden isovanhemmistani, isäni äidin, joka nukkui pois yli 10 vuotta sitten. Hänen lisäkseen olen lapsena tavannut isäni isoisän. Muut isovanhempani kuolivat ennen syntymääni.

3. Tytön syntyessä sain kätilön kanssa aikaiseksi oudon keskustelun sanasta vanna. Hän kysyi minulta onko meillä kotona amme. Sanoin ettei meillä ole ammetta, mutta meillä on kyllä vanna. Vanna tarkoittaa siis pientä muovista ammetta, mutta meillä päin savossa sitä kutsuttiin vannaksi. Kätilö ei ollut kuullut kyseistä kutsumanimeä koskaan. Minä taas luulin, että kätilö tarkoittaa ammeella kylpyammetta. Onneksi mies puuttui peliin ja selvensi asian molemmille 😀

Farkut täältä*.

4. Nukun villasukat jalassa ja paksulla peitolla kesät talvet. Meillä on sukuvikana huono ääreisverenkierto ja palelen todella herkästi. Tästä asiasta saadaankin miehen kanssa vähän väliä kunnon kinastelut käyntiin, koska hän taas hikoilen helposti ja haluaisi nukkua talvellakin ikkuna auki..

5. En voi sietää pahvisen pizzalaatikon hajua. En tiedä mitään kauheampaa hajua kuin lämpimän pizzan ja pahvilaatikon sekoitus. Hyi olkoon!

6. Olen kasvattanut frettejä sekä gerbiilejä. Karttulassa asuessani minulla oli kaksi frettiä, Nasu ja Napero, joilla teetin muutamat pentueet. Gerbiilejä minulla oli monta vuotta ja omisti suhteellisen harvinaisia värejä, joilla teetin poikasia. Jos tyttö haluaa meille joskus gerbiilejä, homma saattaa räjähtää käsiin 😀

7. Olen ollut työni puolesta mukana useammassa ruumiinavauksessa. Valmistuttuani olin töissä patologian labrassa ja pääsin osallistumaan ruumiinavauksiin sekä vierailemaan ja hakemaan näytteitä ruumishuoneelta harva se päivä. Mielenkiintoista puuhaa!

8. Minulla on fiksaatio erilaisiin astioihin. Meillä pursuaa kaapit ja kirjahylly astioita, koska hankin niitä vähän sieltä ja täältä. Käytän niitä paljon ruokakuvauksiin, mutta joitakin vain ihastelen. Marimekko ja erilaiset kuviot ja värit ovat pop!

Yläkuvan Happy milkshake -lautanen täältä* ja tämän kuvan Mystique -lautanen täältä*.

9. Mun keskittymiskyky muualla kuin töissä on täysi 0. Härvään ja häsellän koko ajan niin paljon, että melkeinpä joka päivä mokailen jotain. Viime torstaina lähdin kahden muovipussin kera töihin. Toisessa kädessä oli roskapussi ja toisessa eväspussi. Ajattelin jotain ihan omiani samalla kun heitin roskapussin roskikseen. Kävelin bussipysäkille, kun tajusin että roskapussi on edelleen mun kädessä, mutta eväspussi puuttuu…

10. Rakastan vaatteissa palloja, raitoja ja erilaisia kuoseja. Yritin pitkään pukeutua aikuismaisesti siisteihin vaatteisiin, mutta eihän siitä mitään tullut. Päätin, että mä saan olla mä ja kulkea vaikka Siwan muovipussissa jos siltä tuntuu. Saakohan Siwan pusseja raidallisina?

Valkoinen pallokuosinen paita täältä* ja laukku täältä*.

Tällainen faktapostaus tällä kertaa. Tuliko mitään uusia juttuja esille?

Asukuvat: Katri Viirret, muut minun ottamiani. 

 

10 kommenttia

 1. Sirpa kirjoitti:

  Meinasin oksentaa kun luin kohdan 7! Sinulla täytyy olla kova luonne, että pystyt työskentelemään siellä…..Miten pystyt syömään töissä ruokiksella? Ajatteletko koskaan mitä olet esim. kantanut käsissäsi, siis näytteitä ja sit menet syömään. Minulta ei onnistuisi. Tietääkö tyttösi missä olet töissä? Hyvää kevättä!!!

  • haha kirjoitti:

   En tiedä onko se yhtään sen meidompaa hoitoalalla ensin käsitellä monet kakat ja alapäätöhnät, oksennukset ja räät ja sen jälkeen mennä ruokatauolle mutta onneksi niitä hanskoja käytetään ja käsiä pestään 😉
   Vähän oon kade tuolle 7. kohdallesi, opiskeluaikana päästiin tutustumaan tällaiseen paikkaan ja musta se oli tosi kiinnostavaa!

   • Jonna kirjoitti:

    Juu, kaikenlaisia eritteitä käsittelen minäkin edelleen työssäni ja siinähän ne menee muiden lomassa, ei tunnu missään 😀 Patologia on äärimmäisen mielenkiintoinen ala!

  • Jonna kirjoitti:

   Heh, mulle se oli työ muiden joukossa. Ei sitä edes ajatellut, että tuo tuossa on kuollut ihminen vaikka tiesikin asian olevan niin. Saatoin käsitellä niin aivoja, sisäelimiä, rintoja kuin kasvaimiakin ja mennä heti sen perään syömään. Ei mitään ongelmaa! Nythän olen yksityisellä lääkäriasemalla töissä. En siis enää patologialla 🙂 Tyttö tietää kyllä nykyisen työpaikkani ja on käynytkin siellä monesti, mutta tuosta patologiasta en ole hänelle vielä puhunut. En usko, että vielä ihan ymmärtäisi koko asiaa..

 2. Emma kirjoitti:

  Haha vanna!! 😀 Oon kotkasta kotoisin ja siellä sitä käytetään myös. Moni kaverini täällä pk-seudulla ei tiedä, mitä vanna tarkoittaa.

  • Jaana kirjoitti:

   Kyllä täällä Savossa se isompikin amme on vanna ja vauva vannataan 😀 kuin myös niin taisivat tehdä Karjalassakin,jossa sinunkin sukujuuret vahvasti ovat 🙂
   Ja me ollaan muuten nähty synnärillä Kuopiossa ja taisipa seuraava kerta olla,kun kävitte meiltä hakee siskosi kanssa villasukkia,joten vuosia pyörähti välissä 😀

   t: se isäsi yksi serkku täältä Savosta 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Muutama vuosihan siinä sitten vierähti 😀 Joskus pitäisi istua ihan ajan kanssa alas ja saisit kertoa meidän suvusta lisää!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mä muistakin, että kotkassa asuessani törmäsin kyseiseen sanaan siellä! Nää on aina hauskoja juttuja, kun toiset ei ymmärrä yhtään 😀

 3. Ninna kirjoitti:

  nämä ovat hauskoja. teen usein kavereiden kanssa samanlaisia. samaistun ensimmäiseen, rintsikat epämiellyttäviä ehkä yksi naiseuden huonoista puolista, käy välillä miehiä kateeksi. onneksi on sporttiliivit ja pienet rinnat. gerbiilikasvatus oli uusi juttu, ihana ja yllättävä! on ne ihania. itselläni ollut 4kpl lapsena ja aikuisena, tiia bella yosa ja quick.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, sporttitopit on in! Mä niin odotan, että tyttö innostuisi kotieläimistä. Hankin hänelle varmasti gerbiilejä jos hän vain niitä haluaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *