Hae
Palasia Arjestani

Imettäjän ruokavalio.

Viime viikolla heräsin yhtenä aamuna siihen ettei maitoa juuri herunut.. En osannut ollenkaan yhdistää sitä omaan sen hetkiseen ruokavalioon, vaan luulin että maito vaan alkaa jostain syystä vähetä. Ehkä mua ei ole tarkoitettu imettämään vauvaa? Kyselin neuvoja viisaammilta ja ruokavaliostahan se virhe löyty: liian vähän kaloreita ja liian vähän hiilareita.

Tietysti halusin aikaisemmin mahdollisimman nopeasti eroon raskauskiloista ja söin liian vähän. Tästäkin asiasta olis voinut kertoa neuvolassa ajallaan. Onneks asian pystyi korjaamaan varsin helposti, ei muuta kuin ruokaa nassuun. Muutin siis makrojakaumat täysin eli tällä hetkellä kaloreita tulee 2200-2500, josta suurin osa hiilaria. Lisäksi litroittain vettä päivän aikana. Onneksi älysin kysyä neuvoja sillä nyt saan lypsettyä maitoa jopa pakkaseenkin! Aikasemmin ei paljon ylimääräistä lypsettävää jäänyt. Hih, tässähän tuntee itsensä varsinaiseksi lehmäksi 😀 Paino pysyy tällä hetkellä aika lailla samoissa koko ajan, mutta lähtee varmasti laskuun kunhan tyttö alkaa syödä soseita ja pystyn vähentelemään hiilareita ruokavaliosta. Siihen asti on vaan kestettävä tätä ulkomuotoa…

Hiilarit otan tattaripuurosta, Real-leivästä, riisistä/pastasta/perunasta, marjoista ja piltistä. Protskua tulee raejuustosta, rahkasta, kanasta/lihasta, kananmunista ja vähän maidosta. Ylimääräiset rasvat tulee öljystä ja lesitiinistä. Ruoka-aineita onkin sit helppo muutella omien mielihalujen mukaan 🙂

Maidon määrä on siis lisääntynyt huimasti ruokavalion ja tiuhan rintojen tyhjentämisen ansiosta. Tyttö on tosin nyt monen aamuna syönyt niin paljon että normaalit aamulypsyt on jääny aika vähäsiks. Tänä aamuna ollaankin syöty ja puklattu, syöty ja puklattu.. Mahtavaa 🙂

Uusia treenejä päivitelty steamhouselle, käykäähän tsekkaamassa!

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  heip taas!hyvä että maitoa alkoi taas tullaite kans huomannu että kyllä ruokavalionsa eteen hommia joutuu tekee että saa neitikin mahansa kylläiseksi.oon myös kuullu et jos syö ite rasvaisempaa ruokaa,ois maitokin sillon täyttävämpää.tiedä sit,hiilareita minäki oon lisänny.niin tuosta puklailusta piti vaan mainita,että kannattaa seurailla jos iha koko ajan alkaa kaikki ulos tulla,meillä nimittäin oli ihan samaa(päivässä vaihdettiin jopa 10 kertaa vaatteet ja lakanat sänkyyn..)ja neidillä todettiin refluksi,joka tosin selittyi myöhemmin allergiaoireeksi.enivei kumpaakin pystyy hoitaa,vaikka toki kaikkihan ne kuulema jonkin verran puklaa.Neuvolassa vaan meille sanottiin että ihan normaalia,mutta kummastipa tuo lähes loppu kun saatiin ruokavalio kuntoon.ja toki aika on toinen mikä auttaa :D-Riitta

 2. Laura kirjoitti:

  Kiitos taas hyvistä vinkeistä! Oi ei, tässähän alkaa jo kohta ihan jännittää itteeki 🙂

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Riitta: Ei meillä sentään ihan noin pahaa puklailu ole! Lähinnä se on semmosta tuuripuklailua, välillä puklaillaan aamuisin ja välillä iltaisin, sit saattaakin mennä monta päivää ettei tule kuin yksi puklu päivän aikana. En usko, että vielä on syytä huoleen 😉 Tuntuu lähinnä sillon pulkivan enemmän kun on kovin nälkäinen eli ahmii ja sit tuleekin kaikki pihalle..Laura: Paljos sulla on vielä H-hetkeen? Voin sanoa ettei ole mitään satua se kun sanotaan että elämä muuttuu täysin kun vauva tulee taloon 🙂 Kannattaa varautua siihen 😀

 4. Laura kirjoitti:

  Onhan tässä viä kuus viikkoo jännitettävää 😀 En epäile yhtään etteikö juuri näin kävis..

 5. Anonymous kirjoitti:

  Iherbissä ja luontaistuotekaupassa myydään imettäjän teetä lisäämään maitoa ja meillä auttoi myös satunnaisissa masuvaivoissa. Mulla ainakin tulee siihen himo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *