Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Kaupallinen yhteistyö: OmaLaina.fi

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Heipä hei, tänään puhutaan rahasta, pohditaan kulutustottumuksia ja mietitään mitkä ovat järkevän rahankäyttäjän työkalut. Tiedätte, että tykkään puhua rahasta ja puhun siitä rehellisesti. Minulle ei ole mikään ongelma kertoa, jos tililläni on kuun puolessa välissä vain 10 euroa jäljellä. Voin myös rehellisesti kertoa paljonko saan palkkaa ja mihin minun rahani oikein menevätkään. Voin myös kertoa sen, että minulla on vielä 2500 euroa opintolainaa maksettavana ja 49 000 euroa asuntolainaa. Vaikka menoja on, elämä on onneksi kohtuullisen hyvällä mallilla, kiitos nykyisten järkevien rahankäyttötottumuksien. En ole aina ollut järkevä rahan käyttäjä, mutta nykyään mietin aika tarkkaan mihin rahani laitan: asioihin, jotka tuovat minulle iloa ja helpotusta arkeen.

Mihin omat rahani kuluvat?

Viime viikko oli oman rahankäyttöni suhteen melko erilainen kuin normaalisti. Minun budjetti saattaa viikkotasolla olla kaikkea 50-1000 euron välillä. Joskus rahaa menee vain ruokaan ja joskus taas on maksettavana vaikka ja mitä. Näinhän se elämä yleensäkin menee. Harvoin on kahta samanlaista viikkoa peräkkäin! Olin viime viikolla vielä osan viikosta mökillä ja siellä ei juuri rahaa tarvitse. Kotiin tullessa keskiviikkona kävin heti ruokakaupassa, ostin kasan sporttivaatteita tuttavalta ja maksoin meidän remonttilaskun.

Viime viikon rahankulutus

Ma: ei ostoksia

Ti: junalippu mökiltä kotiin, 11e

Ke: junaan evääksi kaksi tomaatti-mozzarellaleipää, 3,57e + kotona kauppareissu 17,74e (marjoja, kananmunia, kaurahiutaleita, kauramaitoa, pari energiajuomaa, vihanneksia ja hedelmiä) + toisesta kaupasta 7,95e (maapähkinävoita pari purkkia ja kaksi protskuvanukasta -30% lapulla)

To: ruokakauppa 11,72e (leipää, pinaattia, basilikaa, vadelmia, päärynää ja pinjansiemeniä) + tuttavalta iso kasa laadukkaita sporttivaatteita 130e + junalippu mökille, 26e.

Pe: ei ostoksia

La: remonttilasku 701,85e

Su: kaksi jäätelöä mökiltä kotiin palatessa kaupasta 1,44e

Yhteensä: 899,55e

Tämä ei siis ollut todellakaan mikään tavanomainen viikko, sillä mukaan mahtui parikin isoa menoerää, kuten vaatteet sekä remonttilasku. Sanottakoon sen verran, että olin juuri myynyt samaisella summalla vanhoja vaatteitani pois ja päätin, että saan käyttää ne rahat mihin haluan. Minulla on aina talous hallinnassa eli tiedostan paljonko rahaa on menossa ja voinko todella hankkia haluamani asian. Toisaalta, kun ostaa harvoin mitään isompaa, voi nauttia niistäkin vähäisistä kerroista sitäkin enemmän. Olen sitä mieltä, että omasta talouden tilastaan täytyy aina olla perillä! Toki joskus tulee yllättäviäkin menoja, mutta aina niistä on jotenkin selvitty.

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Mielestäni rahankäytössä täytyy olla tarkkana ja hallita muutama perusasia. Rahan eteen joudutaan kuitenkin aina tekemään kovasti töitä, joten olisi ihan kiva ettei kaikki rahat kuluisi turhuuksiin, vai mitä olette mieltä? Tässä muutama asia, jotka mielestäni kannattaa ottaa huomioon järkevänä rahankäyttäjänä:

 • Tee budjetti, edes karkea versio siitä. Seuraa muutama kuukausi tulojasi sekä menojasi ja merkitse ylös säännölliset menot sekä tulovirrat. Näin hahmotat suurin piirtein oman taloutesi tilan.
 • Pidä tilillä puskurirahastoa yllättävien menojen kattamiseksi.
 • Älä osta asioita hetken mielijohteesta. Kun halut ostaa jotakin, mieti hankintaa muutama päivä. Pohdi tarvitsetko asian vai haluatko vain sen?
 • Vertaile, vertaile ja vertaile! Jos ihan tosissasi tarvitset jonkun asian, muista vertailla hintoja!
 • Kilpailuta lainat, puhelin-, sähkö- ja vakuutusmaksut. Kilpailuttamalla saatat säästää suuria summia!
 • Pidä välillä älä osta mitään -kuukausia. Olen havainnut, että tällaisten ajanjaksojen aikana joutuu oikeasti miettimään mikä on tarpeellista ja mikä ei.
 • Yritä saada kuukausittain jotain jäämään myös sukanvarteen!

Olen joskus ollut rahan suhteen melkoinen huithapeli ja olen todenteolla saanut opetella elämään fiksusti rahan kanssa. Yritän aina olla askeleen edellä taloudellisia menojani ja mietin tarkasti ratkaisujani. En koskaan osta mitään hetken mielijohteesta, vaan vertailen hintoja, palveluita ja tarjouksia. Se nimittäin kannattaa aina! Tavara ei tästä maailmasta lopu, joten asioiden vertailu on vain fiksua. Olen aina sanonut, että kannattaa pitää tilillä aina pientä puskurirahastoa yllättävien menojen kattamiseksi. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, tai meno onkin ajateltua suurempi. Tällöin täytyy miettiä mistä rahan hankintoihin saa mahdollisimman edullisesti. OmaLaina.fi tekee vertailun puolestasi täysin ilmaiseksi. OmaLaina.fi on 100% suomalainen palvelu, joka vertailee puolestasi yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta, aina 60 000 euroon asti 1-15 vuoden laina-ajalla. Olipa tuleva hankintasi mitä tahansa uuden pesukoneen, keittiöremontin tai kesämökin väliltä, OmaLaina.fistä löydät avun. Pankkien ja rahoituslaitosten vertailu kannattaa aina, ihan niin kuin vakuutusyhtiöt, puhelinoperaattorit ja sähkön tarjoajatkin täytyy kilpailuttaa tasaisin ajoin! Vertaileminen tuottaa nimittäin selvää säästöä. Se on tosi!

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Ota avuksi ilmainen OmaLaina.fi

Olen itse sen verran kärsimätön henkilö etten jaksaisi alkaa vertailemaan montaa kymmentä eri pankkia ja lainan tarjoajaa. Lainojen kulut ja korot vaihtelevat paljon pankeittain ja lainan kustannukset saattavatkin olla luultua suuremmat, jos ehtoihin ei ole tutustunut kunnolla. Tässä mukaan kuvioihin kannattaa ottaa ilmainen OmaLaina.fi, joka tekee koko työn puolestasi. Lainahakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään ja saat vertailla lainantarjoajat rauhassa ja valita niistä itsellesi sopivimman, tai olla valitsematta.

Näin haet lainaa OmaLaina.fissä

 1. Valitse haettava lainasumma ja laina-aika OmaLaina.fi:n etusivulta löytyvästä
  lainalaskurista. Näin näet heti arvion lainan kuukausimaksusta ja kuluista.
 2. Täytä lainahakemukseen henkilö- ja yhteystietosi. Hakemuksessa kysytään myös
  koulutuksesta, työtilanteesta, sekä aikaisemmista lainoista. Näitä tietoja kysytään, jotta
  pankit ja rahoituslaitokset osaavat laskea juuri sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen.
 3. Voit valita hakemukseen myös lainan käyttötarkoituksen. Mitä tarkemmat tiedot täytät
  hakemukseen, sitä paremmin vertailupalvelu löytää juuri sinulle sopivan lainan.
 4. Hakemukseen voi lisätä myös yhteishakijan, mikäli haluat hakea lainaa yhdessä
  esimerkiksi puolisosi kanssa. Yhteishakija kannattaa olla mukana erityisesti suurien
  lainasummien hakuprosesseissa.
 5. Lähetettyäsi hakemuksen, saat vertailupalveluun lainatarjouksia eri pankeilta ja
  rahoituslaitoksilta, jotka ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa. Voit valita näistä lainoista
  itsellesi sopivan, ja hyväksyä lainatarjouksen suoraan verkossa.
 6. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sido sinua lainan ottamiseen. Voit
  rauhassa tutkia ja vertailla saamiasi tarjouksia – ja jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, ei sinun
  ole pakko ottaa lainaa ollenkaan. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa vertailupalvelun avulla,
  sillä se on nopeaa ja ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Näkisin tällaisen palvelun erittäin hyväksi tilanteessa, jossa haluaisimme tehdä keittiöremontti kotona. Siihen ei ihan pieni rahasumma riitä eikä minulla ainakaan ole keittiöremonttia kattavaa puskuria tililläni. OmaLaina.fi vertailisi kätevästi puolestani lainat ja minun ei tarvitsi muuta kuin valita sieltä paras vaihtoehto juuri minulle. Helppoa! OmaLaina.fi on nerokas palvelu, sillä se säästää minun aikaani. Voisikohan tällaisen samanlaisen palvelun kehittää myös vakuutus- ja sähköyhtiöiden sopimusten vertailuun?

Järkevän rahankäyttäjän työkalut

Joko teillä on mainitsemani järkevän rahankäyttäjän työkalut hallussa? Onko teillä lähitulevaisuudessa tarvetta ottaa lainaa tai oletteko juuri ottaneet?

Edellinen postaus: Sä olet hyvä juuri tuollaisena

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

Kaupallinen yhteistyö: OmaLaina.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.