Hae
Palasia Arjestani

Pitäisikö hifistellä ruokavalion kanssa?

 

Processed with VSCO with 4 preset

Flunssa on ja pysyy. Hitto soikoon miten sitkeän pöpön olen saanut riesakseni. Olen työkykyinen, mutta treenaamisesta on turha haaveilla. Tiedän, että hikoilu vain pahentaisi tilannetta, joten sitä virhettä en aio tehdä. Täytyy vaan malttaa parannella itsensä ettei tule kauheita jälkitauteja. Yksi asia kuitenkin on, josta olen ylpeä: ruokavalio. Se on pysynyt ihan normaalina sairastelusta huolimatta. Normaalistihan mulla lähtee homma lapasista sillä sekunnilla, kun flunssan ensioireet iskevät. Elän leivällä, suklaalla ja jäätelöllä muita herkkuja unohtamatta. Nyt päätin jo heti alkuvaiheessa, että periksi ei anneta. Siitä huolimatta flunssa ei ota lähteäkseen.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Eilen pähkäilin taas, että pitäisikö tässä taas jättää vähäksi aikaa kaikki maito- ja viljatuotteet pois kokonaan? Olisiko siitä apua? Maitotuotteita käytän lähinnä juustossa, mutta viljatuotteita olen nyt syönyt leivän muodossa päivittäin pieniä määriä. Haluaisin vain näistä taudeista eroon, joten väkisinkin alan miettimään kaikki mahdolliset keinot läpi. Pitäisikö lisätä entistä enemmän marjoja, hedelmiä ja vihanneksia? Viher- ja sitruunajuomaa? Omenaviinietikkaa? Hapankaalia ja kombutsaa? Jokin kunnon terveyspommi-pirtelö päivässä tuskin tekisi ainakaan huonoa! Vai pitäisikö kuitenkin jatkaa ihan vain entiseen malliin, koska virustautihan lähtee pois vain omia aikojaan. Ehkä ruokavaliolla voisi kuitenkin edesauttaa jotenkin sen pois häätämistä?

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Tämän hetken ruokavalio on aika perus. Aamulla munia ja vihanneksia, teetä ja vitamiinit. Aamupäivällä töissä lisää teetä ja hedelmä + pähkinöitä. Lounaalla joko salaattia protsku- ja rasvalisällä tai edellisen päivän illallisen jämät. Iltapäivällä kotona välipala: normaalisti teetä ja leipää päällisillä. Viime aikoina myös pari suklaapalaa siihen lisäksi. Illalla tavallista kotiruokaa vihanneksilla: makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihakastiketta, mitä nyt milloinkin. Iltapalan syön aika harvoin ja jos syön niin se on yleensä omenaa ja maapähkinävoita. Kuta kuinkin tällä rungolla olen mennyt jo pitkään ja tuntenut jaksavani varsin hyvin. Nyt kuitenkin pohdin tuleeko jotain liian vähän? Pitäisikö jättää viljat kokonaan pois tai vaihtaa gluteenittomiin.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Niin pitkään nämä asiat eivät juuri vaivaa, kun kroppa pysyy terveenä. Heti kun sairastun niin alan saman tien miettimään teenkö kuitenkin jotakin väärin. Voisinko tehdä jotain enemmän? Tämä sairastelu alkaa pikku hiljaa taas riittämään. Ei ole kauhean mukavaa elämä tämä tällainen..

Hah, kuvien perusteella olen syönyt kaikkea muuta kuin hyvin ja normaalisti, mutta älkää antako niiden hämätä. Ruokakuvia on näköjään tullut otettua viime aikoina harmillisen vähän ja nekin vähän lähinnä herkuista 😀

4 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Huomenta ! Kyllä se on ruokavalio varmaan ensimmäinen asia, mikä vaikuttaa tautien tarttumiseen. 🙂
  Itselläkin kun ei ole ONNEKSI flunssia ollut moniin vuosiin, johtuneeko sitten mistä. Mutta hyvä niin.
  Itsellä on gluteeniton ruokavalio eikä maitotuotteitakaan juuri kulu.

  Leipää en syö. Mutta puuro, marjoja, hedelmiä, vihanneksia kuluu päivittäin ja paljon !
  Vaihda viljasi gluteenittomiin ja aloita päivä kaurapuurolla marjojen, hedelmien tms kera 😛 😛

  Paranemia. Selätä se hiton lentsu !

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ymmärrän sen jos syö ihan päin persettä ja sairastelee koko ajan, mutta en koe itse syöväni kovin epäterveellisesti. Nukun hyvin, urheilen ym ja silti olen taas ollut koko ajan kipeänä. Toivottavasti löytyis syy nyt jostain..

 2. emma kirjoitti:

  Olen kanssa flunssan kourissa tällähetkellä. Luin postauksesi ja mietiskelin asiaa ja tämänhetkistä boomia joka toivottavasti pikkuhiljaa väistyy/katoaa. Tarkoitan siis fitnestouhua jonka myötä alkoi nämä maidoton, gluteiiniton, sokeriton jne. Ilmiöt. Itse olen täysin sitä mieltä että ellei sairasta ruoka-aine allergiaa tms. lääketieteellistä syytä on hyvä syödä normaalia, monipuolista ruokaa ja herkutella siinä sivussa. Itse syön jotain hyvää päivittäin ja en voisi ajatellakaan olevani gluteiiniton tai maidoton tms. Leipä ja pulla on hyvää, jogurtti ja rahka on ihanaa, lihaa ja kalaa pitää saada ja suklaanpala päivittäin. Ja jätskiä. Kyllä nämä flunssat aivan muista jutuista tulee Kun virus iskee se iskee ja sitten se aikanaan häviää. Yhden puolivuotias sairastin jatkuvasti joko noroa tai flunssaa kun elämäntilanne oli ollut hyvin stressaava. Elimistö on viisas ja ei me mittään koneita olla.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen tätä asiaa mietiskellyt myös paljon. Maitotuotteillahan on todistetusti yhteys hengitystieinfektioihin mutta en kyllä usko, että mun käyttämät määrät aiheuttaa tällaisia. Luulisi että perusterveellinen ruokavalio riittää pitämään pöpöt loitolla ilman sen suurempia hifistelyitä!

   En tiedä onko mulla vaan käynyt huonoa tuuria vai onko astmaa tms taustalla. Ensi viikolla jatkuu tutkimukset. Täytyy vaan syödä nyt hyvin ja monipuolisesti ja toivoa parasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.