Mariannejuustokakku
Mä olen aina ollut hulluna marianne-karkkeihin! Syön helposti pussillisen ihan vaan kirjaa lukiessa. Tai söisin, jos uskaltaisin kyseisiä punaraidallisia herkkuja enää meille ostaa. Sittemmin samaa makua on markkinoille tullut pieniä rakeen muotoisia valkoisia karamelleja sekä keksejä, jotka eivät nekään mitään pahoja ole…Marianne-juustokakkua maistuu todellakin mariannelle. Tuhtia tavaraa kuin mikä ei tätä kakkua tarvitse montaa palaa kerralla syödä. Jo yksi riittää taatusti taltuttamaan makeannälän.
Tein mariannekakkua itselleni äitienpäiväksi, koska rakastan juustokakkuja! Juustokakuissa harvoin epäonnistuu, ne ovat helppoja tehdä enkä varmasti koskaan ole pahaa juustokakkua maistanut. Tämäkin kakku oli toki hyvää, mutta edelleen juustokakkujen kärkipaikkaa mun suosikeissa pitää se tavanomainen uunissa paistettava New york cheesecake. Siihen kylkeen vadelmamelbaa niin parempaa makuelämystä saa hakea 😉 Ohjeen mariannekakkuun löysin tällä kertaa k-ruoka lehdestä. Siinä on aina todella hyviä ohjeita eli kannattaa napata kauppareissulla mukaan!
Mariannejuustokakku
POHJA
- 1 pkt Fazer marianne-täytekeksejä
- 75g voita
TÄYTE
- 6 liivatelehteä
- 2 rkl maitoa
- 2 prk (a 2 dl) vispikermaa
- 1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200g) turkkilaista jogurttia
- 1 pss Fazer marianne crush -rouhetta
- 0,5 dl sokeria
PINNALLE
Puolikas paketti Fazer marianne – täytekeksejä sekä Marianne – rakeita sinne tänne ripoteltuna
Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustotäytteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Koristele kakun pinta halkaistuilla kekseillä ja Marianne-rakeilla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
Muista viedä maistiaiset myös työkavereille 😉
Ihana kakku! Kiitos ohjeesta!
Tätä täytyy testata jossain vaiheessa!
Hyvää oli ja helppo tehdä! Kerro sitten mitä tykkäsit 🙂
NAM! Ja vitsit kun ihanan näköinenkin! 🙂
No kiitos! Oli kyllä hyvää 🙂
Miekin bongasin kyseisen ohjeen ja ajattelin, että pitää testata se joku päivä, mutta vielä sitä päivää ei oo tullu. ☺
No nyt pistäpä korvan taakse! Tykkäsin ainakin itse todella paljon 🙂
Tuleeko pohjaan tosiaan koko (345g) paketti täytekeksejä? ?
Jep 😀
Alkuperäinen ohje täällä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mariannejuustokakku